[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: EverSad
Forum Index » Profile for EverSad » Messages posted by EverSad
Aaaa! ar fi o problema... se poate dona' cu livrare la usa? (am omis' sa scriu/intreb...)

Ar fi foarte misto sa iau un bazin de 500L+ cu filtre Eheim4/USB, ca si donatie...

Doar filtrele', au costat' ~malaiu' bagat la licitatie.

Nu mai poate omu' sa sparga banii, pa' pasiuni... (mai ales ca: este un bazin decent ca si volum)

Clorocidul ala este interesant... (nu se lauda ca reduce NO2 si NO3, cum zice APT Pure) Merge doar pe clor si nescaiva metale grele pe care le "scoate" Tiosulfatu' de sodiu.

Poate aici: ne ajuta un coleg Chimist. (chimistu' meu, este la dezalcoolizare si nu are telefon la el cateva saptamani)

Ca si produse: (Promedivet) face lichide bune si in regula. (zice: veterinaru' meu.)

Oricum, intre Clorocid si Prime la 4L: merg' pe Prime. (sigur reduce NO2 si NO3)

Scriu de Prime la 4L, pen' ca nu am bazin nano si nici nu sor' facut anul asta din cauza ploilor, lipsa....

Daca tot se scot Aqaball si Biopower, Luati un capac din asta: https://www.nevertebrate.ro/capac-prefiltru-eheim-4004320-18872

Bagati unul ori doua cosuri cu bureti si este rezolvata elegant si sigur problema.

Mai ales daca nu va fi burete in filtrul extern.
Daca o mai frec la modul: +500L/an, ar trebui sa ma duc la munca, pentru a acoperi costurile rularii...

Ar fi logic de considerat: in 10 ani, 4000 si ceva de litrii. (in 20-30 de ani, risc sa devin magnat)

Revenind: abia astept sa il bag in baraca' .
Da melcii aia: este' aproape cat cardanu' unuia trecut prin varsta...

Zici ca este Hram'/ospat imparatesc ori bisericesc acolo.

Este rupte' de foame, gainilii alea...
In regula! deja sar de tona jumate de apa....
Dragos Matei wrote:Pai ?i cum facem daca nu sunt doritori ?

Sa nu scriu': bag si dreg cu capacu de la scriu' lu masa pe derdelush (sanie')...

Se regleaza melcii: singuri. (nu face' nimeni :nimic')
So' terminat: o **la...

Tebuie si melcii, sa nu aiba cosanguinizare. (trebu' si melci de la mine...)

Arunca baietu, o perversa mana de melci: fara sa stie nimeni...

Daca la buretii aia cu plastic exterior, se vede: la melci, nu stie nimeni'... (ca: a cescut ceva in bazin)

Sa fie: o mie, ori doua? (daia mici. si 100-200 daia' mari)

Sunt angrosist.
Merg pe 3000... ca este grele cu transportul si oameni care sa il bage/scoata din duba'....

Ma coafeaza' dimensiunea si volumul... (sa nu scriu de filtre...)

Basca: standul, lemnele alea din el.... (mai ramane de chemat Valeriu Liubici sa ia pestii si plantele)

Am facut prima oferta. (nu vreau pestii si buruienile)
Ma zgaiam' la petele alea de "rugina". (sunt interesante, avand in considerare varsta lor)

Scalarii din pozele clasice: nu sunt ruginiti. (poate si din cauza ca sunt F 302, aia din pozele dupe' net.)
Fadds wrote:Cand ajung pestii vor avea intre 1 si 2 cm lungime, nu vor muta in mod semnificativ nisipul o perioada buna de timp - cateva luni.

Cateva luni... dar tot umbla' pe suprafata nisipului. (in cele cateva' luni)

Oricum: dupe' 6 luni, se ajunge la ceea ce nu am reusit sa exprim coerent, in text. (mai sus)

Oricum: pompa de miscat cacut/nisip, la un bazin de ~1 metru' cu ciclide... nu prea are rost.
Ce culori/textura... (au carasii astia)
Cacutul este corespunzator pentru 8 ancistrusi. (restul de ~70% este intre pietre)

Nu ar trebui sa va complicati atat cu, curentii si miscarea apei.

Cand ajung pestii, o sa vanture aia fundul bazinului, vor muta nisipul si automat nu vor mai fi zone cu cacut adunat in acelasi loc.

La gainile' mele, (bazinul fiind aproape ca si al dvs.) am fro' 40 de ancistrusi si se aduna doar sub prefiltru cacut.

Va trebui sa considerati ca nisipul nu va mai fi plan (fiind continuu mutat) si orice aranjament cu pompa si directionare, functioneaza una-doua zile.

Revenind la bazinul cu gaini: am spraybar la iesire, miscarea apei este facuta doar de el.

La fiecare 10 sec. se schimba debitul de la 900L la 400L. (un fel de valuri mai de buget.)
Samy wrote:
EverSad wrote:Maine: este Sambata... (se recomanda: rabdare si post negru')

Nu ati' mai vazut ciclide? (ce asa mare curiozitate? )

Iam dat un impuls
Stiu ca e maine

Stiai' o mandravela... ai facut confuzie: ca azi, este Sambata. (presupun)

Daca nu: scuze de offtopic.

Si daca maine, apare poza cu 60 de ciclide' in bazin, Ce? (abia dupa ce baga pestisorii, apar problemele...)

Maine: este Sambata... (se recomanda: rabdare si post negru')

Nu ati' mai vazut ciclide? (ce asa mare curiozitate? )
Stimati colegi de pasiune: (care o fi aia... ca sunt cateva comune.)

Este recomndabil sa existe doar postari cu: evolutie, modificari, adaugiri' de fauna/flora, in topic.

Fiind: "Sambata, mare/de praznic/cruce' rosie" in 15 Octombrie, asteapta 'astia de pe forum sa vaza' si pesti in renumitul bazin.

Sa respecta-m macar sarbatorile... (ce, mm?)
Am bagat 4 pui de gaini "dastea" in bazinul cu corcituri ca sa creasca oleaca.

Acum sunt numai buni de hrana pentru Oscari.

Am si eu cateva sute/miia de bucati. (in Constanta, vreutorii de donatie, asteapta/insista sa urc' 5-6 etaje sa le donez melcii la usa)
Alga' este ca si moartea: inevitabila...
Foarte bine ca ai avut parte de sfaturi competente.

Filtrul intern, este bine sa ramana acolo cam 20 de zile, pana se colonizeaza cu bacterii si filtrul extern.

Succes in continuare.

Forum Index » Profile for EverSad » Messages posted by EverSad
Go to: