[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: EverSad
Forum Index » Profile for EverSad » Messages posted by EverSad

Ochiu' meu, vede ceva fungic acolo.

Iau Baktopur si Costapur, bag din ambele: sa fie treaba sigura?
Buna alegerea cu Eheim.

Juwel Rio 240, este totusi un acvariu bine construit. (pacat ca are filtrul ala intern in el.. si nu se pot adauga lampi decat prin inlocuirea celor existente)

Banuiesc ca Vivaline 240, ati' tocmit'.

Mai sunt 2 minute pana cand: expira "ziua"... (testele, nu au scris': oarece rezultat)

Pestii sunt intoxicati cu Amoniac si Nitriti. (presupun' )
Porozitatea buretului' ala este 40-50. (daca nu: mai mica)

Daca nu te convertesti, la religia prefiltrului de mergedes: baga' un burete cu porozitate de 10 ori mai mica.

Dealtfel: Scopul buretului' este ca: nu vrei sa cresti creveti si Guppy, in filtru.

Offtopic: am testat manevra cu buretii astia de la 'bolborositori'... (nu a mers bine in cazul masei mari biologice)

Acum: realizezi ca esti la 10% din potenta masei biologice?

(afirmatia unuia 'dupe forum' ca: la 2-3 zile sparcai buretele, pare o estimare realista si nasoala')

Scuze.

Scrieti maine niste valori de la teste, si va promit ca nu veti mai avea pierderi.

Nestiutoarea wrote:
Selah wrote:Cu rabdarea treci marea ;)
Nici la mine nu a functionat totul din prima, dar cand vezi ca lucrurile încep sa se stabilizeze si sa functioneze cum trebuie, vine bucuria

Pai cand se stabilizeaza??? Eu am vrut un simplu acvariu vivipari, pesti fara pretentii, sa se bucure si copilul si sfarsesc prin a i scoate 1 cate 1 unul morti si a imi toca nervii. Daca si dupa ce pun bacteriile astea, tot mor pestii, am sama las pagubasa...

Va recomand: pagubasa'

Nu mai are rost sa omorati' si alte zeci de pesti. (imi pare rau ca trebuie sa va recomand 'asta')

Este mai firesc si pentru' pesti....
Daca tot nu doriti sa alegeti calea usoara... (teste de NO2, NO3, NH4)

Exdindeti spatiul de stocare pentru "solutii". (se pare ca nu aveti suficiente...)

Acest text: este singurul care il scriu cu cinism' si regret pe acest forum.

LEdit: primul...
Unbrit de tufa? ???? ?????)

Samaliot: misto zburaiet. (20doze+) Nu mai apasa dejtele pe tastatura... (am pus pe un etnic sa scrie si: este analfabet... fmm)

Ce cardan, nu se traduc caracterele slavone/rusesti?

Leidt @Fadds: nu am dorit sa diluez topicul. (a scris: varumiu' ala retard)

Oricum, lampa este smechera' tare. (ca si programe)

Trebu' sa iau una.

A sesizat cineva mesajul de la 1:48?

(camataru' omului, a scris ca ii taie o mana' de la umar, daca nu are banii in 10 minute)

Scuze de offtopic.

La banii aia: merge asa ceva. https://www.nevertebrate.ro/incalzitor-wifi-eheim-thermocontrol-e-300-600-1000-litri-50659

Sigur: Eheim "face ceva" pe chinezaria aia...

Conectati toate 8 sculele pe un router si le puteti vedea remote, pe toate.

Se poate ajusta, oricare din ele. (de pe Yachtul privat, de la carciuma, de la munca....)

Am unul din asta' (300) si face treaba la bazinul cu 500+ litrii de apa. (inca doua sunt in alta locatie. Intru' cu telefonu color ori laptopu' color, cand doreste fizicul meu "pa' ele" si vad care "e treaba")

Sa incep' cu o poza:
image

Acesta ar fi' graficul de ciclare... (fara schimburi de apa pana la momentul cand dispar Nitritii, adica: NO2)

Deasemeni ciclarea poate dura si 2-3 luni deoarece:

1: Nu exista suficient spatiu pentru colonizarea bacteriilor. (filtru subdimensionat pentru volumul bazinului)
2: Se fac schimburi de apa in primele 4 saptamani si se dilueaza: Amoniacul, Nitritii si Nitratii.
3: In primele doua saptamani, nu exista suficienta cantitate de amoniac.
4: Alti factori particulari... (cum ar fi adaugarea de 'albastru de metil' )

Se poate trage concluzia ca: 4 saptamani ar fi durata de ciclare, in conditii ideale. (nu este cazul dumneavoastra)

Ce trebuie facut?

A: Trebuiesc teste pentru NO2, NO3, NH4. (pentru a putea deduce in ce stadiu a ciclarii va aflati)
B: Schimb de apa: la 2-3 zile ~10Litrii si adaugare de bacterii. (a 'tot' fost recomandat in postarile de mai sus)
C: exista doar variantele: A si B.

Recomandare: numara' (te rog: neonii)

Am: idoieli' ca este inca in viata...
Da ce stup' de albinute ai acolo... (au nimerit la stapan bun. )

Smecherie bizuita (in: tremeni populari)

FacOff... acum are si apa+pesti... (tot pare ireal)

Nu are rost sa scriu nimic, exceptie fiind: Uimitor. (fantastic)
Da. mai simplu si practic.

Asteapta sa ai orgie acolo si o sa reiasa' o concluzie clara, referitor la colmatare.
Am folosit si eu bureti din aia pe teava de IN. (cu Experience 150... chiar si ala XL, nu se compara cu prefiltrul Eheim)

Daca ai incarcare biologica mare, se strange pe teava: la doua-trei zile.

Ar fi mult mai sigur prefiltrul de la Eheim. (prefiltrul nu se poate colmata total daca se strang buretii)

In cazul meu, cu 4 etaje merge bine la pompa de 2400l/h.

La modul ca nu se colmateaza intr-o saptamana la bazinul cu dihanii.

LEdit: sper ca ai facut gauri in teava, pe portiunea acoperita de burete.

Nu am avut decat fro' 10 beri, bagate...

Am apa maro deja, ca am bagat un lemn mare de mangrove si nu mai vedea-m in bazin de la un capat la altul in primele 3-4 zile.

Am tot facut schimb de apa la 4-5 zile si acum este mai in regula dupa ~o luna.

Nu arata bine cu apa maro. (sorry de offtopic)
Samy wrote:Foarte misto ciorbica ,abia astept sa se mai adauge legume . Sigur va arata si mai bine.

Are legume... Carne: trebuie bagata acolo... (sper, ca nu stie rata de inmultire a pestilor' )
Ireal: cum arata acum, bazinul.

Trebuie burete pe teava de IN...

Doresti ceva de doua etaje/bureti? (merge' pe 1500 la inceput' )
Asa: intoarce' galeata.

Ce poate iesii din ceva mic? [(Ceva foarte 'misto' si uimitor) (cand detii experienta pa' domeniu')]

Nu vreau sa bag text ca: ne uimim/cacam' pe noi, ce a putut face... (dupe' doua-8 luni de zile)

Forum Index » Profile for EverSad » Messages posted by EverSad
Go to: