[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: BigWyzy
Forum Index » Profile for BigWyzy » Messages posted by BigWyzy
un singur lucru nu imi place:fundalul,in rest esti pe drumul cel bun.
vei vedea ca dupa ce il schimbi iti va da alta imagine a acvariului,si vei incepe sa muti mereu cate ceva pt a arata cat mai bine...
aaa,nu prea am cuvinte sa ma exprim...
intr-un cuvant excelent...
gata si lumina...
droserul era de vina,am luat un osram qtp5 2*14-36 si merge de minune,neoane 2*15w osram 865
si cateva poze cum am promis...
https://picasaweb.google.com/115825265522523866301/BettaHouse#
mda...deci am un car de draci...
intr-un final am reusit sa fac si eu lumina la pesti,am luat un droser vito light de 18w pt moment din lipsa de fonduri si un neon t8 osram 865 de 15w(urmand sa completez ulterior cu inca unul)
si surpriza nu merge...neonul mi se aprinde doar la capete putin portocalui si are 2 dungi negre ca si cum ar fi ars...
am sunat un prieten electrician si mi-a zis ca daca se aprinde asa e posibil sa fie ars,ca nu e problema daca droserul e putin mai mare desi ii va scurta din viata neonului...si mi-a zis sa incerc cu alt neon(din pacate nu mai am niciunul acum,o sa merg maine la astia prin obor sa iau unul d-ala ieftin sa incerc daca nu am probleme si la droser desi nu cred daca imi aprinde totusi neonul cum am zis...)
e posibil sa il fi primit ars de la cei de la nevertebrate?
din pacate iar o lungesc pana cand voi face lumina...e vre-o problema in afara de faptul ca nu cresc plantele daca tin acvariul fara lumina?
nu mai este nevoie de piatra din moment ce ai spraybar-ul la suprafata apei(schimbul de gaze se face prin valurirea apei)
se pot dezvolta dar foarte greu si anormal fata de cum ar trebui sa o faca insa numai cele nepretentioase(cum aveai inainte,care cresc nestingherite si intr-o galeata cu apa si ceva lumina gen egeria,valisneria...)
un substrat inadecvat plantelor poate sa duca la arderea sau sufocarea radacinilor lor ducand automat la pierderea plantelor...
substratul fertil este imbogatit cu nutrienti necesari plantelor,favorizand o crestere sanatoasa a acestora(daca vrei ceva care sa iti incante privirea automat se trece la un substrat adecvat,o lumina pe masura,fertilizare,co2 si alte nebunii)

rasfoieste forumul si vei gasi destula informatie legat ceea ce le trebuie plantelor,si nu numai...

toate cele bune...

PS:daca am gresit ceva va rog sa ma corectati

esti pe drumul bun...
cateva sugestii daca imi permiti:
1:ia-ti mai repede inima in dinti si schimba substratul acela ca arata urat rau...
2:schimba fundalul cu un autocolant negru sau albastru(de care preferi),nu e scump deloc si va arata mult mai bine...
3:scoate plasticele alea de pe acolo si si baga o craca(mult mai estetic si mai natural)

toate cele bune
bociolan silviu mares wrote:am onoarea sa va salut ! am 17 ani sunt din braila , ma numesc silviu si sunt un incepator in ale acvaristici . am un acvariu de 50 de litri cu o pereche de platy , o pereche de xifo negri , 2 masculi de guppy si o femela de guppy , 1 ancitrus si un melc ratacit .am si 2 plante care se dezvolta si fara lumina caci nu am lumina la acvariu , ci doar incalzitor si filtru intern.
am sa-mi mai achizitionez pesti,dar am zis mai intai de toate sa ma informez .toate cele bune !

si noi te salutam dar nu e frumos sa te bagi peste topicurile altora...
pui mana frumusel si creezi un topic nou in care te prezinti...
salutari si bine ati venit...
subscriu la ce a zis domnul kirucd...

taote cele bune
sunt de aceeasi parere cu colegii...
incearcati sa va luati un filtru extern,e o investitie putin mai scumpa dar isi merita banii in totalitate....
1 la mana ai parte de o filtrare mult mai buna,
2 la mana ai loc pt mai multe medii filtrante,atat pt filtrare mecanica cat si biologica(siporax,inele ceramice,bioballs,burete...depinde ce alegi),
3 la mana partea estetica(nu iti mai ocupa atata loc in acvariu)

pt plante va puteti orienta ca si mine la ceva usor de intretinut la inceput...cu timpul invatandu-le pretentiile sa treceti usor usor si la alte tipuri mai dificile

http://www.tropica.com/en/plants/difficulty/easy.aspx pt a va face o idee...

toate cele bune
incearca sa il scoti pe acela juma de ora si vezi daca isi schimba comportamentul restul pestilor dar nu cred sa fie vre-o problema intre ei,dor sunt pesti de card...
in legatura cu neoanele...
t5-urile au diametru 16mm ex:http://www.nevertebrate.ro/Tub-Neon-T5-Osram-Lumilux-865
t8-urile au diametru 26mm ex:http://www.nevertebrate.ro/Tub-Neon-T8-Osram-Lumilux-865

toate cele bune
dupa parerea mea e putin cam mare curentul...
scoate filtrul aproape de suprafata apei,scoate-i furtunasul de aer si da-i debitul mai mic putin...lasa-l doar pe el sa iti valureasca usor apa la suprafata sau daca ai spraybar-ul la el pune-l,daca nu incearca sa bricolezi unul mic dintr-o teava cu niste gaurele(eu asa am facut la un aquael,ii mai reduce din debit)...va fi de ajuns pt oxigenare...
posibil sa fie si din cauza ciclarii(sa nu se fi terminat procesul de ciclare...)

toate cele bune

PS:un sfat:scoate plasticele alea de acolo(sunt inestetice) si mai completeaza cu niste plante...
nu va disparea...dar fiti fara grija ca nu e mare lucru(este doar inestetica)
asa am patit si eu prima data cand am bagat buturuga...tot la fel am scos-o,am curatat-o si pe urma au reaparut.
cum a spus colegul am bagat 3-4 pomaceea si au savurat-o pe deplin,insa cu timpul va disparea si de la sine...
poi in primul rand daca te misti repede cu mutarile(asta insemnand intr-o zi faci toata treaba)nu prea ai avea de suferit asa tare...
scoti filtrul si il pui sa functioneze intr-o galeata ceva cu apa din acvariu si in felul asta nu risti sa pierzi colonia de bacterii din filtru si acvariul e pe jumatate ciclat in felul asta,mai ramane partea cu substratul care odata avand bacteriile in filtru nu cred ca va dura mult,
si pestucii nu cred ca ar avea prea mult de suferit daca ar petrece o noapte intr-un recipient cu o piatra de aer la ei...

PS:daca am gresit sa ma corecteze cineva
as dori si eu cateva daca se poate...
nush mai vad cum fac cu plantele...le sucesc,le invartesc pana o sa imi iasa o mica jungla cum imi place mie...

LE:am reusit sa il dau la apa in seara asta...maine mai trebuie sa imi rezolv cu iluminatul si sa merg sa iau filtrul si cam asta e...
maine revin cu niste poze dupa ce termin treaba...
Salut Stefan

timp sa ai ca informatie gasesti cu carul...
eu vreau sa il fac sa arate cat mai wild...
ma gandeam la anubias nana,cryptocoryne vre-o 2 feluri,ceva valisneria,1-2 tufe de microssorum,egeria,moss si ma vad eu...

le:pt o pereche de a. agassizzii cam ce volum de apa imi trebuie?ca ma cam bate un gand...
daca se mai poate uploada as dori-o si eu va rog...
tot la red cherry ma gandeam si eu
si o sa fie pe cat de mult se poate plantat...in limita posibilitatilor pt ca dupa cum am mai spus nu vreau sa ma complic cu co2 si fertilizare si deci voi merge pe varianta plantelor nepretentioase

Forum Index » Profile for BigWyzy » Messages posted by BigWyzy
Go to: