[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Salutare si bine v-am gasit  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
Gannicus
Junior member
[Avatar]

IP:

Ne numim Raluca si Cristi , suntem din Constanta si, de aproximativ doua saptamani, avem un copilas pe nume Gannicus (betta crowntail).
Pentru ca tanarul membru a venit la pachet cu un bol de aprox 2 litri, ne-am gandit sa-i extindem spatiul de joaca achizitionand un miniacvariu de 25 litri. L-am achizitionat in graba (chiar a doua zi) pentru ca frigul dadea tarcoale si era nevoie de aparatura corespunzatoare. Astfel, am acceptat propunerile vanzatorului, neavand experienta in domeniu :

* filtru : Filtru intern Aquael Pat Mini
* Înc?lzitor Aquael Comfort Zone AQ - 25 w
* Lamp? acvariu Decolight Aquael - 11 w

Am completat nr de locatari cu doi sanitari Corydoras si doi melci Anentome Helena - faimosi asasini din cate am inteles atat de la cel ce mi i-a vandut si ce-am citit ulterior si pe internet. Inca nu am avut ocazia sa le testez potentialul.

Trecand frecvent pe la respectivul magazin - Petshop - zilele trecute am primit si doua fire de Valisneria Americana (credem noi ca se numeste) care deja observam ca se intinde prin acvariu.

Cred ca nu am reusit sa realizez ciclarea acvariului desi am folosit fiole cu bacterii iar acum, avand vietuitoarele in el, inteleg ca procesul se intinde pe o perioada mai lunga de timp.

Cam atat deocamdata. Speram sa gasim raspunsuri la intrebarile ce le vom avea in activitatea noastra de acvaristi debutanti mai ales ca ne gandim deja sa achizitionam un "palat" pentru micuti.Doar ca inca mai cautam locul unde sa-l amplasam pentru ca apoi sa calculam si dimensiunile finale.

O prima intrebare : Gannicus a construit deja primul cuib si ne gandeam sa-i aducem o partenera. Ar fi o idee buna, date fiind conditiile actuale? Este barbat si are si el nevoile lui

Seara buna tuturor !!

[Email]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Sunteti bineveniti, noi parinti ce sunteti!

Excelent upgrade-ul, atentie mare cu schimburile de apa (pana se cicleaza acvariul) cam 30% la 2-3 zile sa zicem, apa la aceiasi temperatura si musai tratata cu Tetra Aquasafe (sau echivalent). Betta sunt niste pesti foarte sensibili, trebuie sa aveti curenti foarte mici de apa - altfel nu le place.

Despre partenera, as vota cu nu.

Pe un larg concis, povestea e asa: betta-ul considera femela ca fiind mascul, si o fugareste. Doar in perioada de reproducere femela secreta hormonii care il avertizeaza ca e femela (si deci sa o trateze gingas). Astfel, va incerca sa o fugareasca (unii le si prind si ataca), si ... daca aveti noroc sa iasa pui, o sa fie dificil sa cresteti - fiindca fratiorii masculi sunt bataiosi si trebuie tinuti fiecare in miniacvariul lui dupa o mica vreme.

In rest, foarte insiprata alegerea unor plantute - si mult success.

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
Gannicus
Junior member
[Avatar]

IP:

multumim pentru primirea calduroasa

La inceput am tratat apa cu Tetra Aquasafe dar, de cateva zile, credem noi ca am gasit o solutie mai buna. Am depistat in apropiere un izvor de unde aprovizionam cateva bidoane de apa pe care sa o folosim la schimbul periodic de 20-30 %, asa cum ai precizat si tu. Ce e drept, mai bem si noi din ea

* Filtrul este prevazut cu un furtunas ce permite introducerea bulelor de aer (cantitati mai mari sau mai mici). Unii spun ca au rol important, altii ca putem lipsi acvariul de aceste bule... . Tu cum recomanzi ?
* Apoi, evacuarea apei din filtru are importanta daca se face mai la suprafata sau mai la mijlocul vasului? Inteleg ca oxigenarea se face si prin miscarea apei , doar ca betta nu accepta o unduire a apei prea puternica zici ceea ce eu asta'i cam ofer deocamdata, vasul fiind micut. Regland evacuarea la presiunea cea mai mica, filtrul isi mai realizeaza eficient rolul sau?

* Daca voi folosi un avcariu de 80-100 L mai tarziu pe care sa-l dotez si cu ceva plante, atunci pot sa-i aduc si fete betta?

Multumim
[Email]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Sa o luam pe rand:

a) apa de izvor - da, nu are clor - asta e adevarat. Dar poate avea si alte chestii nedorite in avariu, Tetra Aquasafe nu elimina doar clorul, ci leaga si alte metale grele pe care nu le vrei a se acumula in acvariu. Mai stimuleaza cica si "invelisul" protector al pestilor, noi cu totii folosim asta sau echivelnt.
b) n-as recomanda sa aduceti o femela. e drept eu am incercat si n-as mai incerca a doua oara. Saracu betta o alerga peste tot (femelele se misca mult mai repede caci nu au coada respectiva) - sau poate al meu era batran si nu o prindea ? oricum, n-a mers. Exista unii pesti care au nevoie sa fie multi impreuna (le da un sentiment de siguranta) dar betta sunt singuratici. La 80 de L ati putea incerca o femela, dar atentie cu puii in caz ca apar.
c) eu n-am bolborosit decat odata apa, cand mi-a intrat drojdie in acvariu. Nu trebuie bolboroseala, e suficient ca filtrul sa sufle apa un pic spre luciul apei, si nici atunci - un schimb de oxigen are loc oricum, bolboroseala trebuie doar daca tii extraordinar de suprapopulat acvariu (sau in caz de medicamente) ceea ce nu e cazul la voi.

Daca mai aveti intrebari, raspundem.

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Bine ati venit!
Mai mult decat va spus Iulian nu am ce adauga

O seara placuta,
Dragos

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
BigWyzy
Junior member
[Avatar]

IP:

salutari si bine ati venit...
subscriu la ce a zis domnul kirucd...

taote cele bune

Nu te pune cu prostu ca are mintea relaxata
[Email] [Yahoo!]
Gannicus
Junior member
[Avatar]

IP:

in regula, multumim
in acest caz, cred ca ajunge ceea ce am postat aici si urmeaza sa deschid alte topic-uri, in functie de nevoi / subiecte abordate

o zi placuta
[Email]
Nica
Junior member
[Avatar]

IP:

bun venit si ape limpezi

www.csrou.tk
[WWW] [Yahoo!]
bociolan silviu mares
Junior member
[Avatar]

IP:

am onoarea sa va salut ! am 17 ani sunt din braila , ma numesc silviu si sunt un incepator in ale acvaristici . am un acvariu de 50 de litri cu o pereche de platy , o pereche de xifo negri , 2 masculi de guppy si o femela de guppy , 1 ancitrus si un melc ratacit .am si 2 plante care se dezvolta si fara lumina caci nu am lumina la acvariu , ci doar incalzitor si filtru intern.
am sa-mi mai achizitionez pesti,dar am zis mai intai de toate sa ma informez .toate cele bune !
BigWyzy
Junior member
[Avatar]

IP:

bociolan silviu mares wrote:am onoarea sa va salut ! am 17 ani sunt din braila , ma numesc silviu si sunt un incepator in ale acvaristici . am un acvariu de 50 de litri cu o pereche de platy , o pereche de xifo negri , 2 masculi de guppy si o femela de guppy , 1 ancitrus si un melc ratacit .am si 2 plante care se dezvolta si fara lumina caci nu am lumina la acvariu , ci doar incalzitor si filtru intern.
am sa-mi mai achizitionez pesti,dar am zis mai intai de toate sa ma informez .toate cele bune !

si noi te salutam dar nu e frumos sa te bagi peste topicurile altora...
pui mana frumusel si creezi un topic nou in care te prezinti...

Nu te pune cu prostu ca are mintea relaxata
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Despre noi
Go to: