[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: paradoxx
Forum Index » Profile for paradoxx » Messages posted by paradoxx
multi dintre noi au 16 feluri de mancare,stati linistiti si eu am postat acum ceva timp o poza asemanatoare ^^
pune apa in acvariu cel mare,seteaza temperatura,asteapta sa ajunga la 25/26 si apoi muta.l si pe el.nu se schimba niciodata toata apa,ci 20/30% din totalul apei. renunta la plastic si la restul,uita.te pe forum aici la sectiuni despre betta,sunt colegi ce au gresit la inceput dar au invatat pe parcurs. nu ii da multa mancare,decat 1 data pe zi 2/3/4 bobite/graunte
si cory papa icrele ^^
vezi penevertebrate.ro la categoria tetra
nu zic ca nu,zic doar ca nu mai am nevoie
ok. Dar cum naibii postezi poze deasa calitate direct pe forum?
i.auite koala,sansa ta pt nigro ^^ salveaza.i,ca sunt pe duca tare
alte sfaturi ar fi sa ai grija la temperatura schimbului de apa; si mai bine de atat,pune apa in bidoane/galeti si lasa.lepana maine,asa sa faci mereu:de pe o zi pe alta. Faci foarte bine cu hranirea,o data pe zi e f bine. Suplimenteaza filtrarea,potilua chiar un intern Aquael Turbo 500sau 1000 pt a pune niste inele ceramice sau sau Minisiporax in cutiuta ce o are pt filtrare,iti va ocupa spatiu in acvariu,dar daca iti pasa mai mult de pesti decat de estetic(precum mine) vei vedea avantajele. este un filtru intern,dar ieftin in comparatie cu externul; nj are mult spatiu de depozitare,dar e foarte silentios dupa ce iese aerul din el.
Urmareste forumul,evolueaza,nu renunta la acvaristica si asteptam sa vedem evolutia
pot sa zic in mare,ca acea colorare a apei este atat benefica pt pesti cat mai face si acvariul sa arate natural. acea maroneala este de preferat de unii acvaristi,iar de altii nu. Taninul(acesta este eliberat de acea crenguta) creste sistemul imunitar al pestilor cat si uneori pofta de reproducere ^^
din experienta spun ca ancistrusii cum gasesc o gaura,cum isi baga icrele acolo ^^ insuccesul tau ar fi ori din cauza ca nu sunt inca maturi sexual,ori sunt dar am impresia(sper sa nu gresesc cand spun) ca astia mai de rasa pot fi sterili. daca gresescla faza asta,sa ma contraziceti va rog,am observat chiar si la vivipari ca rasele pure cresc mai greu,atat ca dimensiune cat si ca maturitate sexuala
(cer scuze pt dublu post, anuntul trebuia pus pe cumparari,nu pe vanzari).

Dupa cum spune si titlul,caut acvariu pt un coleg de munca,il vrea instalat pana de craciun pt copii. planul in mare ce i.am zis ca sa il fac sa se apuce este urmatorul:
-sticla 300/350 ron
-filtru:vedem noi,vreo 250/300ron ,asteptam ceva oferte de la colegi
-material filtrant:maxim 100 ron,in functie de ce ne ofera colegii si daca ne ofera
-substrat: 50/70lei
-lumina: corp de iluminat din Dedeman cu neoane Philips la9lei bucata(2 buc)

SAU :

-acvariu echipat complet tot de la voi,dar sa se incadreze in banii astia.
Caut ceva de minim 100l,pt ca asa cum am tot spus de.a lungul activitatii mele aici,un acvariu mai mare e mai usor de intretinut. Imi scuzati nesimtirea de a avea pretentii la pret,insa oamenii cand aud de sume exorbitante tind a se lasa de idee
dupa cum spune si titlul,caut acvariu pt un coleg de munca,il vrea instalat pana de craciun pt copii. planul in mare ce i.am zis ca sa il fac sa se apuce este urmatorul:
-sticla 300/350 ron
-filtru:vedem noi,vreo 250/300ron ,asteptam ceva oferte de la colegi
-material filtrant:maxim 100 ron,in functie de ce ne ofera colegii si daca ne ofera
-substrat: 50/70lei
-lumina: corp de iluminat din Dedeman cu neoane Philips la9lei bucata(2 buc)

SAU :

-acvariu echipat complet tot de la voi,dar sa se incadreze in banii astia.
Caut ceva de minim 100l,pt ca asa cum am tot spus de.a lungul activitatii mele aici,un acvariu mai mare e mai usor de intretinut. Imi scuzati nesimtirea de a avea pretentii la pret,insa oamenii cand aud de sume exorbitante tind a se lasa de idee
intr.adevar,ai dreptate.pompele de aer sunt bune in iazuri,unde apa tinde a devenii maloasa,sau pur si simplu insuficient oxigenata. antecume iti recomanda totusi in situatia in care nu vrei filtre de niciun fel.

later edit: adrian09,tata ce ai facut,pe unde esti ? tu ce parere ai ^^? ai devenit acvarist si nu mai ai nevoie de noi
pentru un betta sa zic ca e ok,dar simt ca poti mai mult pt el. ia o folie de masina(pt geamuri "fumurii") si aplica un dublu strat pt a se innegrii spatele acvariului,va contrasta mai bine(asta ca metoda rapida in caz de nu ai magazin petshop cu fundal negru la indemana) si vezi de crva plante plutitoare,le va adora, va face cuib de bule mereu; plantele se vor inmultii frumos de la programul de lumina incarcat,nu vei face alge pt ca plantele de suprafata vor face umbra si nici cele de plastic nu vor avea de suferit de la acapararea de lumina a celor de suprafata.
haha intr.adevar conteaza inaltimea,insa m.am exprimat eu gresit,voind a ma referii ca daca puterea e slaba,inaltimea este irelevanta. oricum,nu iti fie teama de critici,intr.adevar nu agream plantele artificiale avand in vedere ca pot devenii focare de infectie si scaferea efectiva a calitatii apei,dar aici tine de tine daca ne asculti sau nu,iar uneori o critica aspra e "un sut in fund-un pas inainte". Discutia pe forum este interesanta pe cat de mult vrei tu sa ai un acvariu ce reprezinta un colt al naturii,o relaxare,un "fengshui" , ci nu un stres mental,fizic cu schimburile de apa,mortalitatile pestilor sau a nevertebratelor,etc cat si un stres monetar de indata ce nu respecti anumite reguli oarecum fixe ale acvaristicii la inceput de drum al unui acvariu. Pe scurt,tzine de tine
nu conteaza neaparat distanta,ci lumenii/puterea lampii.
sustin ideea cu acvariu fara substrat la raci,nimic nu murdareste apa si substratul mai rau decat racii,fiindca maruntesc hrana si o imprastie peste tot,ulterior acea hrana intrand in substrat si putrezind.
si mai precis,este asa: bacteriile din interiorul bazinului nu decedeaza daca stau neventilate un timp mai indelungat,insa asa cum a zis si Koala,mor cele din filtru; lucrul cel mai dezolant cand mor bacteriile din filtru,este ca asa cum din nou a zis koala,iti arunca toate bacteriile moarte in acvariu,lucru care va fi extrem de nociv,acele bacterii reprezentand amoniu in cea mai mare parte,iar nestiutorii au zis si vor zice mereu: "mi-au murit pestii dintr-o data,fara sa stiu de ce,in interval f scurt de timp".in 2 zile poti avea mortalitate totala.
lui nu ii dauneaza in mod special,el poate dormi si pe lumina,e un peste destul de lenes,in special daca are unde se retrage. problema ia amploare daca lumina este puternica si astfel algele te vor invada si iti vor da batai de cap.

Forum Index » Profile for paradoxx » Messages posted by paradoxx
Go to: