ma bucur nespus pt ca ai revenit,cu atat mai mult cu cat am patit un lucru devastator sapt teecuta,chestie ce m-a afectat grav,asa ca sa nu te mai aud ca te vei plange voi povestii ce am patit cand ma voi simtii in stare
pai tine.i la cat ii tii normal,eu ii tineam si tin la 26 si cand schimbam apa se ducea la 25/24,niciodata sa nu coboare mai mult de maxim 2 grade. Totusi nu cred ca trebuie sa ai in vedere schimbarea temperaturii cat schimbarea apei in sine,pt ca ancistrusii daca vor sa depuna,o vor face oricum ^^ Taninul si temperatura sunt optionale ^^
intr-adevar,manado este un substrat foarte usor,care nu stiu din ce motiv vad pe multi ca il recomanda la acvarii plantate(poate pt estetic desi mie nu prea imi place contrastul de culoare) si plantarea plantelor in el e un cosmar,sa nu mai zic la schimburile de apa ca se imprastie aiurea.
ca pesti,recomand categoria Tetra de pe nevertebrate
haideti mai hainilor,ca nu sunt multi pesti,am mai zis ca daca sunt respectate regulile de igiena,pot fi intrecute limitele suprapopularii dupa calculele din carti. am vazut chestii mai grave si daca are grija de ei frumos,vor fi fericiti ^^
Azi dimineata cand vin de la munca,observ ca am un Tetra emperor(2ani si ceva ca varsta) ce inoata "incordat",nu prea se poate indoii decat in partea dreapta mai mult si nici echilibrul sus/jo's nu prea si.l time. Ma tem ca sunt semne de paraziti intestinal I,dar vreau parerea voastra,pt ca am crezut ca am scapat de asa ceva demult. Ultimul schimb de apa l.am facut acum 3 zile.
Efectuai un schimb de apa si scosei plantele sa il pot filma,de asta arata apa ca naibii.
hahaha tare faza cu scheletul,e unul dintre putinele decoruri artificiale care imi plac pe langa ceea ce vrei sa faci deja,lipeste si ceva negru pe spatele acvariului,va contrasta mai bine cu pestii,in special daca vrei si substrat negru
da,le poti combina,insa ceramica poroasa are suprafata de stocare a bacteriilor mai mare. dar poti face orice combinatie,poti baga 1 litru turba,1litru roca vulcanica si 1litru ceramica (sau cate 500ml,in functie de capacitatea de stocare). ma exprim in litri si mililitri ot ca asa se calculeaza.
da,nu e rau filtruletul,Eheim intr.adevar sunt cei mai buni,dar vezi ca gasesti si mai mari la pretul ala pe alte siteuri.
zic mai mari pt ca conteaza capacitatea de filtrare,scrie in litri la descriere. cu cat mai mult spatiu cu atat mai bine. un filtru mai mare e mai bun si pt acvarii mai mari,dar nu telua dupa debir,nu debitul apei e important ci repet,capacitatea de stocare. de aici de exemplu recomand JBL,nu au eheim.
https://iazuri-acvarii.ro/filtre-externe
1: e total si absolut normal mjcusul acela alb,se duce de la sine in general,dar avand ancistrus in acvariu se va ocupa el de curatenia aceasta ^^ toate lemnele "noi" ce sunt puse in acvariu fac mucusul acesta,e doar o chestie temporara,nu te gandi ca daca nu vei mai avea ancistrus vei avea mucus.
2: foarte bine ca ai pus mini siporax in filtru,vei avea unde sa inmultesti colonia de bacterii bune.
3:acel aquael mini plus e un nimic ce face doar putin filtrare mecanica,un aquael turbo dupa cum am precizat e cea mai buna solutie pt tine. ocupa ceva spatiu,dar o face cu un scop bine precis(plus ca ofera si confort pestilor prin faptul ca se pot invarti si ascunde pe dupa el.
Later edit: daca te deranjeaza zgomotul ce il face apa cand cade din sprinkler(teava aia cu gauri pe care iese apa), iti recomand sa il pui sub nivelul apei si sa bata putin in sus; asta pt a reduce zgomotul susurului apei la zero,insa acest lucru trebuie facut doar la acvariile ce au capac, fiindca incurajeaza pestii sa sara afara din ele