Message |
|
S-au dat Blyxa, Didiplis, si Hidrocotyle.
Echinodorus Tennelus sunt rezervate. Ar mai fi un supliment de 10 plantute.
Lista completa e asa:
- 10 fire Echinodorus Tennelus
- 5 fire Echinodorus Amazonicus dintre care cel mai mare are frunze de 20-25cm lungime
- 5 fire Myriophyllum Elatinoides (nu sunt sigur, e de culoare verde oricum)
- 5 Fire Bacopa Caroliana
- 2 fire Cabomba Aquatica
- 15 Fire Vallisneria
Bonus Pistia si Utricularia Vulgaris
Pret 1Leu/fir sau 40Lei tot pachetul. Contact prin PM. Numai pentru Bucuresti.
|
 |
|
Salutare,
Scot spre vanzare urmatorul pachet de plante:
- Taieturi de Didiplis Diandra
- 20-25 fire Echinodorus Tennelus
- 5 fire Echinodorus Amazonicus dintre care cel mai mare are frunze de 20-25cm lungime
- 3 fire Hidrocotyle Leucocephala
- 5 fire Myriophyllum Elatinoides (nu sunt sigur, e de culoare verde oricum)
- 5 fire Blyxa Japonica
- 5 Fire Bacopa Caroliana
- 2 fire Cabomba Aquatica
- 15 Fire Vallisneria
Bonus Pistia si Utricularia Vulgaris
Pret 1leu/firul sau 50Lei tot pachetul. Contact prin PM. Numai pentru Bucuresti.
|
 |
|
Filtrul a disparut. A fost inlocuit de un Tetratec EX700.
Cat despre cum arata acum, mai dureaza cam 2-3 luni pna incep plantele sa creeze acel desis pe care il caut. Astept si Riccia sa faca un covor in mijloc.
O sa citesc intre timp articolul cu ideile despre estetica acvariului ;)
Mersi!
|
 |
|
|
 |
|
Plantele s-au dat. Se poate inchide.
|
 |
|
Pestii s-au dat. Se poate inchide.
|
 |
|
O poza cu pestii in momentul de fata.
Sunt rezervati pana maine la ora 15:00.
|
 |
|
Salutare
Se vand urgent urmatorii pesti.
xipho m adult 2
xipho f adult 1
xipho m juve 6
xipho f juve 2
xipho pui 2
guppy pui 10
guppy f juve 3
guppy m juve 0
guppy m adult 3
guppy f adult 3
molly f adult 1
molly m adult 1
Total 34 pesti 1leu/bucata
Contact prin PM. Valabil numai in Bucuresti!
|
 |
|
Salutare,
Scot la vanzare urmatorul pachet:
~15 fire de Rotala Rotundifolia lungimea min. 10cm - 40cm
~30 fire de Didiplis Diandra lungimea min. 10cm - 40cm
7 fire Hidrocotyle Leucocephala lungimea min. 20cm - 30cm
Pret: 1leu/firul
Tot pachetul 30Lei.
Contact prin PM. Valabil numai in Bucuresti.
|
 |
|
Vezi "ca cald" inseamna si galben cu verzui. Ala nu-i bun. Lumina calda trebuie sa-ti bata cu o usoara tenta roz.
|
 |
|
Eu nu am capac la nano-ul meu de 60L. Poti sa-l pui inclinat astfel picaturile o vor lua la vale. Daca il cureti des apa nu va sta mult timp pe geam.
Geamul te ajuta sa nu-ti iasa orataniile din ograda. Daca nu exista riscul asta poti sa nu-l pui. Xipho e un peste raboinic si capabil sa sara din acvariu. Despre restul nu stiu. Guppy nu mi-au sarit 
|
 |
|
Frumos peisaj. Poate o sa-mi iasa si mie ceva similar 
|
 |
|
Parerea mea este ca pui niste intrabri care n-au treaba cu acvaristica.
Ce e un droser sau un starter gasesti pe net foarte usor.
Referitor la becurile economice pot sa-ti spun ca nu prea sunt proiectate pentru acvarii. Nu e rau daca le folosesti dar problema cea mai mare este ca nu se specifica clar ce indice de reproducere al culorii au si temperatura.
"Daylight" sau "Daylight cool" poate sa insemne o plaja de la 6.000K la 4.000K temperatura de culoare si variaza in functie de producator.
Daca nu se foloseste notatia Osram care am inteles ca o urmeaza si Philips atunci e greu sa-ti dai seama daca sunt potrivite sau nu.
In notatia Osram, 840 indica un element fluorescent cu indicele de reproducere al culorii 8 si temperatura de culoare de 4.000K
Indicele de reproducere al culorii de 9 e mai bun si mai scump.
Te-ar interesa sa ai un bec de 6.500k si e bine sa ai si un 4.000K.
|
 |
|
Confirm cresterea HC-ului emers. Eu am putin pus intr-o savoniera cu resturi de deponitmix si substratul dennerle pentru creveti.
Mie mi-a perlat.
Dar creste cam la fel de greoi.
|
 |
|
Pietrele inca n-au iesit din schema. Dar vreau sa fac un olandez mai intai. Dupa aia voi incerca ceva nature sau minimalist unde pietrele sa fie folosite.
Apa nu e pana sus din motivul explicat deja. Bazinul asta inca nu e gata.
E un santier acvatic 
|
 |
|
ai pm
|
 |
|
Acvariul e in lucru. Nu am postat poza pentru expozitie ci doar pentru progres.
Fundalul e in plan, planta e in ghiveci pentru ca nu arata prea bine. Am asteptat sa-si revina un pic inainte de a o supune la si mai mult stress mecanic. Acum are niste radacini rasarite si o voi planta.
Chestiile albe sunt intarituri ca sa n-o ia substratul la vale cand umblu in el. Imi mai trebuiesc in completare cam 14Kg (2 pungi) de substrat. Nu aveau pe stoc la momentul comenzii initiale.
Odata adaugat si restul de substrat intariturile nu se vor mai vedea.
Acvariul nu a fost umplut pana sus deoarece incepusem sa bag plante si nu aveam lumina adecvata. Acum ca mi-am facut lumina il voi umple pana sus ;)
Multumesc de observatii.
|
 |
|
Nu am mai postat de mult pentru ca nu s-a intamplat nimic deosebit. Acum e la ciclare. Niste guppy si Xypho se sacrifica desi testul bagheta arata no2 la zero. Acvariul a stat cu mancare in el aprox 2 sapt. pana sa pun pestii. Cred ca s-a ciclat. Oricum, mai are putin.
Astazi am facut sistemul de lumina.
Componente:
- 2X glaf din PVC 120LX25l
- 9X colier metal pentru tub T5
- 4X Osram 965 T5HO 54W
- 2X Osram 840 T5HO 54W
- 12X Soclu G5 hidrofug
- 6X Balast 2X54W Osram QTP5
Sunt 6 balasturi duble pentru ca am de gand sa incerc supraincarcarea tuburilor. Deocamdata le voi folosi in mod normal. Pana se va ingramadi acvariul. Dupa aia voi incepe sa adaug restul de balasturi pentru a supraalimenta tuburile.
Si o poza:
|
 |
|
Cred ca ideea filtrului de substrat este ca-ti permite fertilizarea SI a radacinilor prin coloana de apa. Datorita circularii apei prin substrat.
|
 |
|
S-au dat. Se poate inchide.
|
 |
|