[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Blue14
Forum Index » Profile for Blue14 » Messages posted by Blue14
Maine sau poimaine imi vine filtrul.....am comandat si 2 saculeti de filtrare pentru carbon si rowa, in care sertar al filtrului sa pun carbon si rowa (are 3 sertare plus prefiltru), o sa elimin toti buretii din filtru, ii voi pune 2-3 zile daca va fi nevoie vreodata....
Acum au aparut putine alge pe geam, la 6 zile de la restart, deci pot sa zic ca am scapat de alge, inainte curatam geamul dimineata si a doua zi dimineata erau la loc...
Daca face cineva vreo comanda as vrea si eu 2 capsule sa le am in casa.....
bobiciupe wrote:Gama ecco de la eheim este cea mai proasta alegere pe care puteai s-o faci. Am fost printre cei care au folosit acest fel de filtru pina cind pur si simplu a crapat, plasticul din care era construit fiind de o calitate extrem de proasta. cred ca mai am poze prin calculator cu el, daca esti curios le pot publica

Am citit despre calitatea plasticelor......dar nu poate fi chiar perfect un filtru......
Sincer mai mult de 6 luninu il voi la acvariul marin (o sa fac upgrade) si o sa il pun la un viitor acvariu de apa dulce.....in apa sarata e mai supus riscurilor....
Viulian are un ecco pro de ceva timp.....si nu are probleme cu el....
Si eu nu prea tin echipamentele mult timp ca sa ma gandesc peste 5 ani daca ma mai tine, eu cum apare ceva mai nou si mai inovator tind spre el....
dan.pavelescu wrote:Vai de plm.. 110 lei PASTILA?? Si cum se dozeaza, ca nu vad nimic pe site?

Si a zis ca avea nevoie de 6 pastile....
Nu ie' de noi......daca nu sunt vreo 10-20 pastile si sunt la cutie......
S-au mai reprodus?
Pana la urma am comandat si platit eheim ecco pro 300....era cea mai buna alegere!
Am iesit mult mai ieftin decat magazinele de pe la noi, cu totu cu transport 529 lei, deci merita!
La zooplus era gratis transportul......da dura mai mult!
Pana la urma am comandat si platit eheim ecco pro 300....era cea mai buna alegere!
Am iesit mult mai ieftin decat magazinele de pe la noi, cu totu cu transport 521 lei, deci merita!
La zooplus era gratis transportul......da dura mai mult!
Imi iau pana la urma o flansa din abs, pot sa lipesc teava de pvc de 25 mm cu tangit in ea?
O sa imi cumpar si tangit si teava de 25 din romstal...
Cam cat matrix sa comand pentru filtrul ce il voi comanda?
Edit: tunze comline are doar 780 ml deci nu prea am ce sa bag in el......tre sa ma gandesc la ceva.....nu vreau un reactor deoarece o sa fac upgrade in viitor si mi-ar trebui unul mai mare pentru un acvariu mai mare si nu as avea loc in sump.....
De exemplu in eco pro 300 as avea 3 litri de medii biologice, plus ca as pune matrix si in prefiltru..normal ca as pune si rowa si carbon.....deci as avea o filtrare biologica extraordinara (4 kg de piatra vie, 3.3 kg de mediu biologic), filtrare mecanica cu skimmerul si din cand in cand perlon in filtru (la nevoie, doar 2-3 zile) si filtrare chimica phosguard, carbon si probabil purigen.....daca as avea no3 jbl bio nitrat ex.....
Mi-e frica sa nu am probleme cu externul asa ca o sa chem meeterul sa imi mareasca gaura, pun noua flansa, dau o gaura mai mare in stand si reinstalez sump-ul.....
Imi comand zilele viitoare un filtru tunze comline 3162 de pe sewatec sa pun in el medii de filtrare.....
Cam cat material biologic mi-ar intra in el?, as putea folosi eheim substrat pro (nu gasesc matrix pe sewatec) in filtru?, sau sa iau de la noi matrix?
Pentru recirculare o sa folosesc eheim compact plus 1002.....
Cine stie ce "cacat" mai faceam cu externul.
Am tras putin de buget si imi permit si eheim ecco pro 200-300 si eheim 2071.....
Imi e sa nu aiba debit prea mare.....pot sa le reglez pana la un 350 l/h?
Merge la acvariul meu substrat pro, bio mech si mech pro, ca sa stiu daca pot sa folosesc si mediile pe care le are filtrul....
Tre sa ma hotarasc la un filtru, ce sa aleg dintre Dennerle scaper's flow si eheim ecco pro 130?
Am vb cu mosu si s-ar putea sa imi iau de pe shop scaper's flow.....
Daca nu imi iau un eheim ecco pro (ori 130 ori 200)....
La acvariul asta mic nu mai vreau sump si oricum cand fac upgrade asta se va transforma in bazin de apa dulceeee.....deci nu pierd bani cu canista....
Aici am gasit filtre la cel mai bun pret, e transportul 44 lei dar merita.......
http://www.greenaqua.hu/ro/technika/szures/szurok.html?dir=asc&order=price&p=1
Imi face cu ochiu eheim 2071 dar e prea mare pentru ce am eu nevoie asa ca m-as orienta catre un ecco pro 130 sau un classic 200 cu substrat pro.......
koala wrote:
lucianvlad wrote:Severum red spotted gasesti a Nevertebrate sau, daca mai ai putin rabdare iei de la mine, aseareara curatau o piatra de zor.

- la nevertebrate e listat ca "livrabil la comanda", ...

Livrabil la comanda ti-i aduce in 2 saptamani....
Voiam sa intreb daca merge sa scot flansa de la overflow si sa lipesc pe spate o bucata de sticla cu silicon....asa as putea pune un hang on generos, adica as avea spatiu pe buza acvariului....
Ca imi e ca imi dereglez iar acvariul cu filtrul extern, imi apar dupa iar alge si ma intorc de unde am plecat....
Dat fiind faptul ca nu am loc pe baza acvariului nici de un fluval ac 20 ma vad nevoit sa folosesc un filtru extern.
Nu vreau sa pun filtrul pe vreo laterala.....
Am un baget de aproximativ 400 lei si sunt hotarat sa curat filtrul des ca sa nu apara probleme, in cazul in care voi avea no3 in crestere voi folosi jbl bio nitrat ex.....
M-am gandit la urmatoarele filtre:
Dennerle nano external skim filter-nu il gasesc pe stock, o sa mai caut
Dennerle scaper's flow
Eheim ecco pro 130
Fluval 106
Care ste cea mai buna varianta, daca nu sunt ok sau stiti ceva mai ok de pretul asta va rog sa imi spuneti.....
Atunci o sa imi iau si eu acelasi filtru....tu de unde l-ai luat?
Multumesc pentru informatii!
Nu imi intra ac 20-ul deci ar trebui sa il pun le laterala di nu imi place asa .....asa ca trebuie sa imi iau o canistra.....
Am de ales dintre Dennerle External Skimfilter, Dennerle scaper's flow, eheim ecco pro 130 sau 200, hydor prime 10 sau 20.....e super fluvalu-l!
Ar mai fi hydor prime 10 sau 20 sau eheim ecco pro 130 sau 200....pe care sa il aleg?
Nimeni wrote:
Blue14 wrote:Nu mai gasesc pe la noi filtre fluval aquaclear, la voi se mai gasesc?
Daca da ai putea sa cumperi unu (sa iti virez bani in cont....) si sa mi-l trimiti?, nu am pretentii nou sau second.....
Multam!

Dar Eheim Liberty care sta in SaltBat nu te satisface? Vorba "Ungurului" Baga-ti mintile-n cap copchile.... =))

Filtrul de la FluvalEdge este un "HOB" care nu are nimic "special"... ba chiar pot spune ca are spatiu putin. In rest.... referitor la Edge-ul mic....: nevasta-mea nu a fost in stare sa tina un betta in el (cu toate ca ii placea acvariul enorm) Gura de acces este destul de dificila... iar faptul ca partea de sus este tot sticla... te obliga sa il umpli complet ptr a scapa de aer.... si aici intervine problema 2: buza de sus are 1cm..... nu stiu cum o sa te descurci cu valurile.... Asa ca asculta sfatul lui UM... macar el este destul de "rabdator" si experimentat.... stie cum sa manevreze un acvariu de genul asta.

Edge de 46L... e cel mai misto nano vazut!!! Si ce pot face mult mai multe in el....

E si mai mic eheim-ul, plus ca l-as vrea cam pe cel mai mare si mie nu imi incape pe buza acvariului nici un filtru hang on ok (doar o chinezarie, am 11 cm disponibili)...
Acum trebuie sa ma hotarasc la o canistra....

Forum Index » Profile for Blue14 » Messages posted by Blue14
Go to: