[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dolly
Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
1. Prima rugaminte - scrie corect, ca abia se intelege ce vrei sa spui! Zici ca esti student? De semne de punctuatie nu ai auzit? Nici de cratima?
2. Inainte de a da Submit, da un Preview - sa vezi ce ti-a iesit si corecteaza acolo unde e cazul.
3. Cred ca o a fac scurta la mina de cite ori am scris pe forum - si nu numai eu - ca pestii nou achizitionati se tin citeva zile in carantina.
4. "Cevea granule mici" ce sunt acelea? Au un nume, o data de expirare? Pariez ca nu. Cu asa ceva in meniu sa nu te astepti sa ai pesti sanatosi.
5. Ce cauta neonul si zebra in bazin? Sa inteleg ca au fost mai multi si i-ai pierdut pe drum?

Daca te-am uat tare, sa stii ca o meriti, fara suparare. Ai 6-7 topicuri dechise numai cu "Ajutor" si treburi de acest gen in care lumea te tot sfatuieste de bine si tu tot ca tine faci.

Pestii nu stiu ce au, din pacate. Nici detalii nu dai. Schimburi de apa - cit si la ce perioada, acvariul e sau nu ciclat, nimic. Eu nu stau sa scot cuvintele cu forta nimanui. Dar, daca nu pui mina sa mai citesti si tu cite ceva si sa iti dai macar putin interes pentru acvariul acela, o sa o tii numai in cumparaturi la pet-shop.
http://www.planetinverts.com/zebra_nerite_snail.html; http://www.aquahobby.com/gallery/e_Neritina_zebra.php ; http://www.theaquariumwiki.com/Neritina_natalensis ; http://fishsupplie-s.com/index.php/aquarium-snails-Zebra-Nerite.html
Detalii despre acvariu - volum, filtrare, incalzire, hrana data pestilor, etc. Pestii noi i-ai tinut in carantina? Ca am un vag sentiment ca nu...

Dupa ce ne spui toate astea, mai vedem.

Si te rog ca pe viitor sa postezi la rubrica unde se incadreaza problema pe care o expui. Acum ti-am mutat eu postul.
Bine ai venit la noi, Lucian!

Si noi iti uram acvarii cit mai frumoase si cit mai multe, pesti fericiti si sanatosi!
Ca sa primesti raspunsuri pertinente, este nevoie sa ne dai ceva informatii legate de acvariul tau. Tot ce tine de el. Plantat, neplantat, steril, incalzire, filtrare, alti locatari, etc. Altfel e foarte greu sa isi dea cineva seama ce e sau daca e ceva in neregula cu pestele respectiv.

Ajutor gasesti, dar e nevoie si de putina binevointa din partea ta!

Multumesc ca mi-ai ascultat rugamintea si te-ai prezentat!
Daca ai probleme cu plantele, de ce nu incerci sa le tragi in poza si sa vedem si noi. Daca tu zici ca nu mai arata ca la inceput, inseamna ca au inceput sa apara niste carente. Poate ne dam seama de ce sufera si te puteam ajuta cumva.
Iar cei care au scris inaintea mea au perfecta dreptate. Trebuie sa tii cont de cele 3 elemnete indispensabile si de dozarea lor - lumina, fertilizanti si CO2. Si e bine sa mergi pe o anumita linie de fertlizare, nu sa le amesteci.
Daca nu stii ce e cu unele prescurtari - gen PPS, etc, asta se rezolva. Le vei invata. Totul e ca tu sa ai anumite notiuni foarte clare in cap. Vezi exact ce nedumeriri ai, organizeaza-le cumva si apoi pune intrebari cit cuprinde.
Pushkatu wrote:
Imi recomanzi vreun articol bun? Sunt multe pe google, dar nu sti niciodata peste ce tampenii dai...

Iti dau un link chiar dupa site-ul nostru. Scris de Sandu, din experienta sa proprie. Stiu ca pe gogu nu sunt.
Neritina.

Daca stii limba engleza, mai putem gasi si altele.
Pushkatu wrote: Chiar ca arata grozav, merci pentru sfat.

Vezi insa ca sunt foarte sensibili la calitatea apei. Mai bine citesti despre ei inainte de a cumpara.
merlin21 wrote:pot sa spun de unde? azi am alfat si eu.. este un link catre un magazin..

Multumesc frumos! Dar vezi tu, eu nu am mai calcat prin Constanta de ani buni...nici nu mai stiu cum arata Marea Neagra...Dar asta e alta poveste.
Scuza-ma ca ma bag, dar uite ca nu pot sa nu o fac. De ce s-ar "combina" cineva in aceasta afacere cu tine, atita timp cit nu stim cine esti? Ti-ai trecut niste date la profil, e adevarat, dar nu spun mare lucru...Si eu pot sa zic imi trec acolo ca sunt sotia lui Obama si am scris nu stiu cite tratate cu care am cistigat premiul Nobel. Asta nu inseamna nimic.
Te-am rugat frumos sa treci pe la rubrica Despre noi si sa zici ceva despre tine. O fi greu, dar nu imposibil. Daca ma bag si eu sa fac o comanda, de unde stiu ca nu e o teapa? Fertilizanti se gasesc si la noi. Si daca am nevoie de un sfat - prezint problema cu care ma cofrunt si cer o pare aici sau la un magazin cu vinzatori bine informati, sunt sigura ca ma descurc. Si, in plus, nu am nevoie sa astept atita timp.
Afaceri de acest gen sunt oarecum dubioase si cred ca stii la ce ma refer. Lofty te-a rugat si el sa dai mai multe detalii. Eu nu le-am vazut. O cam dai cotita.
De pe site-urile pe care le-ai insirat acolo isi poate face comanda oricine si individual.

In concluzie - te mai rog inca odata sa te prezinti, sa iti prezinti si acvariul sau acvariile tale. De asemeanea te mai rog cit pot eu de frumos si elegant sa nu ma mai imi umpli Inboxul cu PM-uri sau sa apara comentarii in acest post la ceea ce am scris. Tot ce e off-topic va fi sters.

Multumesc!
Just4M3 wrote: ... crezi ca ma poti ajuta cu o poza a mini-bolborositorului facut de tine din cutia de scobitori? Totusi, ma gandesc ca nu ar strica daca as avea si ceva filtrare biologica in compartimentul ala, chiar daca o sa schimb apa zilnic...

Esti sigur ca vrei sa apelezi la tot felul de improvizatii? Nu zic ca unele nu sunt bune, dar daca nu stii exact ce si cum faci...Si apoi, chiar cutie de scobitori in acvariu? Iar daca tu vrei sa folosesti plante covor, cum o maschezi?
ThePhotographer.ro wrote:Guppy-ul a murit. Ce-i drept de la inceput a fost mai retras...

Se mai intimpla. Alta data cind mai cumperi pesti, sa ii iei doar pe cei care sunt vioi si zburdalnici. Nu se cumpara niciodata un peste in speranta ca il tratam noi acasa. Ca nu intotdeauna asta este posibil. Iar daca unul da semne ca ar avea ceva, se separa imediat.
Beautiful!!!! Iar buturugile acelea sunt criminale!

De unde tot aveti toti ce din Constanta asemena "increngaturi"? Ca apoape in toate bazinele voastre vad crengi si buturugi care de care mai intersanta ca forma si aspect...
axl07 wrote:Intrebarea mea ar fi: ce credeti as putea sa ii adaug un alt animalut in acvariu care sa se ocupe de curatenie(exclus pomacea)....si daca da ce fel de gospodar imi recomandati?

In 10l ce crezi ca animalut mai incape? Ii faci tu curatenie cu minutele tale.
Nu stiu. Eu nu am folosit produse din gama JBL, asa ca nu ma pronunt.
E clar - ai deciclat acvariul. Trebuie sa faci un drum pina in Bucuresti sa iti cumperi niste bacterii sau solutii pt apa cit mai repede.

LE Citeste postul acesta - situatia e asemanatoare cu a ta - http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/12771.page
Frumoase bazine!
hypnos87 wrote: astept cu bucurie orice critica.....

Stai linistit ca nu te iarta circotasii de pe aici.
T-Spike24 wrote: nuj ce sa zic voi astepta pana maine sa vad ce se mai intampla ..

Pina miine se pot intimpla multe. Si tine cont ca ai si pesti mai sensibili in bazin - scalarii, neonii...
T-Spike24 wrote:Sambata mi-am refacut acvariu si pana in ziua de azi mi-a murit 4 pesti : 1 peste Fantoma Neagra(stiu ce pot face si cat cresc ), 2 Xipho, si un terazona

Sa nu spui ca ai schimbat toata apa! Sau cita apa ai schimbat? Cum aratau pestii morti? Te-ai uitat cu atentie la ei?
E drept ca ai zis pentru plante. Eu m-am gindit la flori. Scuze. Dar daca nu precizezi si ce fel de plante, na, ca iese alta pozna. JBL este foarte bun. Numai ca mi se pare ca trebuie si el amestecat cu ceva. Nu stiu pentru ca eu nu am JBL in bazin.

Dar sunt sigura ca cei de pe forum care il folosesc te vor ajuta.
Bine ai venit!

catalinm wrote: Asteptarea ma omoara ...

Hai sa te fac eu praf cu o replica traznet - acvaristica inseamna rabdare. Ce, crezi cumva ca numai tu ai trecut prin asta?

Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
Go to: