| Message |
|
|
melcu wrote:Toti sunt vitezomani pe aici ! Dar habar nu au sa circule. Daca te-ai dat jos la el la semafor blocheaza usile si incepe cu scuza-ma. La ce ma ajuta scuzele tale cand zac cu oasele rupte in spital ca tu nu esti capabil sa circuri aproape regulamentar !
Nu zice nimeni baaaa nu depasi viteza nu aia nu aia... dar macar uita-te gadeste putin.
Nu ai cu cine.
Tu zici ceva de genul: a cere poola la vaduva!
|
 |
|
|
Bine ai venit printre noi! Inca un urzicenist, super. Vorbeste cu colegul @miticamolina sa te ajute cu sfaturi si pareri la o bere rece, pe terasa la Modern
O sa te pot ajuta cu niste plante foarte bune la inceput, dar weekendul viitor, cand vin in vizita la ai mei.
Sa trecem la subiect, de ce Diversa 40? De banii aia iti faci unul mai mare. Filtrul extern e cu mult mai bun decat cel intern. Lumina e bunicica, 11W la 20L brut e decent, dar se poate si mai bine daca iti pui tu cate neoane doresti, ce tip, s.a.m.d.
Pentru substrat poti sa folosesti pietris cu granulatie 2-3 mm. Cred ca mai am ceva pe acasa, sa-l caut.
Pentru ciclare ai nevoie de plante cu crestere rapida, care sa consume nutrientii...
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:Are de ales - ATI, De Jong, Aragonit..
Parerea mea (pur personala, nu-mi sariti in cap) e ca nisipul viu e fix pielea din capul piticului, aia care se trage indarat si e total inutila
Za [i]preputz
Asta i-am zis si eu, da cica e diferenta mica la bani si nu merita efortul. Mai bine nisip de la Mamaia.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Lepra dracu' esti. N-ai fi dat si tu autocolantul ala jos nici mort.
|
 |
|
|
|
Ce sa zic, la mine in acvariu predomina Anubiasul. Dar Microsotum-ul si Cryptocorynele o duc bine. BBA-ul da inapoi.
Doar sticla are ceva urme de GSA, dar asta-i alta poveste.
Cum am scris in postul precedent: nu am cine stie ce plante
|
 |
|
|
|
Daca e print screen de pe iluminat-ieftin.ro, alb rece la ei e 6500K. Eu am varianta "fat" a proiectorului si cred ca am prea multa lumina pentru 54litri brut. Bineinteles, nu am cine stie ce plante.
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:Multumesc!
Iar de soacra.. ce sa zic. E o comoara, stiti voi.. 
Ar sta mai bine sub pamant
Sanatate mamei tale, a crescut o bezea de baiat
|
 |
|
|
|
Bineinteles! Eu l-am facut din lemnele care erau puse ca suport, din fabrica, la cuptorul electric si la masina de spalat.
|
 |
|
|
|
Nu mai lasa numarul de telefon in anunt. Vorbeste cu un admin sa-ti stearga numarul din postarea initiala.
|
 |
|
|
http://img.plici.ro/image/3j2
Uite cum poti face. Colegul a folosit canalet pentru cablu si coltare. ~20RON investitia in suport.
|
 |
|
|
|
In a doua poza e un Physa marmorata. Ambele specii sunt utile in acvariu, pentru ca iti poti face o idee asupra curateniei in functie de numarul de melci (numar direct proportional cu gradul de mizerie din bazin).
|
 |
|
|
Daca te-ai decis sa mergi pe varianta fara capac, poti face un suport din lemn pentru asa ceva: http://iluminat-ieftin.ro/1/Proiector-cu-LED-10W
Eu am un acvariu identic si folosesc exact ce ti-am recomandat.
|
 |
|
|
Revin cu update, dar fara poze ca-s mahmur!
Pestii sunt bine, nu mai dau semne de ceva anapoda. Vesele fetele, colorate, pana mea.
In alta ordine de idei, azi a trecut Directoru' pe la mine sa crapam un gratar in aer liber. Niste vecini de la masa alaturata faceau caterinca si ma indemnau sa ma servesc din palinca lor de Mures ca sa aprind focul si sa ma incalzesc putin. Betivi cu state vechi dom'le, adevarati connoisseuri
Asta pana le-am adus eu niste rachiu de la neamurile mandrei, de la Stoiesesti, facut ca pentru mine (fiarta zeama de 2-3 ori  , molcom ) si le-am footoot papilele gustative, plus simtul olfactiv. Am ramas prieteni de-acum. Le e frica de mine cu asa bunatate in casa
|
 |
|
|
|
Asta e, mi-am facut-o singur.
Luni a fost curentul oprit 6 ore ca trebuia sa racordeze Enel niste case in sat. Cred ca "fur" o sursa sa fiu sigur ca nu se buseste ceva.
|
 |
|
|
La cin' juma' am facut ochi, trebuia sa supraveghez naparstocul. Ce linistit si frumos doarme.... mi-as dori sa fiu bebel acum si sa vina mancarea la mine(*)(*)  , in loc sa muncesc pentru ea  sa dorm ca un purcelus.
Am ajuns la Unirii, m-am trezit la realitate. 'Ga-mi-as!
Pestii o duc bine, sunt oarecum colorati (cel putin dominantii si-au pastrat irizatiile albastre, ceilalti au culoarea lor obisnuita) si pofticiosi - vin la geam dupa model rromanesc din intersectia Fane Babanu' cu Colentina.
Vedem cum se prezinta situatia zilele viitoare.
|
 |
|
|
|
Multumesc colegu'! Si eu sper sa fie bine.
|
 |
|
|
Liv wrote:Dupa ce am aflat ce face alcoolul metilic, nu am avut curaj sa pun o singura picatura pe limba. N-am idee daca e toxic si nici nu vreau sa aflu.
Interesant antidot  bine de stiut ca poti sa bei ca porcul rachiu, daca pui pe limba alcool metilic
|
 |
|
|
Azi, inainte sa plec la munca, deci pe la ora 8 si oleaca, m-am gandit sa dau de mancare bestiilor din acvariu. Zis si facut! Scot 2 cubulete de larve rosii din congelator, le pun intr-un pahar cu apa si opresc filtrul.
De aici incepe partea cacacioasa.
Rog fumeia sa bage aparatu-n priza dupa ce plec de acasa, ca sa aiba tinp sa mananca si gura la pesti ceva.
Am ajuns acasa la orele 21 trecute fix. Pup pe toti din casa si belesc ochii in acvariu. Fatalitate!!! Filtrul oprit in continuare.
S-a dus pe p#*@ lu' Hector tot feng-shuiu din acvariu: apa tulbure, pestii cu botul la suprafa, filtrul oprit in continuare pe motiv ca nu a avut timp sa beleasca ochii la acvariu. Si asa si este, pentru ca a fost plecata de acasa sa plateasca taxa vietii la posta pentru preschimbarea permisului auto. Nuie Directia eliberari permise pentru ca nu accepta plata cu cardul. 'Tu-va muma-n partile moi si imputite!!
Dupa ce am bagat copilul la somn am ras juma de sticla de rom caldut, din motive de lipsa de gheata si pentru ca suparare!
PS: am schimbat cam 10 litri de apa din cei aproximativ 47,20573716(4) litri ai acvariului. Maine de dimineata mai schimb tot cam pe atat si incep sa ma rog sa ajung la un pet shop sa cumpar ceva bacterii & shit!
PS2: 'ga-mi-as, nu mai am gheata!
|
 |
|
|
|
Daca as avea posibilitatea sa-i si dau inapoi, poate ca m-as incumeta. Oricum, multumesc nea Batman!
Momentan vreau sa-mi schimb jobul (mi-e scarba de zona aia) si dupa ce gasesc ceva regandesc bugetul.
|
 |
|
|