Message |
|
kirucd wrote:Interesant proiectul, iti doresc succes si asteptam poze... dar ai postat la Acvaristica marina
O zi buna,
Dragos
Atunci topicul chiar isi merita numele ca asta e de apa dulce dupa cum v-ati dat seama
Rog mutarea topicului unde trebuie, inainte de postare am cautat forum-ul de apa dulce pentru bazine mici si nu l-am gasit.
|
 |
|
Da, e pe cat se poate de minim. Am incercat initial cu un Eheim 2213 si nu a mers. Filtrul ala nu e construit sa mearga decat la maxim. Lucru nedorit intr-un spatiu atat de mic
Poze o sa fac cu ceva mai avansat dar sa vad si o evolutie mai intai. Deocamdata astept. Prima impresie e ca filtrul de substrat lucreaza f. bine. Apa e cristal si atunci cand agit un pic substratul se ridica tot felul de resturi ceea ce inseamna ca exista doar ca stau lipite de fundul bazinului.
|
 |
|
Ca regula, plantele trebuie sa fie pe inaltimi. Care creste mare i care nu va trebui sa te documentezi. Spre exemplu, Blyxa se pune in fata sau mijloc daca in fata faci gazon. HC-ul nu prea se descurca in volcanit din cauza granulatiei mari. Ia o tavita, si ingroap-o in ea pui ceva de granulatie mai mica ca sa se intinda HC-ul.
Staurogyne la fel, sunt plante de fata. Riccia nu are cu ce sa se ancoreze. Iti va pluti la suprafata din gaurile alea daca nu o face deja.
Construieste un element focal catre care sa fuga ochiul. Acum e haos. Poti sa-l lasi asa ca se vor indesa plantele sau poti cauta elemente de tehnica fotografica sau pictura. Regula de aur, repere si forme geometrice, culori.
Din plate poti sa faci o forma numai din felul in care le tunzi. Uita-te la multe poze cu acvarii si copiaza-l p-ala care-ti place cu ce ai la dispozitie. Dupa aia vei intelege destul incat sa vii cu propriile idei.
|
 |
|
Poti face schimb si de 100% la volumul ala de apa, nr. de pesti si specie daca nu sifonezi intre schimburi suna a infectie cu bacterie sau o ciuperca. Amestecul ala de substrat poate gazdui orice microb care asteapta un sistem imunitar afectat de stress.
Achisez la sfatul lui Narcis ca regula de intretinere. Acum trebuie sa identifici boala si s-o tratezi dar va reveni daca nu aplici o curatenie mai buna.
|
 |
|
|
 |
|
Asta mare e cam inalt pentru plantat. Parerea mea. Arata bine ce faci acolo. Daca vrei plante cand mai avansezi cu el lasa-mi un PM ca eu sunt tot in Doctor Taberei
Am cam de toate pentru toti, astept sa spui si ce salata vrei sa faci in el.
|
 |
|
Cum fertilizezi si cu ce? Ce lumina ai?
Cumpara-ti magnet pentru geam ;)
|
 |
|
Aia e o tufa de Riccia Fluitans.
|
 |
|
,
|
 |
|
.
|
 |
|
Update, cateva poze cu stadiul curent al acvariului. Multe, multe plante si ceva pesti.
|
 |
|
Exact, asta sunt si eu curios sa vad. Ca idee, plantele sunt luate la reducere din Hornbach. E o provocare sa vad daca le redresez.
Doar Verticilata si Ranunculusul sunt opera mea. Restul le-am luat la oferta tocmai pentru experiment.
|
 |
|
Si primii pacienti:
- Rotala
- Bacopa Monieri
- HC
- Ranunculus
- Hydrocotile Verticilata
- Alternanthera Red
|
 |
|
Florapol e fertilizatul de substrat dupa cum a punctat Stefan.
Nisipul este mai greu decat manado. L-am pus ca sa aiba plantele in ce sa se tina cu radacinile. Alea care ajung la el.
Am pus 2-3 fire de Rotala si nu prea stau in manado, nisipul vine la fix.
|
 |
|
Imi iau din nou inima-n dinti cu un nano. O sa fie mai mult pentru plante dar incerc materiale noi, pentru mine.
Proiectul suna cam asa:
- baza de nisip 2-4mm
- florapol 200
- manado
- pietre gri inchis
Flora:
Rotala Macrandra
HC
si cateva plante intr-o stare mai proasta.
Se vrea un acvariu de terapie intensiva pentru plante.
Lumina, 2X11W lampi aquael 6500K, CO2 din butelie si filtru extern.
|
 |
|
Se poate inchide. Multumesc!
|
 |
|
Dupa cum a subliniat si Alber, nu se vinde nimic pe bucati.
Generatorul de CO2 este ProFlora bio160
|
 |
|
Salutare,
Se vinde set de acvariu:
- Acvariu MP aquapro 80 Volum brut 126L 80cmX35cmX45cm sticla are 8mm pentru foile din fata si din spate si 6mm pentru laterale. Nu exista zgarieturi sau alte defecte.
- Capac original din plastic cu socluri hidrofuge, lumina 2X18W T8. Un tub noname Daylight si un JBL Solar Tropic 4000K
- Filtru intern Eheim Aquaball
- Incalzitor Eheim Jager 100W
- Set generator de CO2 pe baza de drojdie JBL ProFlora cu reactor JBL Taifun
Pret: 250lei setul
Nu se vinde pe bucati, valabil numai in Bucuresti, livrez la domiciliu. Contact prin PM.
|
 |
|
S-au mai dat din plante.
Lista in momentul asta:
- 5 fire Echinodorus Amazonicus dintre care cel mai mare are frunze de 20-25cm lungime
- 5 fire Myriophyllum Elatinoides (nu sunt sigur, e de culoare verde oricum)
- 10 Fire Vallisneria
Bonus Pistia si Utricularia Vulgaris
Pret 1Leu/fir sau 30Lei tot pachetul. Contact prin PM. Numai pentru Bucuresti.
|
 |
|
Cat easycarbo pui? Moss-ul e destul de sensibil la componenta chimica algicida din solutia asta. Posibil sa-l fi "ars" prin supradozare?
|
 |
|