| Message |
|
|
|
Eu zic totusi sa renunti la o parte din pesti. Am vazut in topicul de introducere ca ai cam multi pestisori in acvariu. Citeste topicurile de la Coltul incepatorului, cele de sus. O sa vezi ce anume trebuie sa mai schimbi pe la tine prin acvariu.
|
 |
|
|
Salut, bine ai venit pe forum.
Ai cam multe specii de pesti acolo. Ma intreb cam ce atmosfera domneste la tine in bazin. Betta sunt pesti care se tin de obicei singuri. Si rechinii aia doi ma inspaimanta. Eu zic sa mai renunti la o parte din ei, eventual la saracii guppyzi. Posteaza si vreo 2-3 poze daca ai posibilitatea. 
|
 |
|
|
Mie parca imi aduce aminte de o ganganie pe care o vedeam intr-un raulet(ala de langa terenul de fotbal de la Ario) cand mergeam sa prind pesti cu mana, acus multi ani. Nu stiam eu atunci ce anume e dracusorul ala cu multe picioare pe care il vedeam prin apa, dar banuiesc acuma ca erau larve de libelula. Asta de am avuto eu era altfel, arata cam asa:
Fa rost de un aparat si fi pe faza, poate reusesti ceva poze mai clare.
|
 |
|
|
Vad ca e problema mare la noi la Bistrita cu gandaceii. Eu gasesc larve de libelule prin acvariu, apoi libelula eclozata, tu gasesti paianjeni. Doar lucri cand si cand si pe la deratizare, cum de nu iti faci treaba asa cum trebuie chiar la tine acasa?
Lasand gluma la o parte, chiar e ciudata "aratarea" aia. Pacat ca nu am avut norocul sa o vad pe viu cand am fost la tine.
|
 |
|
|
Chiar este ceva frumos. Nici eu nu le am cu saratele, dar daca ai timp si bani merita efortul. Poza de ansamblu e superba, bravo!
|
 |
|
|
|
Schimbi apa la 2 zile integral? Daca da, atunci acvariul nu a fost ciclat si pestii tai trec cam prin ce a zis colegul mai sus tot la 2 zile, de unde si victimele....
|
 |
|
|
Bine ai venit, asteptam si pozele.
|
 |
|
|
Ne e nici o problema LUPmic, chiar incurajez astfel de dezbateri, care ajuta in opinia mea, deoarece apar noi informatii pe care le pot pune si altii in practica.
E foarte frumos acvariul donpisote, sa te bucuri de el cat mai mult. Ce filtrare ai?
|
 |
|
|
Iti trebuie o coasa buna, bine ai venit!
|
 |
|
|
Bine ai venit. Este timp sa indrepti lucrurile, doar vointa sa ai si rabdare. Multa bafta!
|
 |
|
|
Am citit putin si despre Dupla Root. E o optiune momentan. Am gasit in schimb si topicul asta, aici la noi pe forum: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/11616.page
Se face referire aici si la Dupla Ground si un cutare plic de bacterii. Intrebarea mea este: o sa primesc si respectivele ingrediente(plicul de bacterii + Dupla Ground) sau ele sunt separat? Daca folosesc JBL Manado pe post de pietris mai trebuiesc luate si astea? Nu de alta, dar din ce am citit despre Manado imi amintesc ca e un bun suport pentru bacterii, permite o aerare corespunzatoare a substratului etc.
Edit: Stiu ca nici nu am postat, inca, dar cred ca m-am prins singur cum sta treaba. Dupla ground, e folosit pe post de pietris. Deci, nu trebuie cumparat, daca iau Manado. In ceea ce priveste praful alb cu bacteriile de rigoare, acela banuiesc ca e util, chiar daca folosesc Manado. Mai astept pareri.
|
 |
|
|
Am mai facut ceva mici progrese astazi. Mi-am facut un capac de sticla format din 2 bucati. Una mai mare de aproximativ 82-83 de cm si una mai mica de 15 cm la care i-am facut si un orificiu intr-un colt pentru a o putea ridica cu usurinta cand trebuie hraniti pestii. Intre timp m-am decis ca voi merge tot pe varianta acvariu plantat. M-am gandit sa merg pe varianta de produse JBL, dupa ce am citit mai multe topicuri aici pe forum. Substrat JBL si pietris granulatie 2-4 mm. Am vazut ca sunt mai multe tipuri. Nu imi trebuie neaparat, cel mai bun, ceva pentru plante easy. Ce imi recomandati si cam ce cantitate mi-ar trebui ca sa fie ok? Ma refer si la substrat si la pietris.
Multumesc.
EDIT: Tot legat de substrat, in acvariul de 100 de litri folosesc Tetra Plant Complete Substrate 5.8 kg. Sunt multumit de el si nici nu imi murdareste apa, cand mai mesteresc prin acvariu(rar). Cu substratu de la JBL exista riscu sa imi fac prapad apa daca mai umplu prin el? Adica nah, asta daca iau JBL, poate veniti voi cu ceva sfaturi mai inteligente. Combinatii de substrat + pietris care au anumite avantaje ce le stiti din experienta.
|
 |
|
|
Bine ai venit, doneaza molly aia cum ti-am zis si o sa fie ok. Poate iti mai scapa din puii de guppy asa
|
 |
|
|
|
Nici eu nu iti recomand sa mai iei alti pesti. Trebuie sa iei in considerare si faptul ca guppy se inmultesc rapid.
|
 |
|
|
|
Cred ca ce vrea Lutu sa zica, e ca e suficienta intaltimea aia sau poate sa intampine probleme cu ea? A mai incercat cineva sa faca un astfel de acvariu?
|
 |
|
|
Citeste aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/220.page o sa intelegi mai bine cum sta treaba. Si incearca sa nu mai postezi de 2 ori consecutiv. Foloseste butonul edit pentru a adauga informatiile noi, asta daca nu a mai postat nimeni intre timp.
|
 |
|
|
Multumesc pentru raspunsuri. Oricum cred ca o sa incerc in acvariul de 100 prima data. Daca face poc nu e problema, fac curat. S-ar putea si sa nu mai am nevoie, in functie de ce locatari o sa am.
Oricum pentru cei interesati am gasit topicul asta: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/12601.page
Il postez si ca am acces la informatiile respective relativ usor si pe viitor.
|
 |
|
|
|
Eu cam atat am de zis, alti membrii mai avizati pot veni cu completari daca considera necesar:
-renunta la castel, nu are ce cauta acolo; acvariul trebuie sa fie un colt de natura si noi incercam sa reproducem pe cat posibil si dupa posibilitati acest coltisor
-la scalari trebuie sa renunti, asta daca nu iti faci un acvariu mai mare
-dupa ce dai scalarii mai poti lua 4-5 neoni
-nici un acvariu nu e o gluma, asta daca nu isi bate cineva joc intentionat de el, deci poti pune poze linistita, o sa ne ajute sa iti dam mai multe sfaturi
-daca le cumperi din magazin, le poti baga in acvariu fara probleme, pietrele si cracile, doar sa le speli inainte
-daca le aduci din natura, trebuie spalate foarte bine, si eventual fierte
-legat de apa, nu ma pronunt pentru ca nu stiu ce calitati sau nu are apa din zona
-treceti locatia la profil
|
 |
|
|
Da mai multe detalii cu privire la ce acvariu, ce pesti ai, filtrare, hrana etc. Asta daca vrei sa te putem ajuta asa cum trebuie. Imi pare rau sa aud ca a murit.
|
 |
|
|
In primul rand, bine ai venit. Te rog arunca un ochi pe regulament: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/59.page
Pe scurt, treceti localia la profil si fati o scurta introducere la sectiunea "Despre noi". Iti recomand de asemenea sa citesti ghidul incepatorului: http://www.acvariu.ro/ghid-incepatori
Din ce am dedus din postul tau, cred ca ai multe de invatat. Banuiesc ca nu ai ciclat acvariul, de unde si problemele pe care le ai. Multa bafta!
|
 |
|
|