[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Pushkatu
Forum Index » Profile for Pushkatu » Messages posted by Pushkatu
Sincer si eu as scoateo afara. N-am nimic cu saraca creatura, doar ca nu prea da bine intr-un acvariu de pesti exotici.
Mutal in alt acvariu si tinel in carantina. Daca e vorba de vreo boala risti mai putin asa. Cat priveste tratamentul e greu de spus, ataseaza o poza, poate se isi da careva seama ce are pesticul tau. Daca zici ca e umflat, ma tem sa nu fie dropsy, are cumva solzii zburliti?
O sa ma uit si peste link-urile astea la lucru deseara. Intre timp am reusit sa mai uploadez o poza:

image

Butugura o voi aseza undeva la mijloc. Intre cracile ei o sa pun cateva nuci de cocos si plante evident. Ca fauna, m-am tot gandit si cred ca voi tine un banc de vreo 30 de neoni si ca sa diversific un pic, voi mai lua 1-2 perechi de ramirezi, in functie de cum imi voi amenaja. Nu de alta dar nu imi place sa ii vad ca se bat non stop. La guppy cred ca o sa renunt de tot. Sunt prea "invazivi" desi sunt frumosi. Eventual o sa tin ancistrusul care il am acuma si o sa mai cumpar si 5-6 corydoras panda si cam atat.
Multumesc pentru sfaturi domnu' Faraon, o sa tin cont.

Ei bine am reusit cu chiu cu vai sa uploadez o poza. Mi-a luat 9 min, in fine:

image

Acvariul e pe balcon momentan, dar e gol dupa cum se si vede.
Multumesc pentru sfaturi. Ideea e ca nu mai am creveti acuma. Am facut o tampenie mare si am pierdut cam jumate din ei. Restu i-am dus inapoi. O sa mai incep vara asta un nou setup, dar momentan am un proiect mai mare care ma costa si timp si bani si nu prea pot sa ma apuc. Nu mai zic ca trebuie sa donez o gramada de guppy cat de curand.
Pai prea mult nu o sa il mai folosesc oricum ca renunt la setupul in care il folosesc. Era doar bine de stiut cum sa procedez pe viitor, multumesc pentru raspuns.

Legat de celelalte amanunte si intrebari pe care le-am scris in antepenultimul meu post, raman valabile, astept in continuare sa ma lamureasca careva.

Tot legat de neoane, revin cu o intrebare suplimentara. Vad ca cele mai multe si ma refer la cele specifice artei acvaristicii au termen de valabilitate de 6 luni. Eu am folosesc un neon de 18 w sera plant color de prin octombrie. Mai e bun sau trebuie schimbat? De ars vad ca nu se arde, eu am crezut pana acuma ca cam atat dureaza pana se ard, aprox. 6 luni.
Ai rabdare, nu-i chat, e forum. Si nu mai posta de 3 ori consecutiv, 2-3 cuvinte. Da edit la postul pe care l-ai facut daca nu a mai postat nimeni intre timp si scrie acolo ce ai de completat.

Legat de pietris, trebuie si un strat de pietris deasupra substratului. Granulatie 3-4 mm e recomandat.
Legat de Lampa Hagen T5 HO dubla, pentru ca pe asta m-am hotarat sa o iau, ce neoane imi recomandati si de unde le-as putea cumpara(online)? Probabil ca pe viitor o sa mai cumpar una, dar cum ziceam si in primul post, nu vreau sa fac expozitie de plante, doar ce se poate, avand in vedere lumina pe care o voi avea. Fiind doar 2 neoane, nu prea stiu cum sa ma orientez si sincer nici experienta prea mare nu am in domeniu. Asa dupa intuitia mea, as zice ca ar fi mai ok 2 tipuri diferite, dar astept pareri ca sa fiu sigur.

Legat de filtru, m-am gandit sa iau un Filtru intern Tetratec 1000 L/h. Stiu ca se recomanda filtrele externe, dar momentan nu am loc pentru un asemea filtru. Posibil sa iau unul cand voi cumpara si un corp de mobilier pentru acvariu, dar asta mai tarziu. Ca sa compensez, m-am gandit sa folosesc si filtrul pe care il am acum, un Resun de 400-450 L/h. Si aici astept pareri. Am ales Tetratec pentru ca mi se pare accesibil ca pret si avand in vedere ca are un debit de 1000l/h nu este prea scump, comparativ cu alte filtre interne cu acelasi debit.

Multumesc.

PS: O sa postez si primele poze cu acvariul mai deseara, daca ma lasa internetul. Nu are nimic inca in el.
Dupa calculele mele ar cam fi de ajuns. Eu respect intotdeauna indicatiile producatorului. Daca pe galetuta/punga scrie ca e destul pentru volumul acvariului tau, atunci ar cam trebui sa fie.
Viviparii se descurca de minune la temperaturi cuprinse intre 23-25 de grade.
Depinde de ce pesti vrei sa ti (de care? ). Daca apa din acvariu e de 24-25 de grade fara incalzitor atunci nu cred ca mai ai nevoie de unul in urmatoarele 2-3 luni. Daca scade spre 20 de grade atunci cred ca vei avea nevoie de un incalzitor. Repet, depinde de ce pesti ai. Carasii de exemplu sunt pesti de apa rece, le place la sub 20 de grade, in schimb la betta le plac temperaturi mai mari, 26-27 de grade. Astea sunt extremele ca sa zic asa. Majoritatea pestiilor se simt bine la temperaturi cuprinse intre 23-25 de grade. In locul tau as lua incalzitorul ala acum, nu de alta, dar pana la toamna sigur se mai scumpesc.
simpfzoli: Sunt chiar superbi acesti pesti. Se pot tine si cu alt fel de pesti? Ne poti da cateva detalii? Am un net de doamne ajuta, il las 5 min sa incarce acest site. Ti-as fi recunoscator daca ne-ai da cateva detalii cu privire la ei. Hrana, dimensiuni, agresivitate, toate cele. Ca sa imi fac o ideea. As cumpara o pereche, alaturi de un banc de neoni, intr-un acvariu de 200 de litri.

Mersi!
Si de unde l-ai luat? Se poate cumpara sau l-ai spart chiar tu? Nu sunt ironic doar ca m-as fi asteptat sa ne dai mai multe detalii.
Pacat ca traiesc doar atat. Multumesc pentru raspuns.
Sa ne ti la curent, chiar sunt curios daca iese ceva din toata treaba asta.
Frumoase acvariile. De unde ti-ai luat triopsi? Parca am mai citit despre ei acum mult timp sau am vazut ceva poze, ca imi par cunoscuti. Is pretentiosi tare? Nu de alta, dar mi se par interesanti si as vrea si eu cativa. Ce imi poti spune despre ei?
Scuze ca vin cu asemenea intrebari aici, dar imi poti spune cam de ce lumina are nevoie planta? Nu am gasit pe internet informatii clare cu privire la acest amanunt. Chiar m-ar interesa ~5-7 poturi pe viitor.

Multumesc.
E foarte frumos acvariul.D Am o singura intrebare: Ce pietris folosesti? Imi place mult de tot.
Bine ai venit, daca poti, pune si o poza, doua cu acvariul. Ai cam amestecat speciile. Scalarul nu prea are ce cauta singur in acvariul de 60 de litri. La restul raportul femele-masculi nu e prea ok. Pana una-alta mai ai timp sa te documentezi, dar cu cat schimbi lucrurile in bine cu atat mai bine pentru pesti si pentru tine.

Forum Index » Profile for Pushkatu » Messages posted by Pushkatu
Go to: