[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
purici de balta urat mirositori  XML
Forum Index » Hrana
Author Message
aqva
Member
[Avatar]

IP:

am luat azi niste purici de balta care cica ar fi si cu vitamine, sunt ambalati sigilati, cu termen de garantie... tot tacamul... dar miros GROAZNIC! sau poate asa miros in mod normal daphniile, habar n-am! nu mai imi amintesc de vreo 5 ani de cand nu am ami avut acvariu (pe atunci le dadeam daphnii si tubifex la greu)

smilie am avut o surpriza foarte neplacuta!!! am gasit un picior de gandac in punga!!!!! :protest: cred ca dau telefon la opc!!! pai ce e magaria asta!!!

acum cred ca ii arunc, ca nu le mai sufar imputiciunea!!! mai bine nu desfaceam punga! ca s-a imputit toata camera!! faza ciudata e ca pestii au halit imediat tot ce le-am dat

sa vedeti despre ce este vorba http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=781&pos=0

Dubito ergo cogito;cogito ergo sum.
Sfarsitorul
Member
[Avatar]

IP:

Cumpara hrana de calitate de la firme recunoscute!!!
Nu te bucura pt o economie de 2-3 RON, ca plangi dupa pesti mai tarziu.
Si ca sa fiu sincer daphniile nu mi se par cea mai fericita alegere.

Nil mortalibus ardui est. (Horatiu, "Ode")
[Email]
masterx
Junior member
[Avatar]

IP:

Daphni de astea le dau si eu pestilor dar combin si cu fulgi mai pun si 10 tubi si halesc imediat. chestia cu mirositu` e normala sunt niste purici uscati iar ce ai gasit tu nu cred ca era picior de gandac. Oricum sunt cam mici daphniile astea si pestii mei le mananca cam greu. Am luat acum 2 sapt. din obor niste daphni mari si vreau sa spun ca am niste pesti super fericiti le papa super repede si dau semne ca ar mai vrea .

Acvarist in devenire
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

Daphniile uscate au valoare nutritiva scazuta si prin descompunere strica apa. Incercati altceva...

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
siliconu`
Senior member
[Avatar]

IP:

@aqvq despre sfantu purecu` uscatu` si mult laudatu` (la doar un post distanta)

clin uatar for iu, mai uait frend!
[Yahoo!]
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

R3dMan wrote:imi puteti spune si mie daca Daphnia nu e buna pentru pesti de ce baietii de la sera totusi o ambaleaza si o vinde ca hrana pentru pesti ?

Daca nu ai stii sa citesti as intelege, asa ce sa mai zic...
Hai sa invatam alfabetul impreuna:

Sa o luam metodic:
CE AM AFIRMAT EU ? - au valoare nutritiva scazuta
CE SCRIE SERA? - rich in minerals and ballast substances
CE TREBUI SA INTELEGI? - ca au valoare nutritiva scazuta dar sunt folosite ca supliment alimentar alta fiind hrana de baza dupa cum scriu si ei in link
CE ALTE VIRTUTI (declarate de Sera ) MAI ARE? - activate the digestion

CONCLUZIA: este o mancare de kk (la propriu)...caci stimuleaza digestia si actioneaza ca laxativ mai ales dupa hrana cu proteina
Prin aportul de minerale se poate transforma intr-un supliment alimentar.
Intre noi fie vorba exista si alte suplimente alimentare mai stralucite iar daca vrei aport de minerale cred ca nu e cazul sa-ti mai amintesc de alte produse Sera...daca tot ai facut o pasiune pentru brand.

CE VA ROG SA INTELEGETI....daca cineva isi inchipuie ca o sa avem timp sa demontam toate indoielile fiecaruia ...va inselati.
Mai luati-le si de bune cand vedeti ca va explica mai multi oameni care sunt mai vechi pe forum.
In cazul asta nu era mai simplu sa-ti citesti singur link-urile si sa faci o mica conexiune logica pentru ca vad ca la capoşenie esti maestru de vreme ce lumea iti tot explica cum e cu Daphniile si tu o tii mortis ca un an de zile ti-ai hranit pestii numa cu purici de balta sfaramati si ca daca pestii traiau pe acea vreme hraniti asa de ce nu ar trai si acum

Daca faceai o prostie acum 10 ani NU trebuie sa o mai faci si acum
Deci poti sa-i hranesti de 2-3 ori pe saptamana dar nu unilateral cu aceasta hrana asa cum ai declarat ca faceai atunci in anii 90 si doar cu scop precis...cel indicat de Sera . Alfel o sa vezi daca citesti pe prospectele lor o sa gasesti si alte tipuri de hrana mult mai buna decat clasicele Daphnii

viviparu'
Senior member

IP:

Ca Sandu are dreptate, nu mai are sens sa spun.

De ce acu' 10 ani lumea hranea pestii doar cu pureci uscati si mergea? Pentru ca nu exista alternativa. De ce isi cumpara romanii acum masini straine si acum 10 ani nu-si cumparau?

Cat despre daphnii sunt bune daca de exemplu dai pestilor tubii. Atunci cei de la Sera recomanda ca urmatoarea masa sa fie daphnia. Asta pentru ca are efect laxativ si nu ai surprize.

In rest....

Oare unde vom gasi atatea intrebari pentru cate solutii avem?
[Email]
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

Ce nu am scris in replay-ul de mai sus si ar fi trebuit sa banuiasca lumea?
Avem mai multi dintre noi ani buni de zile in haranit pestii cu Daphnia...au fost vrmuri grele cand mergeam dupa Cyclopi si Daphnii cu "clasici" ai acvaristicii Bucurestene
Dumnezeu sa-l odihneasca pe nea Iosif...tata lui Relu, avea poate cele mai valabile Daphnii din Obor. Relu care nu-i pe forum dar care fiind de o varsta apropiata cred ca a crescut cu cules de Daphnii si Tubifex avea "meseria in sange" si nu mai vinde azi asa ceva desi pentru oameni care stiu sa culeaga nu este musai un chin...dar pana si ei au inteles ca e lipsit de sens.
Imi aduc aminte de Emil (aia mai batrani il cunosc ce hatru` era )...care bietu` venea in piata veche pe sina si tragea o injuratura de grijanie de la stelniţă (denumirea populara a Daphniilor) ...caci era alergic...deh alt cusur al puricilor
Am colectat de pe raul Colentina cel mai des...era aproape de casa...deh oborean vechi, la Plumbuita - la Cărămidărie unde era cel mai mic Cyclop...roşu si taman bun de dat la pui trecuti de Artemie...pana cand un pietar idiot (nu-i dau numele) a aruncat pesti bolnavi in balta ca sa o infesteze. Asta spirit de concurenta ...nu?
Ce vremuri...era o arta sa reusesti sa faci ca apoi mancarea sa apară pe tarabe curata, fară strop de jeg si aurie cu miros de balta, nealterat. Puţini stiau cum se face...
Dar alea au fost alte vremi.
Nu aveai decat Tubifex si fixurile de atunci Daphnia :-) . Tânjeam după ceva mai bun şi cei mai vechi dintre noi işi aduc aminte de o mancare vitaminizata adusa de la DDR-isti care se dadea pe sub mana la AGVPS-urile vremii.
Oameni buni asta era atunci...era greu, una din avantejele vremilor astea e ca se poate mai simplu si mai bine acum...nostalgia nu isi are sensul acum.
Noi toti aia care am facut acvaristica si atunci si acum putem spune ca NU ARE SENS
Cei care va baga in cap, fie fara sa cunoasca si deci fara rea intentie fie ca doar din dorinta de a poza populist in modele de genu` primu` cârpaci al ţării şi alte denumiri inoportunante ...uita un lucru: bancurile astea noi astia câţiva care ne ştim de ceva ani buni le-am fumat în direct...pe vremea aia, având acvarii, cu avantajele si dezavantajele vremii, fiind constransi de imprejurarile perioadei lu` Dibaciu.
Nu era bine...da` nu aveam alternativa atunci...pentru ca erau spre exemplu si ierni grele in care se intampla sa nu iasa nimeni macar sa aduca tubi de pe balta cateva saptamani...dar asta nu insemna acvaristica , ci (daca nu vi se pare prea bombastic) acvaristica de dizidenta ...ori asa ceva nu-si are sensul azi
Cei care ne trag replici acide azi (spre impaunarea prostului) uita ca macar cativa dintre noi cei care mai scriem pe aici stim cum e si cu varianta de acvaristica de taraba si cu cea profi cum le place sa o spuna in zeflemea...
Azi poti sa ai macar subtilitati in a alege intre doua produse Sera (dupa cum a fost exemplul) in care poti sa indici la ce e bun unul si la ce altul ...atunci nu, dar macar le stim bine si pe unele si pe altele ...caci le-am trait in direct

@R3dMan...nu-i vorba de stres...e vorba de timp pierdut inutil ca sa dovedesc un lucru pe care insiruirea logica a progresului ar fi trebuit sa ti-o dovedeasca. Din timpul acordat tie ca sa te conving ca lucrurile stau asa cum zic eu, (dandu-ti argumente luate din link-ul tau) nu am putut de exemplu` sa raspund unui alt om care poate chiar avea mai multa nevoie doar ca sa iti dovedesc un principiu ce nu trebuie sa mai fie reversibil in tara asta. Mortu` de la groapa nu se mai intoarce...nici acvaristica pe jenunţi
Deci fara supărare şi fara sa crezi ca pozam aici in atot stiutori...mai ai incredere un pic si in noi...altfel mai sunt si alte forumuri care nu imbratisaza aceiasi strategie si promoveaza alte valori. Faptul ca unii au un numar de membrii si o conduita ar trebuii sa spuna ceva...daca apar cazuri de incompatibilitate nu ne face sa tinem lumea cu forta prin artificii de logare si oricine de la admin la user poate migra...spre deosebire de alti recunoastem asta si chiar o incurajam.
Nu-i vorba de scuze, chiar vreau sa cred ca nu a fost vorba de rea credinta...iar pe viitor doar de incredere si obtiune.

kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

@Sandu
Stiu ca am aparut cam tarziu pe aici, dar mi-a venit sincer ideea sa caut ceva despre nea Iosif si din pacate nu am gasit ceea ce cautam Dumnezeu sa il odihneasca pe Nea Iosif, bunicul meu se cunosteau, de la dumnealui am avut primul acvariu, era mititel (aveam 9 ani) dar m-a invatat cum sa deosebesc guppy masculi de femele, cand mai au un pic pana fata, iar piticul ala de acvariu il am si acum, are vreo 20-21 ani acvariul si tine si astazi.

This message was edited 4 times. Last update was at 10/07/2010 12:03:52

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]

Forum Index » Hrana
Go to: