Ce nu am scris in replay-ul de mai sus si ar fi trebuit sa banuiasca lumea?
Avem mai multi dintre noi ani buni de zile in haranit pestii cu Daphnia...au fost vrmuri grele cand mergeam dupa Cyclopi si Daphnii cu "clasici" ai acvaristicii Bucurestene
Dumnezeu sa-l odihneasca pe nea Iosif...tata lui Relu, avea poate cele mai valabile Daphnii din Obor. Relu care nu-i pe forum dar care fiind de o varsta apropiata cred ca a crescut cu cules de Daphnii si Tubifex avea "meseria in sange" si nu mai vinde azi asa ceva desi pentru oameni care stiu sa culeaga nu este musai un chin...dar pana si ei au inteles ca e lipsit de sens.
Imi aduc aminte de Emil (aia mai batrani il cunosc ce hatru` era

)...care bietu` venea in piata veche pe sina si tragea o injuratura de grijanie de la stelniţă (denumirea populara a Daphniilor)

...caci era alergic...deh alt cusur al puricilor
Am colectat de pe raul Colentina cel mai des...era aproape de casa...deh oborean vechi, la Plumbuita - la Cărămidărie unde era cel mai mic Cyclop...roşu si taman bun de dat la pui trecuti de Artemie...pana cand un pietar idiot (nu-i dau numele) a aruncat pesti bolnavi in balta ca sa o infesteze. Asta spirit de concurenta ...nu?
Ce vremuri...era o arta sa reusesti sa faci ca apoi mancarea sa apară pe tarabe curata, fară strop de jeg si aurie cu miros de balta, nealterat. Puţini stiau cum se face...
Dar alea au fost alte vremi.
Nu aveai decat Tubifex si fixurile de atunci Daphnia :-) . Tânjeam după ceva mai bun şi cei mai vechi dintre noi işi aduc aminte de o mancare vitaminizata adusa de la DDR-isti care se dadea pe sub mana la AGVPS-urile vremii.
Oameni buni asta era atunci...era greu, una din avantejele vremilor astea e ca se poate mai simplu si mai bine acum...nostalgia nu isi are sensul acum.
Noi toti aia care am facut acvaristica si atunci si acum putem spune ca NU ARE SENS
Cei care va baga in cap, fie fara sa cunoasca si deci fara rea intentie fie ca doar din dorinta de a poza populist in modele de genu` primu` cârpaci al ţării

şi alte denumiri inoportunante

...uita un lucru: bancurile astea noi astia câţiva care ne ştim de ceva ani buni le-am fumat în direct...pe vremea aia, având acvarii, cu avantajele si dezavantajele vremii, fiind constransi de imprejurarile perioadei lu` Dibaciu.
Nu era bine...da` nu aveam alternativa atunci...pentru ca erau spre exemplu si ierni grele in care se intampla sa nu iasa nimeni macar sa aduca tubi de pe balta cateva saptamani...dar asta nu insemna acvaristica , ci (daca nu vi se pare prea bombastic) acvaristica de dizidenta

...ori asa ceva nu-si are sensul azi
Cei care ne trag replici acide azi (spre impaunarea prostului) uita ca macar cativa dintre noi cei care mai scriem pe aici stim cum e si cu varianta de acvaristica de taraba si cu cea profi cum le place sa o spuna in zeflemea...
Azi poti sa ai macar subtilitati in a alege intre doua produse Sera (dupa cum a fost exemplul) in care poti sa indici la ce e bun unul si la ce altul ...atunci nu, dar macar le stim bine si pe unele si pe altele ...caci le-am trait in direct
@R3dMan...nu-i vorba de stres...e vorba de timp pierdut inutil ca sa dovedesc un lucru pe care insiruirea logica a progresului ar fi trebuit sa ti-o dovedeasca. Din timpul acordat tie ca sa te conving ca lucrurile stau asa cum zic eu, (dandu-ti argumente luate din link-ul tau) nu am putut de exemplu` sa raspund unui alt om care poate chiar avea mai multa nevoie doar ca sa iti dovedesc un principiu ce nu trebuie sa mai fie reversibil in tara asta. Mortu` de la groapa nu se mai intoarce...nici acvaristica pe
jenunţi
Deci fara supărare şi fara sa crezi ca pozam aici in atot stiutori...mai ai incredere un pic si in noi...altfel mai sunt si alte forumuri care nu imbratisaza aceiasi strategie si promoveaza alte valori. Faptul ca unii au un numar de membrii si o conduita ar trebuii sa spuna ceva...daca apar cazuri de incompatibilitate nu ne face sa tinem lumea cu forta prin artificii de logare si oricine de la admin la user poate migra...spre deosebire de alti recunoastem asta si chiar o incurajam.
Nu-i vorba de scuze, chiar vreau sa cred ca nu a fost vorba de rea credinta...iar pe viitor doar de incredere si obtiune.