[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: calin_gherman
Forum Index » Profile for calin_gherman » Messages posted by calin_gherman
Gaz = CO2 sau O2. Cum CO2 e consumat de plante, ramane O2 ca explicatie a pearlingului. Si sigur nu e vorba de O2 care rezulta din biotransformarea fertilizantilor, ci de cel eliminat de plante la care se adauga cel introdus prin schimburile de apa...surplus = pearling.
Nu ma credeti?
Dand un search cu "aquarium plant pearling explanation" am dat de linku asta: http://www.aquaticplantcentral.com/forumapc/general-aquarium-plants-discussions/3269-pearling-factors.html
Citi explicatia lui Niko....adica al 5-lea post din topic, al doilea a lui.
Si...sigur mai sunt ele, explicatii...eu am gasit doar asta, acum.
Bogdanel, nu trebuie sa te superi pe noi, cei care te-am sfatuit sa te lasi de acvaristica, dar nu a fost "vina" noastra. ...tu ne-ai prezentat situatia ca si cum ai fi un tinerel tupeist de 12-14 ani care si-a "tras" acvariu, ca asa a vrut el, dar l-a lasat balta ca e "prins" cu gagicareala. Noi am gresit ca nu ne-am uitat la data la care ai devenit membrul forumului, cei 6 ani dovedind, totusi, o experienta indelungata in acvaristica. Bazandu-ma pe asta, sunt sigur ca noul setup, la noua locatie, va schimba "imaginea" actuala a acvariului tau.
Cat priveste "animalul" de pe geam, este o planarie, adica un vierme plat, non-parazit, din clasa Turbellaria. Inofensiv ptr pesti.
Eu zic sa te lasi de acvariu...daca in 3 luni nu ti-ai gasit 2 ore libere sa mai schimbi niste apa, e evident ca ai alte preocupari mai importante. Decat sa devii robu' acvariului...sigur vei gasi un cumparator.
Arata bine ptr inceput, dar mai baga plante consumatoare ca altfel te vor renapadi algele. De ce nu ai mers pe neoane horticole, gen Osram Flora, Sylvania Grolux...Juwelul, JBL...nu prea au neoane dedicate strict plantelor.
Acuma, ca e 9, ca e 11...nu asta e relevant ptr ca durata de functionare a unui bec este, parca, aceeasi...nu stiu exact...6000 sau 8000 de ore. Oricum, am becuri UV care merg de 2 ani si de-abia se observa pe intensitatea lui luminoasa. Altceva e insa important, si anume viteza de curgere a apei prin lampa UV...nu e bine sa fie prea mare, radiatiile UV neavand timp sa distruga formele patogene din apa, in special algele verzi, asa ca, trebuie respectata cat mai bine aceasta indicatie a producatorului.
Avand insa un acvariu plantat, aprinderea si stingerea repetata a lampei poate afecta durata de viata si calitatea in timp a becului. Eu am lampa UV AM de 18 w....de un an si vreo 3 luni functioneaza nonstop...aprinzand si stingand becul zilnic, cel putin o data, sunt mai multe riscuri de ardere a becului.
Supradimensionarea lampii UV necesita o viteza de curgere mai mare, conform indicatiilor, asta insemnand un filtru sau o pompa mai puternica. La randul lor, astea induc o miscare mai intensa a apei in bazin, ceea ce dauneaza CO2, afectand plantele....si tot asa...sunt sigur ca, ptr volumul acvariului tau, ai facut cea mai buna alegere.
danc wrote:
minnardy wrote:creveti + sae = razbel = creveti hrana ptr SAE
creveti + scalari = macel de-a dreptu'!!!

Poftim ? SAE mananca creveti, de cand ?

Probabil Dane tu ai SAE pitici, la 3-4 cm. Asteapta sa ajunga pe la 7-8 cm si atunci numara crevetii care-ti mai raman prin acvariu. Ca de mancat, raspunsul e simplu: de cand exista Crevetius species si Crosocheillus siamensis pe Pamant si ajung unii langa aialaltii!
Am avut si eu aceasta combinatie si zilnic vedeam cum rup saracii creveti in bucatele, chit ca erau impreuna de mici in bazin.
Si acum raspunsul ptr Petrutz...cu pesti de talie foarte mica, gen Microrasbora, sau mai bine crevetii singuri.
creveti + sae = razbel = creveti hrana ptr SAE
creveti + scalari = macel de-a dreptu'!!!
Deci, mici probleme.
In aceasta poza vedeti unde curge instalatia pe la flansa:
http://img237.imageshack.us/i/evacuare2.jpg/
Adica intre sticla si piulita aceea de plastic.
Iar aici propun o solutie:
http://img137.imageshack.us/i/evacuare1.jpg/
Adica sa lipesc atat piulita interioara care e fixa, de garnitura, cat si garnitura de sticla. Astfel, partea interna, lipita, devine fixa si inchisa ermetic.
Ce parere aveti?
Am strans cat am putut de mult piulita externa, dar mai tare mi-e frica sa nu crap sticla.
Categoric Aqua Medic.
Eu am din amandoua. Cel de la JBL a curs de nou, problema care au intalnit-o mai multi. Cel de la Aqua Medic e mai bine realizat calitativ.
Si cu toate astea, cel de la JBL e mai scump!
Nu stiu daca becurile se potrivesc, ca nu am incercat niciodata, dar mergi cu certitudine pe Aqua Medic!
Ca sa spun drept, cu cochiliile acelea m-am inspirat din mai multe imagini subacvatice din Tanganyika, imagini care dezvaluie existenta unor adevarate aglomerari de cochilii. Bine, n-am avut cochilii de Neothauma tanganicensis, ca altfel in nebunia mea, bagam din alea. Dar, priviti cam ce am vrut eu:
http://i266.photobucket.com/albums/ii244/J_BFish/Misc/inspiration_for_multis.jpg
sau
http://farm4.static.flickr.com/3523/3820307665_6af47e091a.jpg
image

Uploaded with ImageShack.us

Stiu, n-o sa va placa faptul ca decorul e rosu-maroniu si pietrele negre. N-o sa va placa faptul ca se vede filtru ala intern. N-o sa va placa "plaja" aia de cochili de melci.
Dar, bagati-va mintile in cap, acvariul asta nu l-am facut sa-mi placa mie si nici sa va placa voua...l-am facut sa fie util pestilor care sa fie ultra-fericiti in el!
Iti indic Egeria densa. Este foarte usor de gasit, mare consumatoare de NO3. Acvariul e amenajat de curand? Ca la NO3 mare, nefiind consumat de plante, ar trebui sa fii plin de alge...si musai, un test de NO3 ca sa poti verifica valoarea parametrului. Sau, e acvariu cu ciclide africane? Ca ele se cam freaca de obicei de substrat. Sau, pestii au punctulete albe pe ei? Descrie-ne mai bine acvariul, pestii, modul in care se freaca, apa, laptoasa sau nu...
Ca sa identificam cat de cat cauza trebuie sa fii mai bogat in descriere.
Sau se mai freaca si cand e ciclat si ai NO2 zero dar NO3 mare, peste 50, catre 100, asta insemnand schimburi rare de apa si plante putine...
Bine ai venit.
Fii smecher, fa-l open top. Eventualul miros discret eliminat va fi insesizabil chiar si ptr nasul fin al sotiei tale....si-ti spune asta cineva care are unu de 450 si altul de 600 litri, ambele open top. Secretul consta intr-o ciclare si filtrare biologica foarte buna.
Eu am incercat. A incercat sa-mi mestereasca o garnitura din klingerit ptr reductorul AM si maistrul de la statia de incarcare, dar n-a reusit. A pus o garnitura asa cum spui tu...pe ambele parti perfect plane ale reductorului si buteliei, dar nu ermetiza...in imagine se vede cum e pus o-ringul la AM...intr-un santulet. Cert e ca omu n-o reusit, iar eu am lipit ciupiturile garniturii ca sa mai pot folosi reductorul ala.
Pe site-ul producatorului, tratamentul acesta cu bai de scurta durata este prevazut a se face in felul urmator: introduci pestele in solutia de 1 tableta la 2 litri apa, il tii acolo 30 de minute dupa care il muti in bazinul mare si se continua tratamentul,a doua zi, cu doza normala, adica 1 tableta la 50 litri cu aeratie foarte buna. Se tine 3 zile apa in acvariu cu baktopuru' dizolvat, dupa care se schimba 50 % din apa. Daca pestii mai prezinta simptome, se repeta doza normala. Deci, baia aceea concentrata o faci o singura data, dupa care se continua cu doza normala.
Dar...vezi aici:
Antibiotic agents such as chloramphenicol, florenicol, tetracycline, sulfonamide, nitrofuran derivatives, and pyrodinecarboxylic acids are used to eliminate and control the infection of Aeromonas hydrophila.
Nitrofuranul si derivatii lui, cum este si nifurpirinolul sunt pusi cam pe locul 4-5, dupa antibiotice precum tetraciclina...eu nu prea am incredere in nitrofuran / nifurpirinol....
Liviule, nu vreau sa fiu cobe, dar de infectia cu Aeromonas hygrophilla, cea care produce dropsy, nu se scapa. Multi sunt patiti, printre care eu, Romeo.... Este o bacterie ubicvitara, conditionat patogena. Doar in anumite conditii devine patogena si produce imbolnaviri. Si odata activata ca bacterie patogena, intr-un acvariu, mai scapi de ea doar cu un resetup total...de la zero. Iar seria de mortalitati care o descrii tu, se pare ca-mi da dreptate. Mai asteapta, mai trateaza pestii ce se vor imbolnavi. Dar daca se prelungeste treaba, te paste o reincepere a acvaristicii...cel putin cu acel acvariu.
Iar la reductoarele Aqua Medic sunt O-ringuri. Prin desfacerea si infiletarea repetata a reductorului cauciucul O-ringurilor se ciupeste si scapa CO2...si zau daca gasiti asa ceva in Romanica. Au un diametru ciudat si-o consistenta a cauciucului si mai ciudata si nimic din ce exista pe piata noastra nu merge. Iar garniturile din klingherit, nu pupa la aceste reductoare.
Bine ai venit.
Partea din fata e destul de in regula. Partea din spate trebuie lucrata. Secretu' oricarui bazin plantat e un pic de culoare rosie...o macandra ici, o macandra dincolo...daca n-ai macandra, poti folosi...macandra . Rotala macandra.
Bafta pe mai departe!
Competitie pentru teritoriu si reproducere. Curand, dupa ce pulpicanul va fi mai mare, ierarhia se va schimba si probabil va deveni hiper-dominantul acvariului. Moment in care eu iti indic renuntarea la acel mascul de pulpican si procurarea altuia, nou. In caz contrar se poate ajunge pana la moartea unui dintre ei, consecutiv batailor. Si se pare ca elongatusu' va pierde.

Forum Index » Profile for calin_gherman » Messages posted by calin_gherman
Go to: