[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: cirotariu
Forum Index » Profile for cirotariu » Messages posted by cirotariu
Da, don, inteleg ce zici tu, dar nu mai modific nimic tehnic la capac si neoane. Pe onoarea mea. Am citit pe alt topic sfaturi date cuiva cu aceleasi probleme (ma refer aici la cresterea pe vertical, cu distante mari la plantele stem intre noduri). Si se spunea ceva de neaone pe culori. Pai sa mor daca - dupa ce am ciuntit capacul, am schimbat neoanele cumparate cu doua de 865, apoi am mai adaugat inca doua de 965, la sfaturile multora - ma apuc acum sa arunc ce neoane am ca sa iau altele si altele si altele ca sa creasca plantele si pe "orizontal". Despre restul problemelor plantelor nu am primit raspunsuri care sa ma lamureasca... deci nu pot sa ma exprim.
NO3 - 10, la ultima testare. Nu mai revin cu alte intrebari ca nu am primit raspunsuri nici la celelalte. As putea sa repet intrebarea cuiva de la alt topic: de ce plantele cresc imens pe verticala si pe orizontal mai deloc?
Iata ca anunt cu parere de rau ca microbul mi-a venit de hac De azi nu mai am acvariu. Ci am doua. Am achizitionat de la un coleg de pe forum un nano. Aquael 40 ii zice lui, are 26 de litri, modelul clasic, cu capac cu lumina arhisuficienta. A trecut testul sotiei, dupa cateva scene "de familie" gen "ti-l sparg daca il vad prin casa" lucrurile s-au potolit . Nu va fi un setup curand, dar e in expectativa. Si cand va fi sa ii dau drumul, sper ca va iesi ceva "tare", adica vreun mini-aquascape. Dar asta la momentul potrivit. Si voi scrie despre el tot aici.
Revenind la "marele" comunitar, am niste intrebari pentru cine "le are".
1. Ca mossul a perlat, asta e indubitabil. Dar oare perlarea celorlalte plante, ma refer aici la Blyxa si la mult-radacinatul Echinodorus, oare era perlare sau bulbuci de aer care ieseau din substrat si deveneau mici, iesind apoi pe langa frunze ca o perlare? Am scos azi unul din echinodorusi (si cred ca am sa renunt de tot la ei) pentru in afara de radacini foarte mari, baietii astia nu produc cine stie ce satisfactie. Si cand l-am scos, buluc bule de aer de sub el... Ceea ce din cate am citit eu, nu e ok
2. Planta de suprafata Eichornia crassipes[i] si-a pierdut verdeata, a devenit maronie, parca ar fi putrezit, si cred ca maine una din ele va fi "pa" din acvariu. A doua e inca ok, are pui mici, dar a inceput si ea sa se maroneasca.
3. Zosterifolia are multe frunze care fac dungi mici si negre pe ele si se innegresc in mare parte. Nu multe, dar suficiente cat sa "dea urat".
4. Anubiasul are pui, cam unul la 4-5 zile apare, e verde, totul ok, dar unele frunze prind "maroneala", ca frunzele din copac, plus inceput de alga BBA cred, pe care am mai avut-o la ceilalti carora le-a putrezit rizomul si au murit.

Ce carente am? Eichornia crassipes e prea aproape de neoane? Nu am destula valurire la suprafata implicit prea putin oxigen? Mentionez ca la schimbul de apa am curatat si filtrul, debitul devenise mic de tot si era ticsit practic de jeg maroniu. Acum au trecut 3 zile si debitul iar a scazut. Ce are apa de fac figuri plantele, in fine, unele din ele? Termometrul l-am mutat jos o perioada, sa vad daca jos e mult mai rece ca sus, si sunt 24-25 in ambele situatii. Bomba merge ok, bag zilnic PPS 2,5 ml, Easy Carbo 2,5ml, Ferropol 24 zilnic 2 picaturi, saptamanal la schimbul de apa Ferropol. Deci ce nu le merge? Idei?
Catea e putin spus. Iti dai seama ca nu am zgariat nimic. Chestia cu batul e de fapt partea din plastic a stergatorului de geam JBL care la capat are doua varfuri si cu alea am "scormonit" substratul ca sa iasa "cateaua" de acolo
Acvariul sta cumintel in asteptarea viitorului setup. Multumesc, solomonking
E clar ca un filtru intern/extern va ”face” mult mai bine acvariului. Am avut si eu acea dunga maronie, cu verde pe alocuri. Am curatat-o temeinic si mecanic (cu mana, cu batul de la stergatorul de geamuri) apoi am aspirat-o. Si voi continua sa fac asa pana ce jigodia va disparea. Ca doar nu ne face pe noi o mazga
SAE sunt chiar sae si nu acei pesti fox-nu-stiu-cum cu care sunt confundati si i-am luat din Coralis, langa Tricodava, ca la momentul acela nu gaseam in alta parte.
”am facut aseara, in graba...” adica daca faceai pe indelete nu imi plesnea doar un ochi, ci amandoi Ca de obicei, nu pot sa zic decat ca e foarte frumos ce faci tu, dom' Sergiu. Adica nu e un aquascaping clasic, ci oleaca "mai salbatic", pare dezorganizat dar e al naibii de bine totul organizat la tine acolo. Poate repet cele spuse de altii de-a lungul vremii, dar asa imi pare/si imi place mie. Mai baga si niste poze "pe indelete" ca sa orbim de tot.

L.E. Auzi la el "pe graba..." . Pai sa tot facem si noi poze asa bune pe graba.
Sfatul meu e de lipit in exterior. Daca acvariul e gol si poate fi manevrat, il pui cu ”roatele in sus” si il lipesti (daca e autocolant) cu maaaxima atentie cu un card, pana nu are pic de bula de aer. Daca nu se poate manevra acvariul, sfatul lui Dolly cu lipitul simplu cu scotch e cel mai bun. Mie din a treia incercare mi-a iesit fara bule si nezgariat Bafta.
Scoate autocolantul ala din acvariul mic. Nu se vede deloc bine cu el. Imi joaca ochii in cap
Daca sa il bagi inapoi sincer nu stiu. Cauta pe google modelul sau ceva despre incalzitoare si vezi exact ce ai spart si daca mai merge. Sau asteapta un raspuns mai abilitat.
Igienizare sa intelegem ca ai schimbat o parte din apa? Ce cauta atunci incalzitorul afara? Era asa murdar incat trebuia spalat? E posibil sa nu iti mai mearga daca ai spart ceva din el. NU il mai scoate pe viitor, pe asta sau pe cel pe care e posibil sa fie nevoie sa il cumperi. Il scoti din priza pe perioada schimbului de apa, apoi ii dai drumul la loc dupa ce ai pus apa si el e cu totul sub apa (in caz ca e incalzitor full submersible-care sta cu tot sub apa, inclusiv capacelul). Si fii mai atent cu acvariul !!!
Gata, m-am delectat cu picollo, frumos, ce sa zic... Misto ideea cu cladophora rasfirata.
@bitanu, ce sa ii faci si cu nevestele astea... nu prea putem sa sarim calul, ca de, nu se poate... Facem si noi cat putem. De fapt, sa fac o paranteza observata pe propria piele: nevasta practic e o ambitie in plus sa faci un acvariu "tare". Pentru ca daca e bine intretinut si frumos, ei ii va placea si ii va placea tot mai mult, si va "inchide ochii" la mici achizitii sau mai mari. In schimb, daca te tot vede ca te chinui si stai calare pe el si plantele&pestii nu arata mare lucru, o sa se plictiseasca repede si o sa auzim chestii de gen "Da' mai termina domne cu mlastina aia, nu vezi ca nu te pricepi?" Alt atu ar fi copilul, daca ii place "coltul de rai" si zambeste la el, e inca o bila alba. Deci, tot raul spre bine . Inchid paranteza si scuze de off-topic
Hai cu limpezirea lui musiu pico
Taci ca a zis si ceva de un "pico". Sunt curios, ce "belele" mai ai si in ala? Ca acum ma supar, ma sui in masina, ma duc pana la Bacau si iau acvariul postat de Aqua, cel de 100x30x30 (interesante dimensiuni), ii fac un capac homemade si ma apuc de acvariul 2 (lucru care ar insemna sa dorm cu el cu tot pe holul blocului). Mda, si cand m-am trezit era dimineata...

Da, deci poze cu pico sa vedem si noi, musiu cip...
Are acvariu frumos, de ce sa nu dam Georeo-lui ce-i al Georeo-ului_vl... Off-topic, nenea Ginel, ce sarbatoare mare e azi

L.E. Sfanta cuvioasa Paraschieva... ?
Sa-ti traiasca micutii, cipriane. Frumoase exemplare. Cred ca esti un "tatic" fericit sa vezi puii aia cum stau lipiti de parinti.
Cu placere, colega.
Microsorum nu il ”fixezi” cu ajutorul altor plante, ci pe o radacina, cioata, mopan, mangrova, adica pe un lemn, legat cu ata sau guta. NU il plantezi in substrat.
Sarumana, sarumana... Uite-asa distanta Bucuresti-Constanta se micsoreaza vazand cu ochii
Toate astea la ce pret? Sau facem ofertele noi ?

Forum Index » Profile for cirotariu » Messages posted by cirotariu
Go to: