[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: cirotariu
Forum Index » Profile for cirotariu » Messages posted by cirotariu
Aha, mersi, Dolly, asa voi face, daca va fi nevoie.
Mda, din fericire, alarma falsa, fotomodelu' pare ca avea niscai oxigen "nedigerat". De dimineata toti patru erau in formatie completa. Multumesc de sfaturi . Cred ca se poate inchide.
Mi-e greu sa va descriu in ce hal inoata, practic cu tot corpul invers...
Da, cum zice "nenea" alber, nu prea aspir nici eu decat in fata, cat imi permite furtunul, in rest mai pauza. Nu mai laudati acvariul, ca are saracul cale lunga sa prinda oleaca de perfectiune. Alber, maine nu, dar miercuri sigur, ca sa parafrazez un cantec "la moda". Ca iau malaiul, si sper sa "trag" ceva si pentru pesti. Dupa episodul cu "ti-l sparg, sa mor, daca ii dai drumul"-monolog nevasta referitor la acvariul nr. 2, nu mai "scap" nimic despre prize, teste si alte achizitii...
"Le-am primit, draga, stai calma, de la baiatul ala de care iti ziceam, de pe forum..." Glumesc, nu sunt asa rele nevestele, dar nici nu primesc noi idei sau achizitii cu ochi buni.
Off-topic: o cutie de cereale, una de lapte praf si una de biscuiti, toate de la firme de profil, 110 ron. Bucuria copilului-priceless. Si cand te gandesti ca noi dam pe solutii de fertilizare 30-40 de ron pe AN. Femeile astea...
Da, stiu cu scosul, dar cand o scot pe una mare si radacinoasa, vai mama mea ce iese din substrat o data cu radacinile. Doar sa fiu baiat 'ndemanatic si sa tai radacinile prea lungi si le las in substrat... cum bine sfatuia cineva de pe forum, adica tu

L.E. Cand am zis tuns, nu ma refeream sa ii tai varfuri, ma gandeam ca sunt atat de perspicac' incat sa tai puiul direct. Acum imi dau seama ca e mai greu, tot scosu' cu maaaare grija ramane varianta optima.
Hm, da, nu am, sunt un porc (fara confuzie cu maritul faraon) mistret care nu s-a ocupat de acest aspect... al programarii.
Sarumana, alber, nici nu vroiam laude. Laudele sunt pentru cei care se multumesc cu putin sau pentru cei care au acvarii prea frumoase ca sa mai critici ceva la ele. Teste am promis ca voi lua, din alea profi, de care am fugit acu 2 luni Cat despre acel colt din dreapta, acolo am problema cu Echynodorusii aia pacatosi, care isi baga radacinile pana in China si inapoi. Cred sigur ca o sa scap de ei, ii eviscerez si bag cum ai zis tu niste Blyxa. Pe care oricum trebuie sa o raresc, are o gramada de pui, dar e migaloasa treaba intrucat nu am foarfeca speciala, inca... Sau poate las inca Blyxa la locul ei si bag niste fire de Rotala Rotundifolia... Cat despre plantele alea mici, sa dea Domnul si "prietenii" sa se indure de mine, un biet pacatos impatimit il ale microbului Ca de, baiat rau nu sunt...
DIn pacate nu am apa pusa "deoparte". Schimbul e programat pe miercuri seara. Am sa il curat atunci, cred ca e mai bine asa.
Mai, io cred ca de azi, intrucat ieri nu avea nimic. Poate ca in uichend lasandu-i fara masa, fara lumina de sambata dimineata pana duminica dupa-masa, poate el a mancat "mai cu spor". Si cred, nu sunt sigur, ma bazez pe ce mi-a mai zis lume la postarea cu "lupte sau joaca intre tetrazone" ca nu e singurul mascul. Cel putin inca doi au botul la fel de rosu, idem aripioarele. Ii sar cu masa de seara si om vedea maine.
L.E. Am sa curat si filtrul, pare ca iar e plin, intrucat valurirea e practic nula in juma de acvariu. Poate lui ii trebuie mai mult oxigen, cine stie... doar e fotomodelu' grupului. Sper sa nu ma paraseasca
Asa, ca tot am zis ba ca nu le merge bine la plante, ba ca perleaza, ba ca aia nu e bine, ba ca aia sta prea nu stiu cum, ba ca una, ba ca alta... am sa pun si eu o filmare mica dupa 2 luni de setup, sa vada poporul ce e la baiatu' prin acvariu'. Poate mai primesc o critica, constructiva, ceva...

L.E. La a saptea editare am nimerit si eu sa il fac sa se vada direct in youtube. Deh, batranetea...
Nu, ultima masa a fost la 8 dimineata. Masa cam intr-o ora vine...
Da, doar el face asa si el pare si cel mai rosu frumos colorat cu negru din toti. Adica pare masculul "cel mai in vana". Ideea e daca nu ar mai face "pendularile" alea dese, ar parea ca se duce la suprafata. Adica pare ca "il ia apa", desi valuri nu are de unde sa aiba.
L.E. @brawn, stiu ca nu sunt "sanatosi la cap"', dar ai mei de 3 luni se dezvolta foarte frumos, nu am avut probleme in grup si chiar absolut deloc cu ceilalti locatari
Eu nu sunt curios. Il cred, poate chiar le merge bine, cine stie. Marian 4232 (sper ca am scris bine) sustinea ca acele minunatii de plante pe care le are nu beneficiaza, de pilda, de substrat, ci doar de co2 profi, lumina, fertilizant micro si macro (PPS). I-am vazut personal acvariul si intr-adevar nu avea substrat. Acum fiecare cu norocul lui. E, ca si donpisote, poate ca ne ia mai mult timp sa facem plante "beton". Dar promit ca voi lua teste de CO2, ph si NO3. Macar astea trei. Ca sa fiu io impacat cu mine. Deocamdata am sumatranul fotomodel din pozele anterioare oleaca bolnav, sau ceva... Am deschis post la Cyprinidae.
Am un sumatran (cred ca e chiar fotomodelul grupului) care ori are ceva ori e prea gras... Atasez un filmulet din care sper sa se vada miscarile sale haotice...

http://www.youtube.com/watch?v=iaGLkknTEmo[youtube]
Salut, claudiu, frumos acvariul. Imi place ideea de DIY cu lampa, da o lumina frumoasa. Si imi plac si alte DIY-uri facute la alte acvarii, mai mici... multumesc
Mda, pai o sa cumpar si eu teste individuale, ce sa fac...

L.E. @donpisote, ca te-am ”citit” ulterior... Nu stiu ce si cum facea omul de avea jungla fara nimic din ce bagam noi... Eu ma refer la al meu, ca pe al meu il vad zilnic. O sa fac teste, sa nu mor prost pe langa plante, sa vad si eu ce mananca, ce nu mananca. Asta e, am intrat in hora financiara, jucam ”pe bani”.
Sergiule, tu ai CITIT retetele de pe forum? Reteta Dalles, pe care ti-am recomandat-o mai multi de pe aici de pe forum. ai cautat-o? Dai la search ”reteta Dalles” si o faci intocmai ca acolo. Pe bune, ce e asa greu de citit si respectat niste simple informatii? Preferi sa consumi 3 saci de zahar si de drojdie in loc sa pui mana sa citesti 3 randuri?

L.E. Uite, ti-am dat copy-paste sa nu zici tu ca lumea nu te ajuta sa faci bomba aia...

Iata reteta lui Dalles:

Ingrediente pentru o sticla de 2L:
- 5,5 cani de apa;
- 1,5 cana cu zahar;
- 20g gelatina (ATENTIE: gelatina alimentara pentru aspicuri, nu jeleu!);
- 0,5 lingurita drojdie.

Preparare:
- in 0,5 cana cu apa rece se pune gelatina si se lasa la hidratat aprox. 5 minute (altfel face cocoloase);
- intr-o craticioara se pun 2,5 cani de apa calda, in care se dizolva zaharul;
- se adauga cana cu gelatina;
- se pune craticioara pe foc si se amesteca des;
- la primul clocot se ia de pe foc (nu e bine sa fiarba, ca se distruge gelatina);
- se lasa la racit pana se poate turna in sticla, apoi se pune sticla in frigider cateva ore;
- cand s-a inchegat gelatina se pune drojdia si 2,5 cani de apa calduta.

EU PERSONAL am respectat reteta si am constant CO2 in acvariu prin furtunul cu filtru de tigara in varf cel putin o luna pana cand se duce amestecul si fac o noua bomba. Asa ca, succes si sa nu aud ca nu ti-a iesit
Hm, colega, revii in forta cu ciclide, bag seama. Bafta multa.
Sa ma bag la un test tetra laborett sau altceva de gen, adica la pachet, sau sa iau teste individuale de apa? No3, Ph, co2 ar fi suficiente, in ideea de a nu ma arunca la bani ”seriosi” iar masuratorile sa nu imi fie asa de necesare?
Nu ma arunc la ”plante pretentioase”, dar nici nu am bagat atatia bani si hardware sa cresc egeria si echynodorusi. Aditie si co2 am, deoarece bag PPS zilnic si CO2 idem. Plantelor de suprafata e clar ca nu le merge bine, o fi prea cald la suprafata de la cele 4 neoane. O sa incerc sa bag un ventilator in capac, unde, nu stiu, dar ma chinui sa il inghesui. Cat despre Blyxa, o sa incerc sa o raresc, ca are pui o gramada. Doar ca ”je” nu are foarfeca din aia speciala, iar ambele maini foarte greu intra in acvariu. Iar scoaterea Blyxei ditamai-radacinoasa ar insemna apa maro la greu. Deci musai foarfeca din aia lunga speciala... caut... Nu am inteles eu bine cum sa ”aerisesc” substratul care pare ca e plin de bule de aer, de la radacinile de Echy sau de Blyxa. O sa incerc cu... degetele astea 10 Multumesc Dolly de sfaturi.

L.E. O sa vad ce teste de apa ”mai serioase” sa imi cumpar, sa vad io cu ochii mei exact ce valori sunt acolo acum ca am si fertilizare micro si macro si de toate. Ce teste ”urgente” sa cumpar, adica la minima rezistenta? Test de NO3 si de Po4, eventual si de Fe?

Forum Index » Profile for cirotariu » Messages posted by cirotariu
Go to: