[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: MihaiF
Forum Index » Profile for MihaiF » Messages posted by MihaiF

image

image

image

image
Am inceput sa am si eu " algele sub forma de puncte " care se manifesta si la mine in acvariu exact ca in descriere. Pe peretii acvariului. Totusi am vazut ca apar ici colo si pe pietre, asta nu am vazut in descriere. Ce se poate face ca sa le combat ? Doar indepartare mecanica ? Sau ar fi cazul sa incerc sa reduc putin fertilizarea ?
Silviu , documentarul acela este inspaimantator ! Sper sa nu fie adevarat ce arata baietii aia acolo ...
Salut , sunt curios daca stie cineva sau poate chiar a avut gurami sau Colisa lalia galben. Nu ma refer aici la Trichogaster trichopterus Gold ( ala e mai mult portocaliu ) ci un galben perfect. Am vazut parca undeva pe youtube intr-un filmulet cu un acvariu. Dar a fost doar o fractiune de secunda. Totusi am fost vrajit , tare mi-ar place asa ceva in bazin ...
scorpionul wrote:asa sunt radacinile, nu iti face griji. Sunt si mai barboase si mai putin barboase

Multumesc
narcis wrote:Ca sa va scurtez chinurile, va lamuresc imediat. Microsorum asa se inmulteste, lasati planta in pace. Iar referitor la " mustatile acelea" este ceva normal, cu cat planta sta mai mult intr un loc, cu atat va incerca sa se stabilizeze mai bine. Doar replantarea desa te scuteste de acele mustati, tai si replantezi, scoti planta mama.Daca folosesti substrat de la jbl, ai grija cand scoti plantele cu mustati/radacini.

Doua probleme :

1. Cand spui mustati te referi la perisorii aia fini de pe radacini ?
2. La ce sa am grija ? Eu am substrat JBL ...
Este atasata pe lemn. Cea cu firisoarele. Cele fara firisoare sunt pe piatra.
Unele au firisoare , altele nu , de aceea am intrat la banuieli ...
Ma ingrijoreaza firisoarele alea multe si fine de pe radacini ( ca un puf ) , faptul ca radacinile nu sunt curate cum sunt la Anubias de exemplu.
pana la urma nu am rezistat tentatie , si am scos planta afara din acvariu. este singura planta afectata bine, mai am microsorum dar pe el sunt numa ici colo 2-3 firisoare

aici sunt si pozele , spuneti-mi va rog cu ce am de a face aici :

image

image

in poza 2 se vede si mugurasul plantei invelit ca intr-un puf fin

la fel si sistemul de radacinute este invelit in acest puf.

Am observat la microsorum ca pe mijlocul frunzelor apar ca niste mici mugurasi. Cred ca acesta este modul in care se inmulteste microsorumul. Ce ma framanta pe mine este faptul ca acesti mugurasi sunt inveliti bine intr-un fel de pufusor ce m-am gandit eu ca poate sunt alge . Ma poate ajuta cineva cu un sfat ?
substrat nutritiv Aqua Basis plus JBL

fertilizare in apa : CO2 din butelie , CO2 Carbo Booster Max Dennerle , ProScape Fe si Microelements JBL , ProScaape NPK Macroelements JBL , toate calculate zic eu la fix .
Vand substrat Manado de la JBL . Ambalajele sunt originale si intacte. Motivul pentru care il vand este ca am renuntat la acest tip de substrat si am folosit altceva la acvariile care le am acum.

3 pungi de 3 L si 1 punga de 5 L toate la 100 de lei. Plata transportului la cumparator.

Multumesc.
McLovin wrote:Si Ludwigia mea face radacini aeriene, cel putin plantutele initiale. Am observat ca apar si la plantele noi, dar in mai mica masura. Eu totusi suspectez ca nu sunt suficienti nutrienti in substrat si din cauza asta apar...

ce sa inteleg de aci ? ca JBL
am sa pun o poza zilele acestea. Plantele mele sunt de la Tropica .
da se vede , totusi nu imi pot explica
La 2-3 cm in adancime ?
Ma pui pe ganduri cu substratul pentru ca in zona respectiva am Vulcano mineral JBL in profunzime peste care vin 4 sau 5 cm de Aqua Basis plus JBL. Substratul nutritiv are 1 luna. Ma gandesc ca ar trebui sa o duca 2-3 ani cat o duce un setup ...
Cum se deschid usile la dulapuri ? Se apasa si apoi " sar ele " de pe pozitie ?
Acvariul arata al naibii de bine asa pe alb . Aproape ca sunt putin invidios pe tine , desi la mine in casa nu se potrivea albul , al meu e cu negru. Cabinetul e Juwel sau facut ?
Silviu Man wrote:Ai mai multe optiuni pentru Ludwigia. Vrei sa o indesesti, o tai cam la o treime de inaltime de la substrat iar plantutele rezultate le replantezi (smulgi unu-doua etaje de frunze si o infingi bine in substrat). La locul taierii apar unu-doi muguri noi care se dezvolta bine apoi. Cam in doua saptamini ai plante noi, frumoase. Daca nu vrei sa o indesesti, o tai la doua treimi si o lasi asa. La urmatoarea tunsoare o tai sub nodul ultimii taieri si, in timp, ai suficiente plantute ca sa o si inlocuiesti, unde este cazul. Nu o lasa deasupra apei, este inestetica. Radacinile aeriene sunt utile, te ajuta la replantare.

Masura asta cu o treime sau doua treimi este de la nivelul substratului ? Mustatile acelea sunt radacini aeriene . Daca le tai planta sufera ?
Am o ludwigia care a ajuns deja la suprafata apei. Ea va creste in continuu pana cand am sa o tai ? Cam la ce distanta fata de oglinda apei ar trebui tunsa ? Tot Ludwigia da din tulpina ei inspre laterale ca niste mustati lungi si inestetice as zice eu. Ce rol au acele mustati ? Nu le-am bagat in seama pana acum , dar acum devin inestetice din punctul meu de vedere.

Forum Index » Profile for MihaiF » Messages posted by MihaiF
Go to: