Message |
|
s-a dus.....:-(
|
 |
|
nu sunt nici macinate, nici albe la capete nu sunt rupte sau ceva doar foarte stranse si sta teapan nu poate inota...
poate ajuta o poza...
Sory de calitatea pozei m-am grabit pt ca simt ca nu mai are mult  (
|
 |
|
De doua zile bettanul nu mai vrea sa manance si sta intr-un colt fara sa faca nimic. Nu prea poate sa inoate si parca aripioarele i s-au lipit... nu le mai poate desface nici cat sa inoate.
Acvariu de 20l, incalzitor setat pe 27 grade, pompa de aer cu piatra, schimb apa la cam 4 zile si nu toata (mai putin de jumate...nu stiu exact) si..nu mai sunt alti pesti, cateva plante si o nuca de cocos.
Ce sa-i fac?? Sta si pluteste si aripioarele arata la varfuri asa....ca si cum ti-ai prinde guma in par si apoi il rasucesti intre degete...   va rog spuneti-mi ce sa faac!!
|
 |
|
Foarte frumos bettanul tau. Imi place culoarea. si mie mie se pare cam slabut in coparatie cu altii pe care i-am vazut... Dar chiar nu pot sa-ti zic daca are ceva....decat ca e tare frumusel  Sa`ti traiasca 
|
 |
|
aha..ok mersi vroiam sa stiu daca a patit ceva
e ok acvariul de 20 de litri pt el singur?
|
 |
|
Betta meu incepe sa aiba la aripioara de jos franjurele si ma tem sa nu aiba ceva ca... am mai vazut boli la inotatoare.
E inca mic..se poate sa ii apara acum franjurele ca la crowntail? acum e singur in acvariu dar a stat cu niste femele. De 3 zile nu m-ai am incalzitor ca s-a crapat si apa are 24 de grade dar are franjurele dinainte de asta.
poza:
|
 |
|
Am pus pompa. E ok. Maine am sa vad daca scot masculul si astept sa creasca...cand au si ei forma de peste, mai pun poze 
|
 |
|
Am incercat sa fac niste poze...sper sa se vada 
|
 |
|
am fost si am luat o mancare lichida: "nobil fluid artemia"
Ala de la magazin a zis ca daca e prea mare distanta (coloana de apa) masculul o sa oboseasca si o sa moara. eu nu prea cred dar totusi va intreb si pe voi...si a mai zis ala ca o luna de zile nu au plamani si le trebuie aer. dar daca pun acum pompa in partea lor de acvariu, se strica cuibul si cad toti. E bine daca pun pompa in partea lor de acvariu mai tarziu dupa ce inoata singuri??
|
 |
|
ok! Am incredere in tine  Am sa il pun separat dar deocamdata e un tatic grijuliu. Poze peste vreo 3 zile ca acum nu se vede niciun pui sunt in cuib.
Sunt fata 
|
 |
|
il pun cu femelele si daca se atinge de vreuna il mut imediat. am posibilitatea sa il urmaresc, stau acasa toata ziua. pun poze daca imi ies;)
|
 |
|
IEEEEEEE!!!! Azi dimineata m-am uitat si erau o groaza de mormoloci!! Masculul e foarte grijuliu.
Acuma am o intrebare: Dupa ce pot inota singuri, iau masculul si il pun in partea cealalta cu femelele si las puii in partea lor pina mai cresc?? sau culeg puii (asta dupa vreo 3-4 zile zic eu) si ii pun separat si mai iau un incalzitor....bine asta oricum o sa fac dar intrebarea era daca acum sau peste 2-3 sapt
|
 |
|
ok! mersi.... am sa pun si un capac si sper sa iasa ceva sa nu astept degeaba 
|
 |
|
buna! mai stiti? aveam un pestisor in 2 litri de apa...ei bine am luat un acvariu de 25 de litri. Si i-am luat 2 femele micute micute la care nu le face absolut nimic si 2 mai mari pe care le fugareste o leaca. am incalzitor si bec si pompa si multe plantute.
Masculul meu a inceput sa faca bule si am zis ca e normal asa face el dar una din femelele mari s-a dus in locul unde facea bule si a eliberat icre iar el le-a cules si le-a pus sus...eu acuma astept. Asta s-a intamplat ieri dimineata (10.01) si inca nu s-a intamplat nimic...am luat o sticla si am separat acvariul in 2 parti si intr-o parte e numai masculul cu icrele si cuibul....nu aveam cum sa-l mut de acolo
eu nu am stiut ca femela aia are icre...nu avea burta si intentionam sa o pun separat cand vedeam burta mai mare dar a fost prea repede si au facut in acvariul comun. acuma eu cat mai astept?? ce sa fac cand ies puii? iau masculul de acolo dupa ce inoata singuri? si las impartit acvariu in doua (nu e chiar la jumate au loc ceilalti)
ce sa fac???
|
 |
|
Multumesc! Am sa gasesc spatiu pt un acvariu mai mare, dar, daca iau unul un pic mai mare decat ati zis...eu stiu de vreo 30l pot sa ii iau si o femela  pt ca a inceput sa faca bule....1/3 din suprafata apei e numai balonase si sunt unite arata ca un cuib...si nu e batran betta daca iau una de marimea lui poate nu o bate si fac cum am citit prin forumurile astea ca eu i-am pus pe amandoi odata in cutiuta asta nu i-am tinut separat un timp si apoi dupa ce face el..... pot??
Eu nu credeam ca e mic spatiul deoarece am vazut in pet-shop-uri cutiute speciale pt betta f mici si spatiul ala e cam cat un betta mare cu aripioarele desfacute...
|
 |
|
Buna! Sunt Alexandra Cretu din Iasi si nu am nici o experienta in acvaristica (am 14 ani si cred ca mai am cand capata  ). Am un betta albastru, mascul, intr-un acvariut mic de vreo 2-3l. Am mai avut un acvariu de vreo 30l cand aveam 6-7 ani dar avea tata grija de el deci nu se cheama experienta....si acum cand m a documentez si eu putin vad ca am chinuit o gramada de pesti...aveam in acvariul ala si guppy si scalari si carasi si zebre si cand guppy a facut pui, scalarii i-au mancat.....in fine, ma bucur ca am gasit acest forum si astept raspuns la intrebarile pe care le-am pus inainte sa ma prezint dar poate nu observati  ))
|
 |
|
buna! Am un mascul Betta de vreo 3 sapt, a stat in prima saptamana cu o femela dar a batut-o pina a omorat-o....(femela o aveam dinaintea lui)... acum sta singur, a maai crescut e foarte vioi si da din coada cand ma vede....il tin intr-un mini-acvariu de 2.5l. E mic? il chinui?? adica are loc sa inoate din cate vad eu i-am pus si o juma de nuca de cocos gaurita, se tot baga pe sub ea, are si plante dar ma gandesc poate e mic spatiul...si inca o chestie ma nelinisteste  nu se plictiseste?? stiu ca betta stau singuri dar totusi...toata viata lui? si nici nu vreau pui ca nu am spatiu....de aia am si un acvariu asa mic.....mi-e asa ciuda cand vad poze cu acvarii mari frumos amenajate! daca as avea loc eu mi-as lua un acvariu cat peretele! scuze ca am deviat de la subiect. astept rasp la cele 2 intrebari. MULTUMESC FRMOS!
aaa. si inca ceva inca nu mi-am luat ceva de iluminat acvariul special pt acvarii....are ceva daca (pina imi iau) de la 4jumate de cand se intuneca in colo pina la 9-10 tin o veioza deasupra acvariului?? (acvariu are capac cu gaurele si o portita de vreo 5X5 cm deasupra si nu pare sa il deranjeze...)
|
 |
|