[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Ajutor!  XML
Forum Index » Anabantidae
Author Message
iooonescu
Unripe member
[Avatar]

IP:

Buna ziua! Am primit de 4 zile un Betta mascul. Nu am mai avut nici un peste pana acum asa ca m-am informat cat am putut de pe internet. Am citit despre unii pestisori care contacteaza diferite boli si ma ingrijoreaza al meu. Va rog sa va uitati la poza acestea si sa-mi spuneti daca vi se pare ca are burtica umflata. Daca da, spuneti-mi va rog ce sa fac. De cand l-am primit, l-am hranit cu Sera Bettagran iar starea lui de spirit este buna, adica se joaca si e vioi. Multumesc!
[Thumb - ab.jpg]

narcis.b
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Arata bine Betanul tau,nus` probleme si hrana e ok dar mai orienteazate la inca ceva,pentru diversitate,atentie insa la cantitate si nu uita schimburile de apa si periodic sifonare . Frumos era totusi sa treci pe la " Despre noi" si sa te prezinti si sa completezi locatia la profil.
[Email]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Totusi burta mi se pare putin umflata. Dar hai mai bine sa verificam.
Faci in felul urmator. Astazi si maine nu-l mai hranesti deloc. Poimaine, te uiti si vezi daca burta este la fel de umflata. Daca da, pot fi probleme. Daca nu, inseamna ca a fost suprahranit. Iti recomand sa hranesti foarte putin pestele. Sa spunem echivalentul a doua boabe de mustar si doar odata pe zi. Iti garantez ca nu vei avea probleme cu el. Ti-am dat exemplul cu boabele, intrucat exista hrana sub forma de boabe de la Hikari si de la Atison

Dupa ce-ti trece emotia , faci si tu scurta prezentare la rubrica "despre noi"? Multumesc

This message was edited 1 time. Last update was at 19/01/2011 21:35:52

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
iooonescu
Unripe member
[Avatar]

IP:

Multumesc! Asa am sa fac. Sper sa se rezolve si sa nu fie nimic grav. Chiar imi place pestisorul meu si nu vreau sa pateasca nimic. Revin poimaine.
Lazar Ginel
Ogar batran
[Avatar]

IP:

Poimaine cind ai sa revii treci si pe la rubrica despre noi
Ca asa este frumos
Si citeste si regulamentul

Ogar batrin dar.... cu miros fin
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Sincer mie mi se pare slab. De obicei masculii de betta au un corp mai indesat. Incearca sa privesti lucrurile din ambele sensuri. Poate nu este hranit in exces, poate e pur si simplu slab din lipsa hranei sau a suferit de vreo boala cand era pui care evident a lasat ceva urme. Faptul ca are burtica pronuntata nu e chiar ok, dar comparata cu burtica unor alti masculi nu ai zice ca este asa de mare, poate faptul ca e slabit corpul scoate in evidenta burtica lui. E doar o parere, nu pot sa iti indic exact un tratament. Hraneste-l normal de 2-3 ori pe zi si lasa lucrurile sa mearga de la sine, daca vezi ca nu are alte probleme.

Seris venit usus ab annis.
[Yahoo!] [MSN]
Bambi Alex
Junior member
[Avatar]

IP:

Foarte frumos bettanul tau. Imi place culoarea. si mie mie se pare cam slabut in coparatie cu altii pe care i-am vazut... Dar chiar nu pot sa-ti zic daca are ceva....decat ca e tare frumusel Sa`ti traiasca
[Yahoo!]
tidy
Junior member
[Avatar]

IP:

Am avut si eu o pereche de betta.
Ma gandesc la faptul ca ar putea sa-i iasa burtica in evidenta si din cauza ca este cam slabut.
Parerea mea este ca atata timp cat este vioi nu ar trebui sa-ti faci grij, dar sa respecti modul de hranire care l-au recomandat colegii mai sus ptr ca oricat i-ai da de mancare, nu se va ingarsa intr-o zi sau doua.
Incearca sa-i urmaresti zilnic comportamentul, asa vei afla daca sufera de ceva boala. In principui cand sufera de ceva boala orice peste este mai apatic, mai lenes, sta mai mult pe fundul acvariului si nu prea se hraneste indiferent de tipul de hrana.

Forum Index » Anabantidae
Go to: