[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Betta bolnav.....:(  XML
Forum Index » Anabantidae
Author Message
Bambi Alex
Junior member
[Avatar]

IP:

De doua zile bettanul nu mai vrea sa manance si sta intr-un colt fara sa faca nimic. Nu prea poate sa inoate si parca aripioarele i s-au lipit... nu le mai poate desface nici cat sa inoate.
Acvariu de 20l, incalzitor setat pe 27 grade, pompa de aer cu piatra, schimb apa la cam 4 zile si nu toata (mai putin de jumate...nu stiu exact) si..nu mai sunt alti pesti, cateva plante si o nuca de cocos.
Ce sa-i fac?? Sta si pluteste si aripioarele arata la varfuri asa....ca si cum ti-ai prinde guma in par si apoi il rasucesti intre degete... va rog spuneti-mi ce sa faac!!
[Yahoo!]
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Suna a fin rot
Simptome: aripioare (inclusive coada) lipite sau zdrentuite; poate fi cauzata de 2 factori:
- fungica: aripioarele se macina in mod egal si au capetele albe
- bacteriala: aripioarele au aspect zdrentuit, sunt macinate in mod diferit

Tratament: eritromicina pare a fi foarte eficienta; uneori si tetraciclina. Ca si leacuri mai traditionale se poate folosi si sare, dar nu recomand daca ai si plante. De asemenea nu recomand nici sa folosesti mai multe tratamente odata.

Mai uitate si pe aici, poate poti identifica exact boala: http://www.jbl.de/onlinehospitaluk/perpicture/index.php?Step=2&GalleryId=2

Seris venit usus ab annis.
[Yahoo!] [MSN]
Bambi Alex
Junior member
[Avatar]

IP:

nu sunt nici macinate, nici albe la capete nu sunt rupte sau ceva doar foarte stranse si sta teapan nu poate inota...
poate ajuta o poza...
Sory de calitatea pozei m-am grabit pt ca simt ca nu mai are mult(
[Thumb - IMG_0454.jpg]

[Yahoo!]
tidy
Junior member
[Avatar]

IP:

Am avut si eu aceasta boala.
Problema e ca daca am vrust sa scap sigur de ea, am procedat astfel:
1. Dezinfectarea pestilor:
- pui intr-un vas sau alt acvariu daca ai, apa cam la temperatura care o ai in acvariul infectat si nu mai mult de 4 L
- in alt vas pui 1L de apa la fel ca cei 4L , in care adaugi o mana buna de sare dura si o amesteci pana se dizolva sarea complet si ramane pe fundul vasului un fel de nisip
- acest 1L de apa il torni in vasul in care sunt cei 4L dar in asa fel incat sa nu torni si nisipul rezultat de la dizolvarea sarii.
- pui pestele acolo si il tii in acea apa aprox 30 de min, dar bineintele supraveghiindul in continuu sa vezi daca nu cumva incepe sa inoate intr-o parte adica sa ameteasca (daca nu au trecut 30 min si ameteste, il scoti si il pui in apa curata in alt vas care bineinteles o ai pregatita dinainte sa-l bagi in apa cu sare)

2. Dezinfectarea plantelor:
- plantele mele erau toate cu frunze mari si ptr mine dezinfectarea a fost mai simpla, am spalat cu minile finutz fiecare frunzulita a fiecarei planta dupa care le-am introdus intr-un vas cu albastru de metil timp de 48 de ore dar albastru de metil 2 x doza normala.

3. Dezinfectarea acvariului:
- substratul limpezit in repetate randuri intr-o galeata in care adaugi si acolo la fiecare tura cate o mana buna de sare dura
- furtunele de la filtre, buretii , ventuzele, toate care au fost in contact cu apa din acvariiu le-am frecat cu un burete nou de bucatarie pe care am pus sare iodata, dupa care le-am limpezit ff bine ptr ca sarea iodata este daunatoare pestilor (dar omoara si ff bine microbii)

4. Curatarea acvariului:
-la fel am procedat, am pus un prosop curat si mare in vana, am pus acvariul pe el si acolo l-am frecat cu sare iodata 2 runde, dupa care bine limpezit, l-am lasat sa se stoarca.

Dupa toate acestea poti incepe sa-ti refaci acvariul, sa pui toate inapoi, etc.dar este indicat ca apa pe care o pui sa fie apa statuta, cel putin 48 h ca sa se elimine clorul din ea.

IMPORTANT: totate operatiunile de spalare cu sare sau limpezire sa NU LE FACI CU APA FIERBINTE, e deajuns apa la temperatura corpului.

Este o metoda putin riscanta, aceasta am folosit-o si a functionat mai bine decat Backtopur Direct de la Sera si FMC de la Dajana
tidy
Junior member
[Avatar]

IP:

Hopa.
Pana am scris eu, ai mai adaugat ceva
Deci daca inotatoarele nu au la capete urme de tipul unui mucus alb atunci nu e boala la care am recomandat metoda de mai sus.
Sa nu aplici metoda aceea numai daca esti ferm convinza ca e boala la care ma refer eu.
Bambi Alex
Junior member
[Avatar]

IP:

s-a dus.....:-(
[Yahoo!]
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Imi pare sincer rau. Stiu cum este. Chiar daca sunt doar niste pestisori, te poti atasa mult de ei.

Seris venit usus ab annis.
[Yahoo!] [MSN]

Forum Index » Anabantidae
Go to: