[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Cosmin
Forum Index » Profile for Cosmin » Messages posted by Cosmin
Va fi mai mult pentru plante,dar asta nu inseamna ca nu voi face ceva experimente cu niste pesti "salbatici".La crapi koi nici nu ma gandesc.Deocamdata l-am cam terminat,am pus folia,umplut cu apa,acum insa e acoperit sa nu cumva sa sara orataniile mamei in el .

Va tin la curent,o seara buna!
E mai pe ceafa ...
Asear?,când m? holbam la acvariu,am avut o surpriz?,?i anume,un pui de crevete de vreo 3 mm pe buturuga.Nu m? asteptam s? se înmul?easc? la mine în acvariu.Am observat câteva femele care au zona de la mijlocul corpului galben?,e posibil ca acelea s? fie ou? în procesul de dezvoltare?
Imi place cum arata pentru inceput.

PS:Lumina chiar e putin cam slaba...
Ceva poze?
Imi place cum arata,desi pietrisul acela e cam mare.Nu lua perdea de aer pentru ca nu ajuta la nimic.Pentru fundal ia un autocolant negru,arata bestial.

Mult noroc cu noul acvariu!
Bine ca erau in viata,e posibil sa fi fost mai multi dar sa fi murit .
Silviu,imi pare rau daca nu ti-a placut gluma mea de mai sus,dar...

Odata ce nu ai o locatie trecuta la profil,nu ai un topic la sectiunea "Despre noi" cum avem toti cei de aici si ne scrii doar cand ai nevoie de ceva normal ca nu ne pica bine,cel putin mie...
Uite aici un link.
@narcis:Fumigena din rama de ochelari ,pe asta nu o stiam,dar merci ca mi-ai spus.Oricum am facut fumigenele si le-am bagat in gauri,au scos fum destul.

Dupa cum am mai spus,voi captusi cu ceva strat de ciment,glet si ce mai gasesc prin magazie,ca sa nu am surprize cu radacini si rozatoare.

Am schimbat putin si planul,si anume:
Multumesc.Deocamdata am mii de nervi,dupa ce am sapat o gramada,nenorocita de cartita a scos o gramada de pamant afara si iar trebuie sa muncesc.Am cautat fumigene din alea vechi ca sa o pot alunga,dar nu am gasit (nu se mai gasesc pe piata,cica ar fi protejata de lege) si am luat 3 mingi de ping-pong pentru niste fumigene DIY.Astept sa se mai incalzeasca afara caci e foarte frig si imi ingheata mainile si ma apuc de sapat.Avand in vedere ca am rozatoarea asta prin preajma vreau sa captusesc cu ceva strat de ciment inainte sa pun folia.
Ciclide in 130 de litri? Eu zic sa te mai gandesti putin...
De ceva timp tot ma batea un gand sa-mi fac un pond...mini-pond...sau poate fi numit si "nano-pond" .

Deci...avem tarnacop,avem harlet,avem lopata,avem ruleta pentru a masura din cand in cand adancimea ca poate,poate am terminat si nu mai am de sapat si sa trecem la treaba.Ponduletul va fi mai mult de decor pentru ca nu va avea filtrare,desi ma bate un gand sa bag vreo 2-3 pesti de balta in el...Ceva papura,stufaris,plante de suprafata,pietre,bolovani etc. Vreau sa ii fac si niste "ghivece" ce vor fi introduse in apa pentru a avea si plante la fund .

Va avea vreo 70-80 cm. adancime (asta depinde de spatele si cheful meu) ,daca nu imi ingheata apa dedesubt anul viitor voi executa un filtru si voi pune ceva pesti mai "frumusei".

Deocamdata asta e tot ceea ce a iesit,spatele meu si acum tanjeste...Pozele sunt facute seara pe intuneric,dar pun maine ceva poze noi dupa ce mai sap putin :-d.

Ponduletul
http://cozman.sunphoto.ro/Mini-pond/83000053

De la A la B sun 195 cm. iar de la C la D sunt 70 cm.
http://cozman.sunphoto.ro/Mini-pond/83000202

Aici se poate observa cu greu mosuroiul cartitei care mi-a scos azi peri albi...
http://cozman.sunphoto.ro/Mini-pond/83000205

Si Rona luandu-se la cearta cu stresanta faptura.
http://cozman.sunphoto.ro/Mini-pond/83000055

Daca termin maine de sapat ma duc sa cumpar folia,dupa ce mai masor odata bineinteles.Sper ca o bucata de 5X5 sa imi ajunga .
Am luat azi niste plante de la Stefan,pe aceasta cale ii multumesc din nou foarte mult.Am mai luat si 3 melci pomacea pentru ca substratul meu le duce lipsa,insa stau intr-o pozitie de vreo 2 ore,sper sa fie vii .

http://cozman.sunphoto.ro/Acvariu si cateva poze...
Plantele au ajuns cu bine la mine,dar datorita spatiului mic din cei 10 L ai mei nu mi-au incaput toate,asa ca o parte din ele inca se doneaza (nu stiu exact ce a mai ramas dar pot pune niste poze) plus vreo 20 de fire de Valisneria.

Doar in Iasi!
Ar fi ceva sa ne spui de unde esti...
Acvariul nu este ciclat,de aia ti-a murit scalarul.Si daca tot facem referire la pesti,vreau sa spun ca ai mult prea multi pesti si prea mari pentru acel acvariu.Un singur scalar are nevoie de 50l de apa .
Dar otetul nu se scurge in apa? Nu poate dauna plantelor si pestilor?
Ia uite si unul de-al meu! Trece locatia la profil ca sa stie lumea de unde esti,nu toti vor intra in acest topic ca sa stie ca esti din Iasi .

Filtre externe bune gasesti si SH la preturi foarte acceptabile.Radacini redmoor si alte buturugi gasesti in piata in "2 baieti" de toate marimile.

NU te lua dupa crescatorii de pesti din piata,ei nu vor decat sa-si vanda marfa.Cand mi-am luat eu acvariul am facut greseli mari din cauza unuia dintre ei.La fel e si cum angajatii din petshop-uri.

In rest,ape limpezi si bafta cu noul hobby!

Forum Index » Profile for Cosmin » Messages posted by Cosmin
Go to: