| Message |
|
|
Valisneria a inceput sa se topeasca si are ceva frunze moarte,iar blyxa cred ca o voi scoate pentru ca o duce foarte rau,nu prea ii ofer conditiile necesare.In schimb Riccia perleaza non-stop,Mossu-ul s-a prins bine (in stanga si-a dat putin drumul dar nu-i bai,merge si asa  ) iar Ceratopteris are niste pui cum nu a avut niciodata.
Crevetii o duc foarte bine,nu a mai murit niciunul.Apa s-a limpezit,semn ca am stabilizat acvariul cat de cat,dar schimburile de apa tot mai dese raman,nu vreau sa risc.
|
 |
|
|
Am scos aseara plasa de pe moss si riccia.Moss-ul s-a prins,insa riccia a trebuit fixata cu nailon,dar arata bine si nu se cunoaste.
http://cozman.sunphoto.ro/Acvariu/82668540
|
 |
|
|
Dureaza ceva timp pana se acomodeaza plantele.Daca fertilizezi si ai lumina buna vor creste  .
|
 |
|
|
|
Deocamdata arata bine.Melcii sunt foarte folositori daca au temperatura ridicata,daca au sub 23 de grade devin apatici,asta o spun din proprie experienta.
|
 |
|
|
|
Exact aceeasi problema o am si eu,apare niste mucus alb pe buturuga din acvariu introdusa acum 2 saptamani.Eu insa nu am bagat melci sau altceva,am scos-o aseara din acvariu si am curatat-o cu lama.
|
 |
|
|
Sper ca in viitorul acvariu nu va mai aparea acea corabie  .
|
 |
|
|
|
Sunt multe modalitati de a-l lipi...
|
 |
|
|
Se poate folosi si staniol  ...
|
 |
|
|
|
Bine ai venit!
Coralul acela nu are ce cauta in acvariul tau de apa dulce.In al doilea rand vreau sa spun ca AI PREA MULTI PESTI IN 150 L.Numai cei 3 scalari stau cu stres acolo,de restul nu stiu ce sa mai zic.E si normal sa iti moara pestii daca acvariul tau e supra-populat,imi imaginez cat amoniac se acumuleaza la tin in bazin in numai o zi.
PS: Da-ne mai multe detalii!
|
 |
|
|
|
E adevarat.Nu stiu cat de mare ar trebui sa fie,dar din cate stiu eu nu pot manca melci mai mari decat ei...
|
 |
|
|
|
Eu zic sa mai astepti cu pestii...
|
 |
|
|
Am scapat si de Pomacea si de cei comunitari demult  .
|
 |
|
|
|
Poti sa sifonezi substratul in timpul schimbului de apa pe langa aspirare.
|
 |
|
|
Pentru creveti cat si pentru nano in general se potrivesc plantele cu frunze mici  .
|
 |
|
|
|
Daca vrei plante de fundal de care sa nu ai grija poti incerca Valisneria.Eu la resetare i-am taiat radacinile si nu am vrut sa la arunc,am bagat ceva pietris intr-un borcan si le-am plantat acolo.Acum creste si acolo desi nu are temperatura mare,lumina sau fertilizatori...
|
 |
|
|
Felicitari,chiar te poti mandri cu un asemenea acvariu!
Blyxa am si eu de saptamana trecuta si pot sa spun ca e cam pretentioasa,dar la tine o duce bine.
PS: Mai multe poze cu partea dreapta a acvariului chiar nu ar strica  ...
|
 |
|
|
Cu aquabasis-ul nu stiu cum sta treaba,ii las pe cei mai experimentati sa-ti raspunda.Stiu insa sigur ca pestele asta are tendinta sa sara,am vazut ca foarte multe persoane au patit asa,dar daca nu esti o persoana care se ataseaza de pesti si il poti inlocui usor,poti face doar lampa  ...
|
 |
|
|
Foarte tare  ...
|
 |
|
|
Cat timp au rezistat? 
|
 |
|
|
|
Multa bafta cu proiectul!
Din cate stiu e Betta nu prea se intelege cu crevetii,niste melci poate ai putea sa tii pe langa el.
|
 |
|
|