| Message |
|
|
|
am dat un mic serch pe google pe denumirea indicata , semana si nu prea (posibil sa ma insel eu), problema este ca planta infrunzeste, chiar a si dat doi lastari (jos la baza) dar dupa ce mai trec catava zile frunzele mai invarsta se gauresc.
care ar fi motivul?
|
 |
|
|
|
incarca sa muti adultii, din cate stiu eu adulti sunt ff rezitenti si traiesc in conditi , oare cum extreme, muta adulti intr-un bol sau un borcan de muraturi mare, daca ai bani de cheltuit, cumpara un acvariu mai mare, dupa vreo 2 luni acvariul de 10l va fi cam mic.restul de acesri pot fi la mana a doua
|
 |
|
|
|
un pic de ajutor.
ce planta este , si cum o ingrijesc?
|
 |
|
|
|
si eu am uitat o data sa scad inaltimea coloanei de apa si din 30-40 de pui de zebre am mai ramas daor cu vreo zece.
scuze ca vb despre zebre intr-un topic de betani dar se aseamna ca mod de crestere.
|
 |
|
|
 in toate posturile ai primit un sfat serios. doar ca au venit insotite si de parari personale,
in acvariul respectiv ar arata mai bine scalarii, pararea mea de incepator
|
 |
|
|
|
seamna cu pui de zebre parca ceva mai mari
|
 |
|
|
|
cam multi pesti (si eu am un acvariu suprapopulat, nu ma mandresc dar momentan nu am ce face), ai chiar ff multi pesti.(chiar si pt un acvariu suprapopulat) eu as da gupi si xifo.
|
 |
|
|
|
revin cu o intrebare putin pe langa topic , dar tot legata de co2.
se poate face un sit co 2 din butelia de stingator tip g3 cu co2? (mai bine zis cat de sigura este)
ce modificari trb aduse?
inafara de manometre, reactor co2, difuzor, ce alte componente sunt necesare?
sit co2 merge daor conectat la un filtru extern?
|
 |
|
|
|
varianta sicce life 2 pt acavrii de100-250l costa cam 370 ron iar un cartus de schimb aprox 170 ron
da la un calcul mai aprof mai bine cumperi un sist co2
|
 |
|
|
|
incarca cu jbl nobilfluid artemia costa cam 15-18 lei, la un nr de 40-50pui si 4hraniri pezi ar trb sa ti ajunga cam o luna si jumatate
pe cutei scrie sa se administreaza 10 picaturi pt 100 de pui.
nu murdareste apa.
eu folosesc pt pui de zebre , am inceput hranirea de adoua zi de la eclozare, prima zi o singura masa, a doua zi 2 mese, a treia zi 4 mese
|
 |
|
|
|
CE STITI DESPRE POMPELE SICCE CO2 LIFE, CARE ASIGURA ADITIA DE CO2. SUNT MAI BUNE DECAT BUTELIILE CU CO2?
|
 |
|
|
|
hai cu poze
totul ara super pana acum
spor
|
 |
|
|
|
ramane o "pata" neagara sub forma de triunghi. pui i-a papat.
|
 |
|
|
|
ma repet cu intrebarea cat de puternica este filtrarea, daca debitul este prea mare pote scoate plantle din substrat
|
 |
|
|
|
daca as da timpul inapoi as renunta sa mai inmultesc guppy, am facuto din curiozitate , apoi am vrut sa obtin niste guppy mai speciali(nu am reusit, mi-a fost mila de puietii de care vroiam sa scap si nui vroia nimeni asa ca am ajus la supra populare, si nu am mai avut cum sa fac selectii, situatie in care ma aflu si in ziua de azi, sper cat mai cuarnd sa scap de toti pui).
tot din curiozitate am incercat si cu zebre roz, si cu gurami galbeni (cu ultimi nu am avut nici un suces)
in concluzie nu folosi acvariul pe post de maternitate(daca nu esti sigur ca ai cum sa scapi de puii nedoriti),
|
 |
|
|
|
fertilizanti sunt multi acum depinde cat de pretentioase sunt plantle tale, eu folosec feropol si plantamin,
nu sunt un expert in bomba co2, din cate am inteles aditia de co2 este ff imp pt plante si vietuitorele din el, dar am intles c-ar fi ceva prb la acvarile mici atunci cand foloseti bomba co2.
incerca sa afla mai multe despre bomba co2 sunt ff multe posturi pe forum.
|
 |
|
|
|
eu am asteptat 4 zile sa se usuce siliconul
|
 |
|
|
|
faptul ca nu stau prinse in substrat cred ca e una din prbl, ar trb schimbat pietrisul dar asta ar putea duce la decilcarea acvariului, incarca sa pui ce va fertilizanti, cred ca e mult mai usor decat cu bombaco2 (pt dimiesiunile acvariului), cam cate ore functioneza sistemul de iluminat (ar trb sa functioneze un minim 4-6 ore)
deasemenea devina pt "plutirea" plantelor ar putea sa fie filtrarea prea puternica.
|
 |
|
|
un acvariu homemade de aprox 70l (net) 50 lei sticla taiata 6mm + 15lei siliconu +5 lei diluatul sa degresezi sticla+3 zmilghelu pt finisat
spor la trb
siliconul se curata ff greu , solutia costa vreo 25 de lei si te chinui de mori (soudal se scheama solutia) si tot mai raman urme pe margini
primul meu acvariu l-am lipit un pic stramb (cu ajutorul sotiei)
am vazut la pet shop un acvariu ocen free (parca) fara capac 81 l brut 80-100 lei
|
 |
|
|
|
o parte din radacini (varfurile) le-as fi ingropat in substrat (sa ti de a senzatia ca a crescut din pamant), si as fi pus ceva muschi pe "tulpina"
|
 |
|
|