[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: cingo171179
Forum Index » Profile for cingo171179 » Messages posted by cingo171179
http://www.petco.com/assets/livefish/freshwaterchart.html
pai cred ca trb sa pui o poza cu capacul acvariului , pt a se vedea cum mai poti pune un neon, (daca capacul e din sticla eu l-as scoate si as pune o lampa pt un acvariu ca al tau e cam 30 35 lei.
e prima data cand aud cestia cu spalat buretii noi imtr-un acvariu setat si apoi intordusi in unul nou
cori stiam ca sunt rezistenti, dar erau introdusi pe parcursul ciclari ,neoni stiu ca sunt ff sensibili. din experinta pe propia piele la indiciatiile petshopistilor nu baga nimic pana nu se termina ciclarea adica celpuitn o saptamna
acvariul tau are brut cam 30 l , iar net duapa tot ce ai bagat in el cam 23,
cred ca ai o gasca cam mare pesti, nu mai baga betanul
coleaza marginele cu negru, sau maro,
ai facut prea repede proba
incarca sa usuci cu un feon (nu pistol cu aer cald)

daca ai timp si rabdare desfa si lipeste din nou (curata mai intai siliconul cu caterul si apoi cu soudal)

sau curata surplusul de silicon "care este" acum, si trage o lipitura peste.

in ambele cazuri asteapta minim 4 zile pt prb de apa (eu as astepta o saptamana)
un pic cam mare, va dura ceva pana o sa se usuce, cam o saptmana,
lampa pare ok volum acvariului este de aprox 60 aici ( http://uniunea-europeana.inginer.info/)
vezi ca pt inca 20ron gasesti lampa pt 80l (tot pe saitul un de ai gasit lampa)
un mini filter chinezesc 20-26 ron. un acvariu home made 20l vreo 30ron
am folosit acel produsbde la ocean free, daor ca la 2 zile de la prima admistrare trb sa faci schim de apa 30% si sa repeti tratamentul.
incarca furanol de la jbl o pastila la 20l
in ca o poza
uite atasez un fiser excel cu calcul volulmului de apa la acvarii.
scuze daca incalc vreo regula in ceeace priveste fisierul.
am un pui de gupi cu ochii cat cepele, sunt bulbucati si iesiti din orbita, la scos din acvariu, in acvariu mai locuiesc alti 40 de pui gupy si xifo (acvariul are aprox 76 l net, nu este plantat, un filtru care momentan nu functioneaza decat cam o ora pe zi datorita puterii cam mari 520l/h(in cel mai scurt timp va suferi ceva modificari a fi folosit nonstop) , piatra de aerare, incalzitor 100w temp in acvariu 24 c) in acvariu am pus 2 pastile de furanol,
ce mai am de facut?
poate sa functioneze si ca filtru si ca aerator in acelasi timp, dar cu timpul vei vedea ca nu este nevoie, este suficieta valurirea pe care o face filtrul fara a fi nevoie de "bulele de aer".
vezi ce putere are filtrul, este pt capacitatea acv tau, ar trbui ca in decurs de o ora filtreze cam de 3-4(max) volumul acvarilui (ex la 30l vol acvariu ar veni cam 12ll/H)
eu nu tin minte unde imi pun cheile de la birou.
cu un beta dispare simbolistica
incearca cu guppi.
mascul ff colorat cu putin efort gasesti si niste femele cu cozi mai colorate.

sau poti incerca o pereche de gurami pitic - colisa laila (parca) nu sunt ff pretentiosi dar cam scum 15lei bucata , un mini filter costa vreo 20-25 lei resun sau halea, plus un incalzitor de 50W tot vreo 25 lei
super acvarii
UN INSTICTOR TIP G3 CU CO2 NOU 170 LEI.
CAT COSTA INLOCUIREA ROBINETULUI?
NARCIS INTREBASEM DACA TRB CONECTAT NEAPARAT LA UN FILTRU EXTERN (ASA AM VAZUT LA UNI SAU POATE MI-SA PARUT)
se poate face un sist co 2 din butelia de stingator tip g3 cu co2? (mai bine zis cat de sigura este)

ce modificari trb aduse?

inafara de manometre, reactor co2, difuzor, ce alte componente sunt necesare?

sit co2 merge daor conectat la un filtru extern?
multumesc pt sfat.
cum ai facut capacul?
fertilizez cu feropol si plantamin, 15mil feropol pe saptamna si 5 ml plantamin pe saptamna , substratul este fertil este ceva de la ocean free,

Forum Index » Profile for cingo171179 » Messages posted by cingo171179
Go to: