[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: mosu
Forum Index » Profile for mosu » Messages posted by mosu

www.reef.ro : acolo aflii adresa magazinului. Au pe stoc vreo 30-40 buturugi, poate si mai multe.

Nu stiu daca si-au pus si pe shopul online.
Knife fish are bitey predators and like small, tasty fish -- including bettas

bla bla bla
se fac mari si nu merg la acvarii mici si cu ocupanti mici
image

Digital pH Controller
Measuring range: 0.00~14.00PH
Accuracy: ±(0.1%+2 digits) after calibration
Resolution: 0.01PH
Set Range: 3.50~10.50PH
Environment Temp: 0~50&#8451; Humidity: <95%
Dimensions: 150mm×85mm×40mm
Weight: 580g

Pret: 560 RON

Se pot ridica / poate fi vazut in zona Cotroceni.

Cereri pe PM.

Si la asta am inca o varianta care arata asa:

image

si are caracteristici similare:

Digital pH Controller
Measuring range: 0.00~14.00PH, Accuracy: ±0.1%+2 digits
Resolution: 0.01PH, Set Range: 3.50&#65374;10.50PH
Environment: Temperature:0~50°C Humidity<95%
Power Supply: 220V±10% 50Hz±2%
Dimensions: 160mm×102mm×40mm
Weight:772g

Pret similar (560 RON)

Nu stiu daca sonda arata la fel ca in poza .. dar nu va speriati, am si cateva sonde de rezerva.

DOAR cu controller achizitioonat.
Pret, de vara: 50 RON. In limita disponibilului.

Desigur, echipamentele sunt noi
Am cateva bucati disponibile.

image

Poate fi lasat sa functioneze non stop (are si alimentator!).
Se livreaza in cutie, cu o mica surubelnita pentru calibrare.

Technical Specification:
Range: 0.00 ~ 14.00PH
Accuracy: ±0.1PH
Resolution: 0.01PH
Operating temperature: 0&#8451;~50&#8451;
Power Supply: 4×1.5V(AG13) or AC110V~240V
Dimensions: 60mm×55mm×23mm
Weight: 62g

Pret : 160 RON (pentru o bucata). De la 3 bucati in sus pretul este 150 ron.

Se poate ridica din zona Cotroceni (detalii pe PM / telefon).
Pentru simplitate si de la magazin de la Reef.ro (zona piata muncii, adresa exacta la www.reef.ro (l-am rugat pe George sa tina cateva bucati)

Mai am un model similar care are si lumina pe fundal. 170 RON (o bucata)
Verifica si calitatea apei. Fa si schimbari de apa (mai des si mai mult), de preferat cu apa statuta.
Tropica sustine ca ciclul emers submers face planta mai rezistenta. Dealtfel, cu multe plante asta este ciclul natural.

Cred ca nimeni nu mai produce la volume industriale plante 100% submers. Este contraproductiv.
sa folosesti o vreme apa statuta mai multa vreme si cu ceva aquasafe.. eventual. Si binanteles tinuta intr-un bidon ceva dedicat acestui scop.
Altfel mai nbine schimbi mai putina apa mai des (ca stiochezi in recipiente mai usor de mascat prin casa)
Daca acea cada e folosita si la imbaiere / spalat rufe etc, atunci nu este bine.
Nu poti sti ce urme de detergenti sampon etc au ramas.

Altfel apa de robinet poate contine sulfat de aluminiu. Eu am patit ceva asemanator acum cativa ani:

Apa lasat 24 ore CINCI litri. Completat cu apa respectiva la un bazin de 100 litri... Mi-au murit atunci jumatate din pesti. Se pare ca iarna calitatea apei lasa de dorit.
Manuelita wrote:Buna dimineata, multumesc frumos. Am inteles explicatiile voastre, priza mea arata exact conform descrierii. Am procedat intocmai, insa nu functioneaza (adica nu se stinge lumina singura, ramane aprinsa in continuare si dupa ce trece de ultimul buton apasat...). Am crezut ca nu stiu eu s-o folosesc, incep insa sa cred ca e defecta.

sa nu fie in modul 'functionare continua'
Baga o placa de pal ceva dedesubt, ca sa fie cat lungimea bazinului. Si un neopren / mocheta. Suportul ala nu pare suficient de ok pentru acvariu.
continua calculul. O sa iti dea asa:
sapt 2:
6 +10 (refertilizare, nu?) = 16 -3 =13
13/2 = 6,5 (ca schimbam apa si punem teoretic nitrati 0

dar apoi se fertilizeaza pt ca e sapt 3:
6,5 +10 = 16,5 (decio mai mult decat la inceputul saptamanii trecute)
16,5 - 3 = 13,5

13,5/2 ( pta ca se schimba apa ...) = 6,75

+ 10 = 16,75 (hihihi tindem catre 17?)

etc
Acum ar fi valabil pentru plante.

Sa va vand un pont: Importatorii incep sa ajusteze preturile datorita cursului care a luat-o razna. La Reef cursul este inca pastrat. Nu stiu pentru cat timp.

LE: poate d'aia costa 267 acum in loc de 167 capacul ala
http://www.reef.ro/catalog/PRODUSE-PT-ACVARISTICA/Lampi-si-reflectoare/Solar-Duo-Boy-26-w-2-blue-led.html

167 ron pe sop online

cred ca se poate vedea la lucru la un bazin plantat. Nu stiu daca modelul asta sau cel mai mic un pic

Legat de preturi, nu e nimeni interesat de discount 10% asa ca nu ma mai chinui si cu alte shopuri online. La Reef.ro facusem un deal ca pt membrii forumului sa se ofere un discount. A fost si chestia cu codul dar nu a folosit-o nimeni asa ca m-am lasat.
alternativa ar fi lampile suspendate sau cu picioruse.

Cele mai multe dau lumeni mai multi.

Sau la bazine mici si lampioanele cu becuri economice SPECIALE ar putea sa fie o smecherie.
Hai bre potoliti-va!

O sa stergem explicatiile la explicatii si tot off-topicul asta.
nu cred ca este un motiv intameiat.

Cel mai decent mod de a face o schimbare de substrat este asta:

- se scoate din pa (galeti / butoi / etc
- se prind pestii, se baga in recipietele cu apa veche

se arunca tot, se pune substrat n0u, se baga apa veche la loc, se completeaza cu niste apa (invechita si ea de preferat)
de preferat lemn mort deja
ttavi wrote:Salut!
Va mai deranjez cu o intrebare
Am deja subsrtat pietris 2-4mm roci si pesti in acvariu
Voiam sa intreb daca se poate, si daca da cum, fara sa scot pestii si fara ca acestia sa fie afectati, sa schimb substratul. As vrea nisip.

nu se poate
Acvariul ala in care tine gg calutii costa 5 mil si ceva (am uitat cat e cu exactitate, dar parca sub 550 ron). cam 50 ron subratul.

Acvariul are 37 litri. e echipat cu filtrare, lumina , ventilator, moon light (led).

L-as fi cumparat eu dar n-am primit inca aprobare
E complicata treaba cu un peste - doi pentru un acvariu public.

Dealtfel, daca ar avea interes ar intreba si ei pe unii care dovedesc ca se pricep (vedeti si voi bazinele Reef din magazin cam cum arata. Eu zic ca au o populatie mai variata decat orice muzeu / expozitie publica din Romania. Ma mir ca nu rup bilete ) Sau bazinele Porcului

Altfel, cu un peste nu se face primavara. Ei ar avea risc de imbolnaviri.. Ar trebui sa se agite destul de mult pentru un singur peste. De ce si-ar bate capul?

Apoi pentru material biologic exista fonduri, se fac bugete, etc. De ce nu e si cazul asta la noi? Pai nu e un caz singular. Obiectivelor turistice li se face putina reclama in .ro, => putini vizitatori = > buget din imncasari destul de mic. Probabil ca au alte prioritati....

Politica nationala in domeniu este de kko.

Forum Index » Profile for mosu » Messages posted by mosu
Go to: