Chiar daca toxicitatea este mare zoanthidele nu produc o cantitate mare...
Parca imi amintesc ca Bob Fenner a intrat in contact (si a fost usor afectat) de 3 ori de palytoxina... Si n-a murit.
Dupa cum am gasit peste tot, ideea e sa nu INGEREZI zoanthide, si sa nu practici divizarea lor fara manusi si ca masura de extra-precautie, sa nu manipulezi zoanthide daca ai rani pe maini. Apoi toxicitatea maxima o au Palythoa tuberculosa /toxica iar astea nu prea sunt pe liste, zoanthidele intalnite in acvarii nu au o asemenea toxicitate.
Hall, Sherwood & Strichartz, Gary (1990). Marine Toxins Origin, Structure, and Molecular Pharmacology. Woods Hole, Massachusetts: Published through an interagency agreement between: U.S. Army Medial Research, Institute of Infectious Diseases, The Center for Food Safety and Applied Nutrition, and the U.S. Food and Drug Administration.
ISBN #: 0-8412-1733-5
lucrarica asta zice ca
papaverine and isosorbid dinitrate are effective antidotes
Ca sa rezum, mi-as face mai multa grija despre unii arici, sau o scorpena decat de niste polipi. Binenteles ca e lucru serios, dar cine ajunge sa isi plimbe degetele prin acvariu marin stie ce face , iar cine are acvariu nu neaparat si-l ingrijeste singur...
Come on guys. Don't eat your inverts (or other pets, for that matter); don't mainline aquarium water enriched with recently crushed organisms; and definitely don't feed them to your wife until we've proven efficacy. Within those guidelines, I'm pretty sure you'll be OK.