[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Schimb substrat  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
ttavi
Member

IP:

Salut!
Va mai deranjez cu o intrebare
Am deja subsrtat pietris 2-4mm roci si pesti in acvariu
Voiam sa intreb daca se poate, si daca da cum, fara sa scot pestii si fara ca acestia sa fie afectati, sa schimb substratul. As vrea nisip.

tavi...........MULTUMESC ANTICIPAT!
[Email] [Yahoo!]
mosu
Administrator
[Avatar]

IP:

ttavi wrote:Salut!
Va mai deranjez cu o intrebare
Am deja subsrtat pietris 2-4mm roci si pesti in acvariu
Voiam sa intreb daca se poate, si daca da cum, fara sa scot pestii si fara ca acestia sa fie afectati, sa schimb substratul. As vrea nisip.

nu se poate

in curand
[Email] [WWW]
blackmoor
Junior member

IP:

se poate si cu mana. diferenta: scoti mai greu pietrisul pt ca trebuie sa tot scoti cate un pumn, dar nu mai ai probleme cu apa ca nu vei mai scoate si apa. eventual, cu mana, si cu o strecura,cum sunt cele de bucatarie, mari, albe, din metal, o ti cu o mana, si cu o mana pui nisip, cand e plina scoti si golesti, asa va ramane apa in bazin. iar de adaugat nu cred ca trebuie sa ti se explice cum
dar ma intreb si eu la fel ca ReBella, de ce ai vrea sa il schimbi cu nisip? de ce nisip?
e problema ta, ca sa nu zici ca suntem carcotasi ti-am spus ideile noastre, dar sa iei in considerare faptul ca e foarte stresant pentru pesti, tulbura apa si nu e o munca intocmai simpla, necesita rabdare
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Daca-i foarte murdar substratu' actual, se lasa rau cind il scoti cu mina, doar cu furtunu' merge, caz in care sacrifici apa cu care-l tragi.

Poze: smilie ... Poze cu plante
ttavi
Member

IP:

Motivul pentru care vreau sa schimb pietrisul cu nisip este simplu. In acvariu am ciclide africane.
Am inteles care sunt modalitatiile dar acum as vrea sa va cer parerea.
Se merita munca pentru mine si stresul pentru pesti sa fac asta? Daca da il voi schimba folosind metoda cu furtunul. Daca nu il las asa si gata

tavi...........MULTUMESC ANTICIPAT!
[Email] [Yahoo!]
mosu
Administrator
[Avatar]

IP:

nu cred ca este un motiv intameiat.

Cel mai decent mod de a face o schimbare de substrat este asta:

- se scoate din pa (galeti / butoi / etc
- se prind pestii, se baga in recipietele cu apa veche

se arunca tot, se pune substrat n0u, se baga apa veche la loc, se completeaza cu niste apa (invechita si ea de preferat)
[Email] [WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: