[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: paradoxx
Forum Index » Profile for paradoxx » Messages posted by paradoxx
ah,cred ca am omis ca vrei ciclide. dragonstone e pt scapeuri,daca vrei ciclide baga ce.ti vine la mana,va arata ok oricum ^^
un 120/50 mi.ar trebui si mie. nu vreau sa risc open top,nu dupa sariturile rechinului bala din 2014...
recomamd cu caldura dragonstone. nu vei ramane dezamagit. merg si cu ierburi agatate de ele si fara.
si eu si eu
lantele cresc oricum,in general cele nepretentioase,dovada "netimpului " meu pt ele. nu iti trebuie plante neaparat,dar macar nu pune de plastic.
intr-adevar,frumos. Dar eu urasc cadourile cand e vba de acvaristica,sa le spui tuturor sa nu iti mai faca Acum ai si mai multe griji. la faza cu cory nu stiu ce sa zic,nu cred ca kribensisii sunt de vina,iau in calcul mai mult posibilitatea unei intoxicatii cu ceva din apa,mai ales daca nu sunt semne de bataie cum ar fi aripioare franjurate,zgarieturi,etc. Cel mai probabil poate chiar acel cory disparut este de vina,am patit prin 2014 parca cu un kuhli bagat/autointrodus prin spatele filtrului ce la un moment dat nu a mai putut sa iasa,iar dupa o vreme tot 1 cory a inceput sa dea semne ca ceva e in neregula asa ca am luat acvariul la puricat,unde am dat de acel kuhli. ZIcea un coleg intr-un post acum ceva zile ca el cicleaza cu cory; ei bine,cory in ciuda faptului ca sunt considerati sanitari,sunt foarte sensibili la schimbarile arametrilor apei,dar bineinteles poate acesta este si motivul pt care colegul cicleaza cu ei,cand nu se mai dau peste cap si nu mai fac tumbe,apa e buna
lasa masa direct pe parchet,din punctul meu de vedere asa sti sigur ca nu se ingaureste parchetul,ca nu plesneste ceva si ca mai drept de atat nu se poate
de cand tot caut .....ceea ce imi zice asta ca vreau....
nu sunt de acord, in 6 ani a avut timp sa se incurajeze continuu
spor la proiect si asteptam vesti
Mirciulica wrote:Melcii pomaceea sunt galbeni si cresc mari daca ii iei de mici.
Sunt buni ca curata plantele de alge si geamurile de la acvariu.

omg omg omg
lasa melcutii acolo ^^ huoooo,lasati melcutii in pace
ce imi place mie la acest topic este ca toata lumea are dreptate
Ma bucur nespus ca ai revenit,insa combinatia de ramirezi cu betta mi se pare deosebit de periculoasa; totusi,au existat cazuri de crescatori/vanzatori in piata ce cresteau sute de betta in acelasi mini acvariu,betta ce nu se bateau vreodata,insa ciclide cu betta..... tine-ne la curent cu evolutia,sunt tare curios de cum va evolua treaba asta. cand te simti pregatit,plesneste-ne cu niste poze ^^
simplu: nu-i spui ^^
TOTAL offtopic: La mine este vorba DOAR de bani
iarasi tema cu burete vs Material filtrant biologic. Eu inteleg ca nu vrei sa crezi ca Seachem si alte branduri din astea mega scumpe se dau mai mult decat sunt, in special ca sunt copil sarac de cand ma stiu si am mers pe substitute ale materialelor filtrante de TOP; in loc de Eheim am luat Sun Sun,in loc de Matrix am luat Inele ceramice,iar in loc de bacterii si "rapiditati" de-astea de grabire a ciclarii am ales sa astept, iar asta doar pt ca nu am avut banii necesari pt a fi in top. Totusi,usor usor am putut sa iau pe langa acel sun sun un mic Eheim,iar pe langa ceramica sa suplimentez cu un eheim substrat pro,o turba,etc----> oare s-a vazut diferenta ? Din punct de vedere "ochiometric" da,insa din punct de vedere chimic ?? Mai mult ca sigur,de indata ce ochiometric s-a vazut.
Acum tu vrei sa o arzi anarhic si sa iti bagi bureti peste tot pe unde apuci,ca sa nu dai bani - foarte bine,sustin- insa nu te astepta sa ai rezultatele ce le astepti, pt ca pe langa cantitatea enorma de bureti de care ai nevoie la un acvariu mediu intre 100l-300l, acei bureti ti se vor colmata mereu,trebuie clatiti destul de des,filtrele(in caz ca mergi pe ele) vor trebui desfacute mereu,mentenanta deasa si dureri de cap. Nu intelege gresit,nu vrem sa te contrazicem,insa eu personal o fac: daca tu consideri ca bureteii vor fi salvarea buzunarului,vei da restul de bani ramasi pe medicamente pt dureri de cap.
Aceasta faza cu bureti vs biologic este ca si experimentul colegului de pe topicul cu ciclare vs neciclare si mai precis, este realizabil intr-adevar,insa cu minusuri,plus ca nu sti la ce te expui. un buretel nu poate stoca nivelul de bacterii bune la nivelul la care o poate face un material cu adevarat biologic,insa eu ma bucur nespus ca tu cauti si te documentezi deja de zile bune,lucru ce iti prinde enorm de bine.(apropo,linkurile de mai sus sunt extrem de exlicite,acum batman nu va mai putea spune ca nu sunt probe concludente,omul chiar si-a facut tabele ).
AStea fiind spuse, un acvarist "batran" imi poate spune mie ca pe vremea "aia" a crescut scalari si discusi doar cu bureti si filtre bolborositoare,insa nu i-a dus la nivelul maxim decat cu schimburi masive si dese de apa,ca sa nu mai discut de imunitatea si puritatea pe care o aveau pe atunci pestii,incat dintr-o pereche de guppy,in 2 luni iti umpleai borcanul de muraturi.
ca explicatie,pretul ridicat pe care il au unele produse,as putea spune ca si-l merita,deoarece asa cum s-a discutat in ultimele zile,totul tine de pretul de productie,de excavare si cercetare a zonelor,calitate si puritate. prin urmare,nu da banii pe matrix,ci cumpara bureti. Apoi du teste de apa din acvariul matur si stabil la laborator impreuna cu cineva ce are numai matrix(ba chiar si ceramica poroasa tip Siporax) si vei vedea diferenta din punct de vedere ANALitic.
Personal,parerea mea este sa o tii tot asa, nu mi-ar strica sa aflu ca sunt un idiot si ca am investit degeaba in materiale filtrante mai mult ca in filtre si ca de fapt puteam rezolva totul cu un buretel ^^

AAAAh,ca sa nu mai zic ca eu daca nu vad suspensii in apa in special in bazinul mare nu ma simt bine,imi place sa am resturi de plante si ce naibii mai e prin masa apei vizual,imi da o stare de confort cand vad pestii aflandu-se VIZUALMENTE MACAR ca in salbaticie. Faza cu apa cristal nu se aplica la mine,mai ales daca stau linistit din punct de vedere chimic la categoria "mediu filtrant = masa apei"
in natura,icrele sunt luate de curenti si imprastiate,iar dupa eclozare se ascund sub pietre,plante,etc. in natura auspatiu destul,maturii nu se pot concentra pe fiecare particula miscatoare,astfel ca puii pot supravietuii,pe cand in acvariu totul e limitat,cum vad ceva ca misca,hatz! Ia icrele ce le vezi/poti lua cu un borcan,eu am reusit sa eclozez o icra de tetra penguin,insa i.am dat soc termic dupa o saptamana daca reusesti sa salvezi ceva,ai grija cu schimburile de apa,puii sunt foarte foarte sensibili,stim cu totii asta,insa nu cat de "foarte sensibili" ^^ nu cred ca vei avea vreo sansa de inmultire daca nu intervii,pt ca tetrazonele sunt foarte foarte activi si nu iarta nimic
hei,felicitari. chiar te.ai pus pe treaba de.a binelea,nu gluma Tine-o tot asa,te rog
ma bucur ca ai inteles argumentele noastre Ceea ce vreau a evidentia in acest topic atat pt acvaristii incepatori de acum cat si cei din viitor,este faptul ca daca Bogdan face acest lucru si iese invingator fara o mortalitate a pestilor,aceat lucru nu demonstreaza mai nimic incepatorilor pt ca de fapt, lucrul pe care il face el nu este de incepatori! Un incepator nu stie cata apa sa schimbe la 2 zile,nu este dispus sa faca asta timp de 1/2 luni si nu stie cat sa hraneasca,nu stie raportul pesti/litraj al acvariului. M.as bucura sa reusesti,insa vonsider ca victoria ar fi doar pe plan personal,pt ca DA,am mai vazut oameni care au avut succes cu pesti in apa direct si tinuti acolo ani,insa asta tine doar de noroc,plus ca sa nu uitam ca amoniul otraveste pestii iar semnele se vad in timp,scurteaza vietile lor si ii face mai sensibili,mai bolnaviciosi. Efortul sustenabil evita ciclarea de inceput,insa ciclarea la inceput evita efortturile indelungate. vrem ca acvariul nostru sa fie un loc de liniste,nu un stres continuu. Ape limpezi si pestisori sanatosi. Spor !
vei vedea curand urmarile apei neciclate. intoxicatia cu amoniu nu omoara pe loc. daca apa e cristal,nu inseamna ca e si curata. pana una alta, vezi cu schimburile de apa.

Forum Index » Profile for paradoxx » Messages posted by paradoxx
Go to: