| Message |
|
|
|
nu,acel negru de plastic este pentru filtrare mecanica,nu e carbune. nu se scoate decat daca e inlocuit cu material filtrant biologic
|
 |
|
|
am testat fara sa vreau un concediu prelungit de 2 saptamani avand in acvariu si pesti medii si pesti mici. stai linistita,atat iti zic 
|
 |
|
|
eu nu vad nimic  tu ai rezolvat cu kribensisii ? anunta.ne si pe noi ^^
|
 |
|
|
|
pot sa jur ca am vazut mustati la tetrazonele din acvariul Din Constanta la intrare. Era prin 2017
|
 |
|
|
|
nu a vbit nimeni urat de familia ta ci doar de maturizarea ce va veni. ar trebui ca pe viitor sa adoptati pisici,nu sa le cumparati. haide totusi sa vedem cum evolueaza acvariul tau,ai incredere in tine. noapte buna
|
 |
|
|
King of dyi a facut un astfel de proiect mai demult,sunt sigur ca stiti ^^ ma bucur ca si romanasii nostri demonstreaza ca pot asa ceva 
|
 |
|
|
|
se pare ca familia ta este un calvar si nu vreau a se intelege ca incurajez copiii sa nu se increada in parinti,dar sincer consider ca oamenii ce nu iubesc animalele au probleme psihice/psihologice si de alta natura. Acum,e greu sa analizezi chestia asta din perspectiva exterioara,nefiind acolo,dar cu asta vreau sa spun ca trebuie ca de acum incolo sa te bazezi pe tine insuti si sa ai incredere mai multa in tine,nu in zei,nu in mos craciun sau zana maseluta,vei vedea ca toate lucrurile ce te fac resonsabila acum te vor ajuta sa fii o persoana calculata si responsabila pe viitor. tine-o tot asa si tine minte ca pe perioada a 2 saptamani sa zicem, un peste nu va muri de foame,deci poti pleca linistita oriunde,doar sa le spui alor tai sa nu se bage,mai multa hrana face de 2000 de ori mai mult rau decat deloc.
|
 |
|
|
|
userul Paul din Constanta facea decoruri,mi-a facut si mie,am fost primul sau client si sunt foarte satisfacut(cu ocazia asta ii fac si reclama). ii poti cere sfaturi lui,din pacate nu ii mai stiu userul complet
|
 |
|
|
|
cand poti/vrei/ai bani,cumpara din petshopuri substrat normal inert,nu fertil de culoare negru,o sa contrasteze bine cu plantele si pestii plus ca o sa ai unde ingropa acele plante,incearca sa scai de ghivece,iti vei usura treaba si vei avea si o colonie de bacterii bune mai consistenta. Ori poti sa il lasi asa,tine de tine si ceea ce vrei,personal pot spune ca arata bine si asa
|
 |
|
|
|
cacateii nu sunt mancati,ci maruntiti de curentul din filtre. in apa,dezintegrarea are loc mai repede ca pe pamant. ai zis ca parintii nu te sustin,seram ca macar bunicul sa o faca. Parintii tai or sa o faca cand vor vedea cate induri sa ai ce iti doresti,stai linistita va veni acel moment ^^
|
 |
|
|
|
sunt sigur ca ai avut o fericire cand tocmai de revelion ti s.a spart acvariul. Ma bucur insa pt faptul ca nu ai renuntat,ba mai mult ai facut si o datorie pt acesst hobby. felicitari si asteptam vesti in jurnal ^^
|
 |
|
|
|
nu scoate niciun filtru,le lasi pe ambele ^^
poate pensia bunicului ii va permite o cheltuiala de 250/300 ron pt un acvariu aproape complet de 50/60 de litri
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
a murit pt ca nu ai apa ciclata,o sa observi acum ca ti-a mai zis cineva sa nu mai iei pesti,motivul fiind acela ca inca nu ai acvariu stabil iar pestisorii iti vor muri incontinuu cu fiecare adaos de incarcatura biologica(dioxid de carbon,excremente,etc) suplimentara pe care o adaugi. Nu este bine ca ai achizitionat inca un peste,adaugand un altul o sa iti mai moara altul si tot asa....ai rabdare sa ti se mai stabilizeze acvariul.
Peste 5 ani cand vei fi membra clara a acestui forum,vei vedea acest comentariu si vei realiza cate greseli ai facut,sperand eu ambitionandu-te sa mergi mai departe cu evolutia in acvaristica tocmai pt a te revansa fata de cei chinuiti. Eu asa am patit: lucrul ce m-a ambitionat cel mai tare au fost greselile din copilarie unde am facut fatalele greseli ale fiecarui copil si anume achizitionarea de pesti multi,colorati,de toate felurile iar cand am crescut mi-am dat seama ca vreau sa ma revansez fata de pestii ce i-am chinuit oferindu-le o viata mai buna celor de acum. Astea fiind spuse,asteptam evolutia ta,arata-ne de ce esti in stare ^^
|
 |
|
|
|
se intampla ca melcii sa consume frunzele pestilor,iar lumea sa creada ca melcii sunt rai. acest lucru se datoreaza faptului ca plantelor le lipseste ceva,li se inmoaie frunza,iar melcii profita. majoritatea melcilor nu consuma frunze verzi; faptul ca plantele nu iti arata complet cum ar trebui,nu e neaparat un semn ca trebuie fertilizate ci doar ca e un mic dezechilibru,oricare ar fi acela.
P.s. Felicitari pt evolutie,se pare ca "bataia" da roade dupa cum bine stim cu totii ^^
|
 |
|
|
|
incordarea masculului in fata femelelor si masculul o ciupeste de burtica ^^ altceva nu vezi.
|
 |
|
|
Mihai.J wrote: pana si Mirciulica s a pricopsit cu cca 50buc O DATA,daca va mai amintiti episodul cand a venit si i a numarat in fata blocului
Mor cand imi amintesc  eu personal ma bucur ca el a plecat multimit si tu nebatut  lol
|
 |
|
|
|
nu prea vad ce are,plus ca nu ai ce face. daca nu are virus,nu mai tine de tine. poti eventual sa administrezi ceva vitamine,dar alti bani,alte nebunii
|
 |
|
|
 haideti mai ^^ ajuta-ti-l ^^
|
 |
|
|
fertilizezi dupa schimbul de apa,iar apa nu o schimbi in fiecare zi 
|
 |