[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan.pavelescu
Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu

Lemnele alea au putrezit ani de zile in bazinul lui mos Koala.
Dupa ce a renuntat la acvariu, le-a tinut pe balcon niste ani, apoi mi le-a dat mie. Eu la randul meu le-am tinut in apa (schimbata zilnic) cateva saptamani si tot degeaba. In continuare lasa tanin ca la balamuc.
Asa am patit si acasa, cu lemne noi, dupa o zi apa era ceai negru.
Am pus purigen in filtru si minune, in 24 de ore apa era cristal.
dan.pavelescu wrote:
Pe viitor, trebuie sa cumpar un mic filtru intern in care sa bag doar purigen (lemnele lasa in continuare tanin)

Mi-am dat seama ca nu ma pricep la filtre interne..
Ce sa aleg, pentru 100ml purigen (in saculet)?
S-a asezat si el intr-un final.. dupa aproape 1 an
Poza

image
Am fost azi la balauri (am uitat sa fac poza, ma duc si maine).
Dupa aproape 2 luni de la ultima mentenanta, arata bine bazinul, apa foarte limpede, pestii au mai crescut (le-am marit tainul cu ocazia asta).
Geamurile un pic murdare si o tona de caca strans tot intr-un colt, multumita pompelor de curenti

Am schimbat apa, aspirat cacutzu, curatat geamurile, admirat puiutii (sunt bunic!)
Am schimbat si lampa Giesemann Viva cu alta mai micuta, Tetra LightWave (multumesc Rodo, multumesc Tetra Romania :love
Lampa veche era prea mult pentru ce am eu acolo (cred ca am cumparat pesti care nu sunt fotosintetici..)
Lampa are si un controller, usor de folosit, simuleaza rasarit/apus/nori/fulgere/orgasme.
Am improvizat si i-am facut sistem de prindere, totul e ok. La aspect nu exceleaza, arata fix ca un tub de neon. Pun o poza de pe camera de supraveghere.

Pe viitor, trebuie sa cumpar un mic filtru intern in care sa bag doar purigen (lemnele lasa in continuare tanin)
Mai pe aeriseala asa

image
Draga, pe noi nu ne cearta nevestele.. ne bat fara prea multe explicatii.
Eu imi mentin parerea personala, manado e o mizerie si exista multe alte alternative mai bune si mai aspectuoase.
Mai ai dubii?
Nu, ca mi-ai zis o data ceva de ei si m-am descurajat (nu mai stiu ce ai zis)
Plantele si-au gasit stapan
Te pup jos
dan.pavelescu wrote:Abia la inceputul lui august o sa trec pe acasa.. Sper sa nu uit.

Nu stiu pe unde e reductorul de rezerva, dar ti-am facut totusi proba, sa vezi.

image

image
Sunt frumosi andicapatii

Baga si matale un link cu discul ala, difuzorul de aer.
Mi-a ramas o mana de rotale (h'ra si inca una, probabil rotundifolia)

Daca doreste cineva, sa spuna acum si le poate ridica maine din sectorul 4 (metalurgiei).
Maxim - dar maxim - sa spuna maine si le primeste poimaine.

Daca nu sunt doritori, le arat tomberonul.
Mi-a ramas o mana de rotale (h'ra si inca una, probabil rotundifolia)

Daca doreste cineva, sa spuna acum si le poate ridica maine din sectorul 4 (metalurgiei).
Maxim - dar maxim - sa spuna maine si le primeste poimaine.

Daca nu sunt doritori, le arat tomberonul.

Gata, nu mai e cazul.
Daca te uiti la ultima poza, o sa vezi ca rotala din dreapta = bete, putregai.
Tot ce n-a primit lumina a regresat
ocean wrote:
Samy wrote:Mie imi place cum arata .
Poti sa il.lasi asa te rog
Subscriu

Ca sa intelegeti ce prapastii spuneti.

Suprafata apei:
image

Acvariul:
image

Tunsoarea:
image

Mai am sa replantez varfurile si sa curat rahatul:
image

N-am scapat inca de alge, dar nici nu s-au inmultit. La urmatoarea plecare voi injumatati intensitatea luminii, fertilizarea si co2-ul. Acum m-am intors dupa o luna si o saptamana, dar urmatoarea vizita s-ar putea sa nu mai fie asa de curand..

P.S. am un h'ra crescut emers, l-am pastrat
Eu votez cu Tropica. Bun pentru plante, nu stiu cum e pentru creveti, dar nu e un sol dur care sa raneasca.
Super

Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Go to: