[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan.pavelescu
Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
La multi ani!
Aceeasi electrovalva o folosesc si eu de cativa ani. Transformator asemanator, luat de pe emag (da, trebuie sa ii tai mufa).
Mai ai nevoie de un senzor de nivel https://hobbymarket.ro/module-atasabile/senzor-nivel-apa-zp3508-cu-cablu-40cm-pentru-releu-xh-m203-p-3036.html
sau poate 2 senzori, cand mai ajung prin tara o sa ma uit daca la acel montaj am pus 2 senzori sau daca am facut un strap.

si de un modul cu releu https://hobbymarket.ro/module-atasabile/modul-releu-control-automat-12v-nivel-apa-xh-m203-p-769.html
la care trebuie sa pui si un transformator de 12v

Montajul e foarte simplu, releul se deschide sau se inchide in functie de ce ii dicteaza senzorul de nivel, iar pe modul ai 2 conectori intre care se realizeaza contact inchis/deschis.
Acolo pui unul din firele de la transformatorul de 24v, celalalt fir il duci direct la electrovalva (sa zicem ca duci minusul de la 24v direct la electrovalva iar plusul il duci in contactul de la modul, iar din borna cealalta din contact duci catre electrovalva plusul)

Si acum asculta un sfat de la Stan Patitul - chiar daca faci un sistem cu senzori, nu te considera bullet proof. Pune si o priza smart/programabila, calculezi cat timp e necesar sa iti produca apa - sa zicem 2 ore, setezi priza la 2 ore si 15 minute.

Sau, ca sa simplifici situatia, ia doar o priza smart, alimentator 24v, electrovalva si programezi priza sa mearga x ore si y minute (cat calculezi tu ca e necesar). Asta daca bidonul in care faci apa nu face probleme daca da pe afara, e pus in cada sa zicem.
La multi ani!

Si sper ca a 3-a comanda sa fie cu noroc.. Daca nu, schimbam furnizorul cu altul mai serios
Nu ramane mica, a crescut si la mine dar se incolacesc frunzele acolo si nu ma deranjeaza, s-au asezat natural. Eventual o sa le tai pe cele crescute in exces.
Copy/paste de la Aquasabi, de unde le-am luat: Cryptocoryne crispatula var. balansae
Pai na, s-a pus interdictie pe piatra vie, pe specii de corali si de pesti, preturile au crescut enorm fata de nivelul de trai si nu pe toti ne cheama Musk sau Gates..
In 10-15 ani o sa fie un lux sa ai un bol cu guppy, plm
Esti amator, eu l-am blocat pe popa care a venit cu botezu'
A uitat de boboteaza si a scos telefonul sa faca poze.
Eu as plusa pentru un echipaj CUC prima oara.
Tare sunt curios cum i se vor schimba culorile in timp, pana o sa arate "ca un om normal".
aerosv wrote:(sper sa depuna tot pe piatra sa o pot scoate la timp).

M-am uitat un pic pe internet, vad foarte multi care au pus in acvariu ghiveci de lut si clownii au depus in el.
Fiind ca o "pestera" poate le da incredere sa depuna acolo.
Pentru mine e prima oara in viata cand vad (chiar si in poze) cum arata un pui de Nemo. Nu e ca in desenele animate
Arata a orice, in afara de Nemo
Iei una singura si o spargi in bucati mici, ai loc cacalau acolo
ionut_dt wrote:
Danila wrote:Promitator, sa nu uiti sa dai mancare la bacterii .Piatra vie poti sa o adaugi treptat ,cumperi o bucata mica(eventual o mai spargi ca sa nu-ti strici scape-ul).Eu am inceput cu o piatra de 1,5 kg. atunci costa sub 100 lei ,acum ar fi cam 150 lei.Rabdare cu ciclarea .

Ce e cel mai bine sa le dau de mancare ?
Ma gandeam sa cumpar o piatra. Vad ca nimeni nu are de dat cu împrumut o piatra

Cine sa iti mai dea, ca am ramas cativa ametiti pe forum? Eu am renuntat demult la marine, am ramas doar cu planuri si visuri.
Cu mancarea pentru bacterii, tin minte de cand am ciclat acvariul mare, am cumparat un crevete de la auchan si l-am aruncat sa putrezeasca in acvariu. Poti sa pui si tu ceva acolo, gen mancare pentru pesti sa se descompuna.
Daca ai lovele, Prodibio Bioptim (daca ai pus cumva Prodibio Biodigest)
Se gaseste mancare. Eu de exemplu am cumparat asa ceva (nu stiu daca merge si la saratele): https://www.amazon.com.be/dp/B0DT7F529C
Hranesc niste pesti minusculi, se bat si crevetii ca chiorii pe mancare. E ca un gel foarte fin.
Presupun ca s-au gandit sa faca ceva asemanator si pentru puietul de marinari.
#biniditat
Bravo, sa ai spor!
Nu cred ca exista satisfactie mai mare pentru un marinar..
smilie
Salut. Eu de cand ma stiu folosesc furtunuri Eheim sau JBL. N-am avut probleme cu gatuirea, desi nu sunt chiar moi.
dan.pavelescu wrote:E diferit. De la AF e un namol pe care il poti pune direct in display. De regula, cel de la CS se pune in sump, intr-o caserola.

Scuze, ma gandeam la AF Life Source

Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Go to: