In cele cateva saptamani (ce zic eu saptamani, zile!) de experienta in acvaristica, am avut multe tipuri de filtre, de la marci de renume la chinezarii. Pot spune cu mana pe inima ca Eheim e Dumnezeul filtrelor.
Am forjat un eheim professionel 3e 2078 de l-a luat naiba, cu o curatare pe an (si aia facuta in sila) si jos palaria, nimic de reprosat, mergea ceas.
Da, stau ei mai prost la tevile de in si out, ca sunt urate si butucanoase, dar asta sa fie problema.. Faptul ca nu au pus 40 de piulite si surubele, e simplu, au inlaturat punctele vulnerabile pe unde pot aparea scurgeri.
Ca nu are ventuze lungi.. plm, iei de la orice filtru si pui, sau cumperi ca se gasesc.
MECHpro e pentru filtrare mecanica, pentru particulele solide aflate in suspensie in filtru. L-ai inlocuit cu Matrix, foarte bine. Seachem Matrix e mediu de filtrare biologic, deci nu poti compara mere cu sarmale. (eu incurajez filtrarea biologica masiva, in detrimentul filtrarii mecanice sau chimice)
Filtru costa, piesele costa. Asta e pretul calitatii.. Daca nu-ti place Audi, gasesti Dacii la pret mic
Tot nu m-am prins ce piese cauti si nu gasesti?