[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: pomi
Forum Index » Profile for pomi » Messages posted by pomi
Da, eu il tin de cateva luni prin casa. In el era ambalat sistemul de sina a usilor luat din Hornbach, de la acvariul mare. Banuiam ca o sa imi foloseasca la ceva, candva.

Se poate folosi lejer si o bucata de teava din pvc, cu diametrul de 7-8cm. Nu cred ca are importanta daca este transparent sau nu, caci folia am lipit-o pe interior.
Azi am mascat instalatia si am confectionat reflectoarele, dintr-un cilindru de plastic taiat pe diametru si folie reflectorizanta.

image

Am facut poza fara reflectoare si cu reflectoare, aparatul setat mai intunecat, ca sa vedeti diferenta mai bine.

FARA:
image
CU:
image
II stiu, sunt foarte frumosi. Dar nu le trebuie spatiu mai mare ?

Daca nu au tendinte de sarit din acvariu, ii bag cu placere.
Oricum, marginea lampii, care imi va ascunde instalatia, o sa fie dintr-un material moale si pot sa dau lejer cu mana peste ea.

Intrebare: La Reef, mai au pietre de aquascape de la ADA?
Ti-am raspuns la PM.

Dupa cum am calculat, o sa mai am cam 7-8 cm liberi, imi incape mana.
Poti sa imi zici si mie unde ai gasit Parvula? Caut de cateva zile si nu gasesc pe nicaieri.
Noi poze, facute in seara asta:

image

image

image

image
Aha. Imi trebuie si mie ceva asemanator si nu gasesc pe nicaieri.
De unde ai luat pietrele?

Uite mai jos poza cum am facut lampa suspendata, care a devenit si suport pentru TV. Mai trebuie doar buza ornamentala, care ascunde instalatia. Din pacate, am gresit putin la masuratori, cand am dat gaurile in perete, am incurcat gaura de sus cu cea de jos si lampa a iesit mai sus cu 10 cm decat imi planuisem. O sa las asa, pana termin cu aranjatul acvariului, ca sa am loc mai mult de manevra. Apoi, cobor polita unde calculasem initial.

image

Am pus si prima apa, sa vad daca nu curge acvariul.

image

Tot ce mai imi trebuie acum si nu am, este Parvula si o piatra stancoasa, cu care sa maschez filtrul.
Cred ca pun o Arowana

Revenind la lucruri mai serioase, am cumparat 2 tuburi 965 de 18W, drosere, cablu, stecher etc. Ma apuc de mesterit la lampa suspendata in seara asta.

O intrebare am: de unde fac rost de un autocolant sau ceva similar de culoare bleu deschis sau in degrade, de la albastru inchis spre deschis?
Imi trebuie niste pesti care nu obisnuiesc sa sara din acvariu, caci o sa fie descoperit, cu apa pana la "buza".
As dori cateva poturi, astept oferte.
@bobiciune:

M-am decis la 965 si bomba cu gelatina, pentru inceput. Daca nu iese treaba, bag butelie.

@alber:

Cu estetica nu o sa fie probleme, caci vreau sa o bag o singura piatra stancoasa, care sa imite un munte, care ajunge pana la luciul apei, mascand orice tip de filtru as baga. Piatra respectiva inca nu am gasit-o, doar am in minte cum vreau sa arate.

Micul proiect a evoluat un pic, am terminat mobilierul si "amprenta" solului.

image

image

image
Dupa cum unii de aici stiu, am decis sa mai fac un bazin, de plictiseala

Am convins consoarta ca e un loc gol intre monitor si televizor, in care ar intra perfect un acvariu micut, plin cu verdeata, asa ca azi am facut primele cumparaturi pentru el, pal pentru stand, acvariu, substrat, fertilizanti.

image

Datele problemei:

Acvariu: 50x30x30 din Hornbach - 45 litri brut
Filtrare: pompa aer cu burete bolborositor
Lumina: 2 tuburi OSRAM 18W 865 sau 965, nu m-am decis inca
Fertilizare: Aquabasis, Ferropol, Ferropol24, PPS-Pro
CO2: bomba DIY sau Easy-Carbo, nici aici nu m-am decis inca
Flora: Eleocharis Parvula
Fauna: creveti, un banc de pesti mici sau un Beta

In urmatoarele zile trebuie sa gasesc o piatra stancoasa si Parvula, asa ca cine are de dat/vandut cateva poturi rog sa ma anunte.

Orice sfat este binevenit.
Eu am luat ipsos pentru modelare - model gips. Asa scria pe sacul respectiv.
pesticu wrote:sunt curios daca o sa am acelasi rezultat ca al lui pomi ?!?!?!?!
si de ce spun asta ? el are T8, mai scurt si nu mai retin exact citi wati, dar ce mi se pare foarte relevant este lumina pe care o dau cele 2 tipuri neoane ??? T8 lui pomi mi se pare o lumina calda (sau cel putin asa am ramas eu cu impresia de cind am fost la el) iar T5 parca are lumina mai rece ????

Eu am 4 tuburi de 30 watti. Doua din ele au mai mult de 1 an de folosinta, iar celelate doua functioneaza din aprilie. E foarte posibil sa fi "obosit" si sa nu mai dea aceeasi lumina ca alea noi, plus ca apa e "invechita" si e posibil sa fi prins culoare, mai ales ca nu am UV.
Arata foarte placut ochiului, culorile sunt ok, dar acum pare cam golut. Sa mai pui poze pe masura ce se dezvolta plantale, eventual si un film sa vedem ca lumea.
Sa ne zici cum merge la pesti, iar la urmatoarea comanda, sigur ne combinam mai multi.

Au ruginit bine de tot, zici ca-s vopsite Arata bine rau, iar Aceii aia zici ca sunt la curse in curentul filtrului, parca au si crescut putin.

Prichindeii ce mai fac?

Forum Index » Profile for pomi » Messages posted by pomi
Go to: