| Message |
|
|
|
o posibilitate ar fi din cauza temperaturii prea ridicate din acvariu
|
 |
|
|
|
O NOUA ATENTIONARE....
SE PARE CA DE BUNI LA SUFLET CE SUNTEM, SUNTEM LUAITI DE PAPAGALI, CA SA NU ZIC ALTFEL .
ATENTIE MARE LA CE POSTATI SI UNDE POSTATI. "UNUL" DIN USERII CALAMNITATE ACVARISTICA DIN ULTIMA VREME, A FOST O GLUMA (cam naspa, daca ne gindim ca am ajuns sa ne dam cu stingu'n dreptu), ASA CA IN CAZUL ALTOR NOI VENITI DE GENUL ASTA, FITI MAI RETICENTI CU POSTURILE, PINA NE DAM SEAMA DACA NU-I SI ACELA "O GLUMA PROASTA"
asta va fi o treaba cam rea pentru noii veniti cu adevarat incepatori , dar bine intentionati ( ca sa evit "de buna credinta" )
|
 |
|
|
cum spuneam, las chimistii sa se pronunte  oricum din "confruntarea asta de idei, mai invat cite ceva, poate mai invata si altii
sa nu te superi ca te-am "incontrat" , dar am incercat sa folosesc argumente logice si uneori poate mai putin stiintifice (datorate cunostintelor ceva mai reduse de chimie)
|
 |
|
|
|
iti spun eu ce NU-TI place la acvariul tau... e "crud" , nu-i asezat.
poate ca ar trebui sa scoti unul din echinodorusii aia mari, saaaaauuuuuuuuu.. cu timpul sa incerci sa schimbi planteleactuale cu altele cu frunzulite mai mici si dese.. ai prea multe plante cu frunze mari si late (echinodorusii, lotusul, anubiasul).. asta ar fi parerea mea.
|
 |
|
|
|
din punctul de vedere "aderenta la sticla" stiu ca bison-ul e campion .
daca observa cineva "niste" posturi lipsa, eu sunt cel care le-a "periat"
e mult prea pasionant topicul asta, ca sa-l "poluam"
|
 |
|
|
nu o luati ca pe un strigat, ci ca pe o regula..
CARBUNELE ACTIV, "CAUTA" SA NEUTRALIZEZE ORICE SUBSTANYA CHIMICA DIN APA!!!!! INCLUSIV APA( REGLARE DE PH) .. ATITA TIMP CIT ESTE "ACTIV"
rezulta ca ... DA... neutralizeaza efectele aditivilor din apa, a medicamentelor, a aciditatii .. 
|
 |
|
|
las chimistii sa se pronunte....  DAAAARRRRRR  daca ar fi asa cum zici tu, solutia "disociata" de apa cu sare, n-ar trebui sa miroasa puternic a CLOR, care ionic fiind, s-ar "gazeifica" si s-ar degaja ????? sau s-ar combina cu H -ul din apa si s-ar gace un aciiiiid, de n-ai baga mana in solutie?atunci marile si oceanele ce mai sunt ? o solutie de apa si sare disociata , sau o mare saramura? pe undeva e o "mica " gresala de gindire ;) logic?
|
 |
|
|
cred ca, si subliniez "cred", gresesti la ideea ca bagind NaCl in H2O, obtii Na+ si Cl-.... in cazul asta obtii o saranura, adica o solutie de apa sarata, sau in functie de cita sare pui ... suprasaturata ..  dar e o SOLUTIE nu ioni separati.
|
 |
|
|
|
nu le am eu cu chimia prea bine, dar pot sa-ti spun cu "tarie" ;) ca ionii de Na , nu-s una si aceas ci NaCl (sarea de bucatarie) iar in profilaxia unor boli se folosesc efectele sarii si nu a ionilor.
|
 |
|
|
|
pai in cazul asta, de ce te mai omori cu pestii?
daca vrei sa fi originala, baga o caramida, niste mil si niste fiare cotorsionate, un adidas scilcit, arunci si o leaca de petrol pe deasupra, si ai obtinut un biotop perfect natural personalizat la teritoriul romaniei .
hai sa nu intram in polemici. vrei sa fi ajutata, macar spune ca "o sa fac ce ziceti voi" chiar daca vei face cum crezi tu, dar nu ne lasa sa ne batem gura de pomana, ca pina la urma tot pe dos sa o faci.
PUNCT
continua in stilul asta si voi stege topicul.
|
 |
|
|
ai perfecta dreptate!!!!!! i-ai zis-o!!!!!
mai johny... desi nu se poarta "rapirea din serai", carpeta de perete tot se vinde!!!!!! si inca bine.
este vorba aia romaneasca, cu "te poti... lua de gusturile omului" ?  ;)
micutza e inca proaspata in domeniu, cu timpul poate isi va da seama ca nu tot ce se gaseste de cumparat este si de bagat in acvariu.
scumpa noastra, nu te lua dupa habarnalistii astia, ca sunt invidiosi pe tine...
iti spun eu, ca in acvariul ala de 65 de litri poti baga linistita o gramada de pesti, si daca unii nu incap, poti folosi linistita un incaltator, preferabil citeva perechi de carasi , dar neaparat insotiti de niste scalari, intre 5 si 11 bucati de bettan neaparat masculi, ti-as zice si de niste pirahna, pesti extrem de simpatici si linistiti, dar nu prea se gasesc in ro, iar daca se gasesc sunt extrem de scumpi. nu te lua dupa ce spune lmea ca ar fi carnivori, pe ai mei i-am invatat sa traiasca cu fin, pacat insa ca atunci cind "s-au invatat" .. au murit .
lasind gluma la o parte, ai intrat pe forumul asta, ca sa aflii, sa te documentezi, sa fi ajutata. de ce oare, cind ti se ofera... refuzi si continui sa feci exact pe dos, si in directia rea a evolutiei problemei?
cred ca ar trebui introdus un serviciu de ajutor cu plata, astfel lumea ar pune pret pe ce se spune aici. unde Dr.Aqu s-a mai pomenit ajutor on line MOCCA?
|
 |
|
|
|
inima de pui ?????
si ai rabdare le o cureti de pielite si tendoane? unde mai pui ca e si carnea tare .... sau o dai prin mixer si o faci pasta , ca pe parizer?
inima de vita am auzit (chiar si folosit) dar de pui .....
|
 |
|
|
in cazul asta zarurile au fost aruncate....
scapa de restul .. si concentreaza-te asupra carasului, sau eventual al carasilor (yo presupun ca in curind vei vrea sa-i aduci 1-2 companioni)
primele urgente
- un acvariu mult mai mare - rezolvabil pe forum, vezi postul lui g.g. - fa-l cit de mare poti si ai loc.
- filtrare pe masura acvariului pe care il vei face
- nu ai nevoie de incalzire
- plante cit mai rezistente din pdv fizic 
|
 |
|
|
comentariu putin rautacios la inceput...
pai la primul erati incepatori, la al doi-lea deja ati trecut la avansati
din ce ai scris tu, nu rezulta de ce e unul mai bun decit celalalt, si e foarte posibil ca "exemplul" dat de mine mai sus sa fi functionat
ceeace spui tu se refera la 2 acvarii facute unul dupa altul, cu aceeas "echipa", dar cu silicoane diferite? din practica si eu am observat ca un acvariu, cu cit e mai mare, cu atit (parca) se face mai usor.
DECI  revenind la behaitoarele noastre  cu ce te-a ajutat DB si cu ce te-a incurcat B???
@ muscalu = scuze daca ti-am "preluat topicul" dar zau ca subiectul mu merita lasat sa se "ofileasaca". lumea vad ca presteaza, dar parca nu se pune punctul pe i si virgula la tz ;) 
|
 |
|
|
zmeus wrote: EXPERIMENTATII NU STIU DECAT SA FACA MISTO
stai man linistit ca nu toata lumea e toba de carte pe forumul asta ..
ce am vrut sa spun , si fara misto e ca nu am auzit de boala asta , poate dropsy ii zice la ei acolo , intr-o denumire "populara" cum i-ar zice la noi pintecaritza, la diaree. daca observi, in postul meu ti-am dat o denumire stiintifica a bolii pe care am presupus ca o are pestele, si care te-ar fi ajutat sa gasesti mai repede boala.
later edit, dupa ce am raspuns la mailul tau de pe yahoo( la mine) am revazut poza la care faci referire, si celelalte din albumul respectiv....
exista o diferenta. si e foarte importanta in cazul tau ...
solzii sunt "la locul lor" ( sa zicem) , dar stau departati de corp, sau (cum se vede in poza) lipiti de corp, dar departati unul de celalalt? nu stiu daca m-am facut inteles.
in cazul hidrophiziei solzii sati ca "parul zbarlit"
|
 |
|
|
dropsy???
bine canu e bamby, sexy, blondy sai altele
man, sa fim seriosi ..
poate hidrophizie - boala solzilor zbarliti ...
|
 |
|
|
|
esti sigur ca acel "mult kk" pe care-l aduni e opera sanitarilor ?
mai oameni nu mai ginditi doar in alb si negru..
"patru picioare buni, doua picioare si mai buni"
ginditi un pic logic si mai felxibil, ginditi-va ca mincarea pe care o maninca UN caras, ar ajunge unui neon 2 saptamani ( exagerez, doar pentru a scoate in evidenta anumite lucruri) la asta ma refeream cind faceam comparatia aia. asta nu inseamna ca daca reduci hrana la un caras (sau orice alt peste) o sa ai mai putina mizerie in acvariu. mizeria este perfect egala cu cantitatea de hrana distribuita
|
 |
|
|
riccia nici cu politia nureusesti sa o convingi sa adere la buturugi... jawa moss-ul inschimb e campion . riccia in general e planta de suprafata, iar daca ai vazut-o pe "lemne" poti fi sigur ca e prinsa cu atza.
pici tare nasol, ma simt foarte jenat ca NU AM NIMIC DE DAT  dar pina duminica.. mai sti de unde sare e'pure'le ;)
|
 |
|
|
|
pai e normal !!!
turba reduce ph-ul (acidifica apa), iar ph-ul "lucreaza" pe invers cu duritarea, adica o apa dura, e bazica, iar o apa moale e acida .
|
 |
|
|
intre timp citeste si topicul lui cory, cu ce a patit cu niste geamuri taiate profi, sa nu trebuiasca as bati drumul tirgu neamt - constanta, pentru "mici retusuri" ;) vezi AICI
|
 |
|
|