[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Cosmin
Forum Index » Profile for Cosmin » Messages posted by Cosmin
Acvariul tau nu e ciclat.Citeste atent asta.Pentru alte nelamuriri asteptam intrebari.
Mersi de raspunsuri scorpionul.Acum stie si colegul nostru Avansatul ca apa verde nu este de la bacterii.

@MariusNdr:Banuiesc ca asta e filtrul de care vorbesti,link-ul tau ma trimitea pe pagina cu mai multe modele.15,5 litri volum si 1200l/h debit mi se pare excelent pentru acvariul pe care vrei sa il construiesti.Acum depinde si cat de calitativ este,cat de repede se va defecta pompa (pentru ca niciuna nu tine o vesnicie),cat de rigid este plasticul,sau daca gasesti la noi piese de schimb pentru el.

In legatura cu lipitul acvariului,daca nu ai mai facut asta,te sfatuiesc sa rogi pe cineva cu experienta sa te ajute,parerea mea.

Multa bafta cu proiectul!
scorpionul wrote:se refera la apa verde, care este o alga care coloreaza apa in verde prin cantitatea si puterea ei de dezvoltare

http://www.aquascaping.ro/acvaristica-de-apa-dulce/alge/136-apa-verde

Dar nu este o bacterie,nu?
Foarte frumos acvariul!
Avansatul wrote:
MariusNdr wrote:vroiam sa va mai intreb... care e diferenta intre filtru cu lampa uv si fara?
As avea nevoie de lampa uv?
multumesc

uv = ultra violete si aceasta lampa are rolul sa curete apa si sa omoare niste bacterii care ti-o pot colora.
Nu prea vad de ce ai avea nevoie.

Bacterii care coloreaza apa?
cosmin_ruz wrote:Mi-ar placea sa aud ca poti scapa de biofilm fara surface skimmer, lucru pe care, eu nu am reusit sa-l fac.

Mie mi-a disparut singur dupa o luna de la startul setup-ului la toate acvariile pe care le-am avut.
Am dat un search la cuvantul acvariu pe Google.In proportie de 90% sunt acvarii aranjate frumos,natural...restul de 10% e tiganeala cu scoici si castele.Concluzia o tragi singura.
Asta e genul de topic unde mi-ar placea sa se faca update des.Neaparat sa faci multe poze . Succes cu proiectul!
Arata foarte fain! Felicitari!
Pai si clown-ul...mai traieste?
Bine ai venit!Pentru inceput,sugerez sa micsorezi avatarul,dimensiunea lui "deformeaza" pagina .Indicat ar fi 100x100 pixeli.
Se lipeste pe exterior.Daca e lipit cum trebuie,se vede foarte bine.
Arata foarte fain!La un background negru nu te-ai gandit?
Programul de iluminare e cam mare...zic eu .Ferropol nu mi-ai spus cat dozezi,la fel si CO2-ul.

In schimb,acum mi-am dat seama ca planta din prima imagine este Anubias.Din cate stiu,Anubias-ul se planteaza la umbra,sub lemne sau alte decoruri,pentru ca la o lumina puternica se umple de alge,ca si in cazul tau.
Parametrii apei nu sunt indeajuns cat sa ne dam seama care e cauza aparitiei algelor.Da mai multe detalii despre bazin,ce lumina ai,cat timp o tii aprinsa,cu ce si cat fertilizezi,bagi CO2,de unde,cat?
Garantie nu mai ai la el?
Ti-am raspuns in topic-ul de aici.
@Avansatul:

Intr-un acvariu cu parametri in regula tetra nu o sa moara de la simpla convietuire cu viviparii,si nici invers.Si nici nu o sa se manance intre ei .Faptul ca au moduri diferite de inmultire,la fel,nu are nicio legatura.Ar fi bine daca te-ai limita la intrebarile unde stii sigur ca dai raspunsuri corecte.

@vioras08:

Un acvariu trebuie sa arate ca o imagine rupta din natura,ce ai tu acolo e exact opusul.Schimba pietrisul cu unul care are granulatia mai mica,undeva la 2-3 mm.Sa NU pui pietris colorat,gen roz,mov,albastru.

Nu mai lasa lumina aprinsa non-stop,te vei umple de alge,la ce plante ai 6 ore sunt suficiente.Poti pastra neonii,dar scapa de zebre si de xipho.

Scoate scoicile,castelele,corabiile si alte lucruri colorate care urla efectiv dupa atentie.
Melcii nu apar pur si simplu.Ajung in acvariile noastre cel mai des cu plante noi achizitionate.Multi le verifica inainte sa le planteze,dar nu tot timpul reusesc sa le verifice in asa fel incat sa nu aiba urma de melc in acvariu.

Metode pentru combaterea lor ar fi:

-pui cativa melci asasini in acvariu,ai grija insa la ce fel de melci mai ai,asasinii halesc aproape orice fel de melc.
-ii culegi cu mana de la suprafata sau de pe geam,eu unul ii prindeam,ii striveam si ii aruncam inapoi,drept hrana pentru pesti.

O alta varianta ar fi pestii botia,dar eu nu am avut specia respectiva si nu stiu cat de eficienti sunt.
Poti edita un mesaj doar un anumit timp dupa ce l-ai postat.

Forum Index » Profile for Cosmin » Messages posted by Cosmin
Go to: