[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: BGD46
Forum Index » Profile for BGD46 » Messages posted by BGD46
15 ron tot pachetul
Exista scris pe neon "codul de culoare".
"Precizari asupra temperaturii de culoare
- albul perfect = 5500K (pentru fizicieni, fotografi si ochiul uman, deoarece cantitatea de energie este aceeasi pentru toate lungimile de unda);
- lumina soarelui la pranz = 6000K-6500K;
- lumina diminetii si dupa-amiezii = 5000K-5500K;
- lumina rasaritului si apusului soarelui = 2000K-3000K;
- lumina pe timp noros poate ajunge si la 10500K."
Pe neon poti sa gasesti scris 865, 830, 840....etc
Ca exemplu, 865 are 6500 K.
Indicat este ca iluminarea unui acvariu plantat sa se faca cu cit mai multe tuburi, cu spectre de culoare diferite, predominante fiind spectrele rosu si albastru. Un spectru mai mic de 5500K va avea o culoare galbena sau rosie (cald), un spectru mai mare de 5500K va avea o culoarea albastra (rece).
Este indicat, ca la un acvariu de apa dulce sa nu se depaseasca limita de 10000K. Marcile acvaristice nu recomanda utilizarea tuburilor ce contin o mare parte de albastru de sine statatoare, deoarece favorizeaza algele.

Bine ai venit!

POZE !!!!
20 RON !!!
Vand toate plantele din acvariu cu exceptia Valisneriei.
Sunt 3 tipuri de Cryptocoryne si o tufa de Microsorum + pui.
Plantele prezinta ceva alge........
Pret ptr toate plantele: 25 ron.
Valabil ptr Bucuresti
Tel: 0748046748
Am o buturuga mare.......de care se putea atinge. El era seful in acvariu, nu era cel fugarit ca sa pot spune ca din "disperarea de a scapa cu viata" s-ar fi putut atinge in halul ala.
Schimb de apa am facut exact dupa ce l-am trecut in carantina. Sper sa nu..........mai fie nici o problema.
Azi am gasit pestisorul mort in acvariul de carantina.
Agyu wrote:Ai si alt mascul de gurami?sau Leeri,mascul peste paradis?Aia cam le ciupesc,dar poza nu e clara si mie mi se pare ulcer,(vezi daca rana e roz-rosu cu contur negru),pune-l in carantina si trateaza-l cu Melafix si acopra rana cu TAP Aqua Gel,sau daca nu ai incearca tratamentul cu sare si malachit verde si un varf de scobitoare de tetraciclina

Nu am alti gurami. In acvariu mai am neoni, scalari si 5 ciclide americane mici. Colisa e seful acvariului. Ii pune pe toti la respect.
Merci de informatii. Incep prin a-l pune in carantina si sa-l tratez.
viulian wrote:Ummm .... pozele nu sunt clare deloc si nu-mi dau seama daca are si ceva ca o vata de jur imprejur, sau doar se vede carnea rupta ?

Nu e ca o vata imprejur..... Zici ca si-a sfasiat carnea. E putin umflat acolo. Seamana cu Viremia de primavara, dar aia stiu ca se face la crapi.
Pestele prezinta ca o rana deschisa. Mananca, se mai plimba......si sta pe fundul acvariului.
Schimburile de apa se fac regulat la 5-7 zile. Mancarea este de calitate....
Pestele este printre cei mai vechi locatari ai acvariului.
La inceput, am crezut ca s-a zgariat de buturuga.
Am bagat verde de malachit.
Va rog sa ma ajutati ca sa salvez pestisorul !!!

La Obor exista 3 "magazine" (atatea stiu eu)
Doua sunt in hala veche si unu este la subsolul magazinului Bucur Obor (trebuie sa intrebi pe cineva ca sa iti explice cum ajungi acolo).
Stiu si am vazut cu ochiul liber pesti bolnavi acolo (cu gris, etc), dar am incercat sa fiu atent si se pare ca am avut noroc. Din Obor mi-am luat de vreo 3 ori pesti.
Scalarii au fost cumparati din hala veche de la o doamna. Avea 2 acvarii cu scalari mici si am avut de unde sa aleg. Tot de la ea am luat si Colisa lalia...
Au un program normal (daca nu ma insel.....pana la ora 18.00 zilnic) (sper sa nu te pun pe drumuri aiurea)
MishuM wrote:Ahaaaa, acum am inteles, multumesc mult pentru precizare (deh, la comportament nu m-am gandit ). Acum, ca am vazut cam ce rezidenti ai tu......m-am mai linistit.
Apropos, mi-ai putea spune unde as putea sa ma duc sa vad niste exemplare mai......frumusele?

Sa nu ma intelegi gresit.... "problemele de comportament" vin din diferentele majore cu care pestii adulti au fost obisnuiti. Zgomote (copil mic sau caine care latra) , trafic intens prin fata acvariului, lumina prea puternica.....etc Daca ei primesc aproape acelasi "tratament", nu o sa ai probleme cu ei.
Pestii mei (scalarii),sunt cumparati din Obor. Am vrut scalari clasici si i-am ales cum m-am priceput (dungile sa fie cat de cat clare si in numar de 4). Am dat 2 ron/buc.
Poti sa faci cum a zis koala.
Eu mi-am luat 4 scalari mici cu speranta ca se va alege o pereche. Mai am 30 de neoni si 5 ciclide micute. Acvariul meu are dimensiunile :100x40x40.
Scalarii adulti sunt mai speriosi din fire si o sa se acomodeze mai greu cu noua casa. Astia mici sunt foarte simpatici si foarte activi, chiar din prima zi. Si mai este si vorba aia:"cum ii obisnuiesti, asa ii ai".
In 300 lit poti sa bagi fara probleme 3 perechi de scalari.
(adulti)
+ 2
Am revenit cu un mic update.
Cu 1 luna in urma, am schimbat pestii, iar acum am: 30 neoni, 4 Scalari clasici (mici), 5 Ciclide Cleithracara maronii, 1 Colisa Lalia, 3 cory (aceiasi ) 1 Otocinclus (acelasi) + 3 melci asasini.
Daca as pute sa renunt la "micul dwarf"(colisa lalia) si la majoritatea plantelor cred ca as putea sa ma incadrez la un biotop amazon (Guyana biotop).....dar.....

Nu e rau....dar se poate si mai bine.
@daniel12 are dreptate vis-a-vis de substrat. Eu imi imaginam un substrat bej (mai natural) sau maro.
Cred ca mai merge un Anubias micut in fata lemnului putin in dreapta. (prins de o piatra mica)
Ambele specii sunt pasnice. Am avut Gurami cu RCS si nu am avut probleme. Dar, spre surprinderea mea, un mascul de Colisa a prins gustul puilor de RCS si mi-a decimat un pic gasca de creveti tineri. Acum am si neoni combinati cu masculul de Colisa si cu niste ciclide americane de talie mica si nu am probleme. Daca vrei combinatia asta, cred ca e mai bine sa ai in acvariu neonii si dupa aia sa bagi guramii ca sa nu ai surprize.
Ca sa ne dam cu parerea.....trebuie sa aranjezi un pic pietrele si radacina......altfel....

Forum Index » Profile for BGD46 » Messages posted by BGD46
Go to: