Message |
|
Donez 1 Kg de melanoides tuberculata...
|
 |
|
Eu nu am invazie de planorbis si physa am invazie de melanoides tuberculata ( http://www.mopestiexotici.ro/pictures/Melanoides%20Tuberculata%201.jpg)...oare ii rezolva si pe acestia?
|
 |
|
Melcii asasini ataca si melcii pomaceea sau numai melcii maronii?
|
 |
|
nu-l vrea nimeni 
|
 |
|
|
 |
|
Stiu ca am prea multe specii de pesti (asta este una dintre greselile mele de incepator) dar nu am la cine sa mai dau din ei si decat sa-i dau la cineva care are un acvariu de 20 de litri in care sa chinuie mai bine renunt sa mai cumpar alti pesti si raman cu astia dar macar stiu ca se simt cat de cat bine...
+Sanitarule+ ideea ta imi place dar cred ca numai in alt acvariu o voi putea aplica...
|
 |
|
dj_ando_83 wrote:pai ce pesti ai vrea? spune cati ai din fiecare si iti spunem dupa aceea daca mai poti baga ceva sau nu.
Nu stiu exact ce pesti asa vrea, sa fie compatibili cu ai mei si sa aibe totusi dimensiuni acceptabile(max. 15 cm)...
Pestii care ii am sunt 3 leeri, 4 cory, 2 hoplo, 3 neoni, 5 rasbora, 2 zebre, 2 xipho si 4 guppy+ ceva puiuti mici...
|
 |
|
Imi pare rau sa renunt la perechea de ramirezi dar nu am de ales....
Ce pesti mai deosebiti ar merge cu pestii care ii am in acvariu(180 litri)?
|
 |
|
Stiam ca cichlidele sunt compatibile doar cu alte cichlide dar pe google am gasit asta despre ei:
"Comportament in acvariu
In general linistiti, Ramirezi pot fi tinuti intr-un acvariu comunitar, desi nu se recomanda. Totusi sunt extrem de agresivi fata de membrii de acelasi sex ai propriei specii. Se bat tot timpul, exemplarul dominant "vanand" neincetat pe ceilalti, in cel mai fericit caz rezultatul fiind inotatore distruse.
Drept urmare se va tine DOAR o pereche intr-un bazin cu ascunzisuri, pentru ca femela sa scape de "atentiile" unui mascul supraexcitat, atunci cand ea nu poate depune. La depunere devin agresivi, dar de regula se linisrsc in cel mult doua zile, timp in care fie ei, fie ceilalti pesti mananca ponta.
Pot fi tinuti cu Discus, cu rezerva ca apa este prea calda, scurtandu-se durata de viata, cu characidele mici sud-americane, cu Corydoras si Loriicariidele mai mici. Nu pot face fata celorlalte Cichlidae in disputele teritoriale, asa ca e bine sa fie evitate.
Sunt incompatibili cu Ciprinidae-le (chestiile gen carasi si Labeo), precum si cu pestii activi noaptea, care i-ar ucide prin stress acumulat,nelasandu-i sa doarma.
La introducerea intr-un bazin comunitar trebuie sa se tina cont de spatiul vital al unai perechi de Ramirezi, si anume 30*40 cm. Bazinul comunitar ideal ar avea deci lungimea minima de 65 cm, latimea minima de 35, iar inaltimea de 45 cm."
MihaiA09 fara suparare vreau sa aud cateva pareri si de la ceilalti membri ai forumului...
|
 |
|
Pot tine intr-un acvariu comun o pereche de ramirezi impreuna cu guppy, xipho, neoni, leeri, cory, hoplo...?
|
 |
|
Deci nui afecteaza daca le dau cubul inghetat...?
|
 |
|
Nimeni nu stie...?
|
 |
|
Hrana congelata trebuie dezghetata inainte sa o dau la pesti sau le-o dau asa sub forma de cubulet inghetat?
|
 |
|
Cumpar acvariu cu capac de aproximativ 50 litri, preferabil din arad sau timisoara...
|
 |
|
Tratamentul il ifac in acvariu comun in care am: rasbora, neoni, leeri, cory, hoplo, guppy&xipho si puii lor...
|
 |
|
Trebuie crescuta temperatura apei in timpul tratamentului?
|
 |
|
Am inceput azi dimineata tratamentul cu metronidazol...multumesc mult pentru ajutor si astept in continuare sfaturile voastre... 
|
 |
|
Intrebare: Acvariul meu este de 180 de litri si nu am in ce sa tin atata apa la declorinat pentru schimburi de 60 %...are ceva daca golesc acvariul de jumatate si apoi aplic tratamentul?
|
 |
|
Le dau 3 tipuri de hrana de la Tetramin: fulgi, granule si pastile care contin spirulina.Oricum hrana e pe terminate, daca ceva nu-i in regula recomandati-mi voi ceva mai bun...Multumesc
|
 |
|
De ce guppy imi ciugulesc plantele si gibicepsi imi mananca riccia???
|
 |
|