[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: sorin_arad
Forum Index » Profile for sorin_arad » Messages posted by sorin_arad
Poate ca s-a deciclat dar nu trebuia sa is revina in 2 saptamani?
Acum ce sa fac?Sa completez cu apa tratata cu AquaSafe sau spuneti-mi ce sa fac....
Nu am facut nici un fel de teste ...
Acvariul e ciclat (de vreo 3 luni il am)....sa iti spun cum s-a intamplat: acum vreo 2 sapt am aspirat nisipul pt ca so depus ceva mizerie... nu am scos multa apa, aprox un sfert, si apoi am completat cu apa de la robinet...era putin tulbure apa dar nu miam facut griji ca eram sigur ca dupa 2 3 zile o sa se limpezeasca, dar nu s-a intamplat asa...si uite ca or trecut 2 sapt si apa tot asa ii(pesti si plantele se simt la fel...plantele chiar au mai crescut).Ieri am bagat solutie CrystalWater de la TetraAqua si nimic nu sa intamplat...nu mai stiu ce sa fac(alge nu cred ca sunt pt ca am filtru UV, mancare la pesti nu le dau in exces).Am solutia AquaSafe pregatita...dar mai astept indicatii de la voi...
Am golit deja un sfert din apa...
Cata apa sa schimb dintr-un acvariu de 180 de litri in asa fel incat sa nu le fac rau pestilor?(vreau sa schimb apa pt ca ii tulbure si am facut tot posibilu sa is revina si nu am reusit )...si mai completez cu apa direct de la robinet pt ca nu am in ce sa pun atata apa ca sa iasa clorul din ea...
Am schimbat aproape 50% din apa acum o saptamana(am pus apa direct de la robinet) si de atunci ii putin tulbure, nu-si mai revine(pesti se comporta obisnuit si plantele parca au mai crescut...). Ce sa fac sa se limpezeasca?
Multumesc!!!
Pt pc.ciprian - cred ca o sa dau zebrele si o sa mai iau 3 neoni daca zici ca lor le place in grupuri de 6...creveti sunt amano(mam uitat la poze pe google) dar nu le are nimeni treaba...mersi de sfaturi si numai de bine.

Pt adriancalotescu - nu sunt asa... am reusit sa le fac poze cu telefonu dar is un pic neclare, nu stiu dak iti dai seama ce sunt
image

poze o sa pun mai multe cand reusesc sa fac cu camera ca de pe telefon ies urate
Si mai am o intrebare si apoi ma mut acolo unde imi e locul adica la 'Coltul incepatorului'
Ce pesti imi mai recomandati sa cumpar ca mi se pare cam gol acvariu...macar o pereche as mai cumpara
Multumesc mult si o zi buna in continuare!!!
Salutare tuturor!!!...Numele meu este Sorin,am 20 de ani si sunt din Arad... ma bucur foarte mult ca in sfarsit am reusit sa ma inregistrez...
Sa incep prin a spune ca nu prea am experienta in domeniu dar acest forum ma ajutat sa ma descurc...dar sa va spun si despre acvariu meu:
Este un acvariu pe colt de 180 de litri de la Aquael care il am de la inceputul anului si in care am:
Pesti: -5 harlequin rasbora
-2 zebre
-3 neoni
-2 guppy(mascul+femela)
-4 xipho rosu(1mascul+3femele)
-2 corydoras albino
-3 Trichogaster leeri
-2 ancistrus
-2 hoplosternum thoracatum
-mai am 2 sanitari galbeni algelofili da nu stiu cum le zice
Nevertebrate:-2 melci Pomaceea si 2 Melanoides tuberculata si dinaia maro care se inmultesc fara numar(numa ieri am scos vreo 50 :au
-2 creveti da nu stiu de care
Plante:-echinodorus cordifolius
-java moss
-mai am plante da nici la astea nu le stiu numele
Filtru interior UNIFILTER 500 UV cu aerare si incalzitor 200 W ambele de la Aquael.
Sper ca nu am facut prea multe greseli in alegerea pestilor...si orice sfat sau critica este binevenita...

Forum Index » Profile for sorin_arad » Messages posted by sorin_arad
Go to: