[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: roby
Forum Index » Profile for roby » Messages posted by roby
e bine poti sa rizi de mine...nici o problema ....recunosc ca sint incepator...de acea apelez la sfaturile voastre ,tocmai de acea te-am intrebat ce fel de peste sanitar sa pun...
am inteles,atunci ce sa fac ce peste curatator sa pun?
din cauza capacului care nu permite instalarea a mai multor neoane m-am hotarit sa fac unul din lemn,intrebarea mea este ce fel de neoane imi trebuie si de care ,acvariul are 150 de l
am inteles cum e cu acea culoare....eu am sa incerc sa-l las la inverzit(pentru ca deja am pus apa in el).....acuma am un ancitrus,am sa-l scot doar ca atunci ce peste curatator sa pun?
multumesc pentru incurajari,nu vreau sa fac lapte de ciment pentru ca am vazut pe prima pagina a acestui topic un acvariu facut de koala si tare mult mi-a placut cum s-a inverzit acel acvariu(sint cam 4 poze ,acvariul cu discusi)

sper ca si mie sa imi iasa asemenea culoare
oare daca as planta acvariul mai repede de 2 saptamini ar fi bine?ar avea plantele de suferit?
multumesc.....am sa postez imagini in viitor cu etapele viitoare acuma am sa-l umplu cu apa si pentru 2 saptamini are sa fie gol...am sa fac schimburi de apa tot la 48 de ore...dupa 2 saptamini am sa pun pietrisul si am sa plantez....apoi dupa inca o saptamina am sa fac teste la apa si am sa pun pestii....

in acea spuma am introdus si o creanga dar din pacate spuma a acoperit o mare parte din ea smilie , dar oricum este o creaanga in acvariu.... :-)
astazi in sfirsit am facut acel fundal cu spuma,aseara am lipit cu silicon pe spatele acvariului bucati de sticla si jumatati de cutii(pentru flori) iar astazi am pus spuma ,mi-au trebuit doua tuburi .
dupa ce am terminat am presarat strat fin de nisip care i-a dat un fel de culoare mai roscata spume-i.

aici am postat citeva poze astept sa va dat cu parerea..

roby

http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=818&pos=3
ok,atunci care este cea mai buna solutie home made pt un difuzor de co2?
se poate folosi o piatra de bule de aer pe post de difuzor de co2?
am o asemenea teava...pe care o lipisem de spatele acvariului...intrebarea mea e ce fac acuma cu ea?ca e prea lunga sa o pot punepe lateral si nu e frumos.....unde o pun ca de lipit in spate nu voi mai putea......sa o bag in pietris orientata in sus?
m-am referit ca are jetul foarte puternic...
dupa ce am urmarit si am citit diferite pareri pe forum am si eu o intrebare
pe partea din spate a acvariului unde se face acest background am teava pe care intra apa din pompa .gaurile sint orientate in jos la 45 de grade ca jetul puternic sa strice plantele....ce fac cu aceasta teava daca imi fac un asemenea background?
multumesc pentru sfaturi...momentan....ammai facut rost de un acvariumai mic si am sa incerc acolo "bomba" si cresterea plantelor...stiam de la inceput ca discusii sint pesti pretentiosi si mi-am asumat raspunderea,deocamdata se comporta bine si cresc vazind cu ochii de la saptamina la saptamina.....

in legatura cu acvariu cu plante si discusi m-am hotarit ca saptamina viitoare sa incerc sa-i modific sistemul de prindere a neonului in capac si sa introduc inca unul....sa vedem poate asa se inbunatateste cresterea plantelor....

multumesc pt raspunsuri ...am sa va tin la curent
acuma vre-o jumatate de ora am facut experiment cu drojdie si zahar,am pus trei sferturi dintr-un cub de drojdie intr-o cana cu apa calduta si o cana de zahar intr-o sticla de cola ,am adaugat si cana cu drojdia dizolvata si am mai pus peste apa calduta.am amestecat bine sticla pina s-a dizolvat continutul iar acuma deja fermenteaza.....e tare sticla de numa ...mai spre seara am sa ma duc sa caut ceva robinete si un clopot pentru a instala co2 in acvariu .
in legatura cu montarea inca a unui neon ma gindesc sa fac un capac nou din lemn in care sa incorporez 2 sau 3 neoane..mai vad eu
culmea e ca sint destul de indeminatic...am construit tot felul de terrarium pentru serpii mei...dar eu intai prefer sa ma documentez daca se poate iar apoi sa ma apuc de lucru....

si spre exemplu sa vedeti ce indeminateci sint si vinzatorii astazi m-am dus la magazin de unde mi-am cumpart acvariumul si l-am intrebat pe vinzator cum pot sa mai adug un neon...raspunsul lui a fost simplu sa mai cumpar un transformator si sa leg un neon de intaritoarele de la acvarium....doar ca asta ma obliga sa scad cel putin 10 cm din nivelul apei si nu vreau....de aceea am intrebat daca mai sint si alte posibilitati
hai sa-ti explic cam cum e pe aici pe la magazine....toti incearca sa te insele si sa-ti vinda marfa de calitatea a 3 nici macar de a 2,asa ca dupa ce am fost prin mai multe magazine m-am decis sa imi fac o instalatie de unul singur.....nu poti sa ai incredere in nici u vinzator ,toti iti spun ca marfa lor e de calitate si cealalta nu....acuma cind eu sint la inceput si nu am nici un prieten care sa se ocupe cu asa ceva pe cine ar trebui sa cred?

asa ca am citit aici pe forum ca reactoarele home made dau rezultate si as vrea sa incerc si eu...doar ca imi trebuie mai multe explicatii,atita tot..
am vazut si mai devreme aceasta poza doar ca nu reusesc sa o maresc...acuma ma intereseaza si cum functioneaza acesta instalatie...cum intra bulele de co2 in acel furtun din acvariu?
buna ,am tot citi pe forum despre reactoare si cum se executa dar tot am nelamuriri.....poate cineva sa explice sau sa puna o schita cu un asemenea reactor si sa explice si pentru cei incepoatori cum se monteaza si foloseste?multumesc anticipat
anul acesta sper sa reusesc sa ai inperechiez pentru ca se apropie de marimea pe care trebuie sa aibe si de virsta de 4 ani...in schimb am reusit sa inmultesc alti serpi..kingsnake....chiar acuma am in incubator 7 oua din care ar trebui sa iasa puiutii..

Forum Index » Profile for roby » Messages posted by roby
Go to: