Message |
|
ASTA POTI AFLA DE ACOLO NU STIU SA ITI SPUN.DIN CE STIU ESTE PE PLASA DE 10cmx10cm.Mani mult nu stiu .
|
 |
|
Gasesti in turda la animax cind vrei,chiar daca nu au iti pot aduce in 2 - 3 zile.
|
 |
|
Hai sa te ajut putin si mai mult cu deosebiri si alea ,alea:
Colisa chuna sau sota: ajunge la max 3cm si in adara de acel caramiziu care si are dorsala galbena si din buza ,pe piept si pina spre sfirsitul analei o banda inchisa la culoare.
Colisa lalia varietate rosie: are dorsala turquoise ,verde si pieptul la fel.
La ambele specii famelele sunt grii spalacite.
La Colisa labiosa var.rosie sunt si masculul si femela caramizii rosiatite cu diferente de pigmantatie mai puternica din partea masculului asa ca doar cine nu a avut acesti pesti nu este convins.
Mai exista un lucru ,nu vreau sa il iei ca fiind un repros : mai frate cum dreac ii puteti confunda pesti astia intre ei.Astia pentru unu ca mine nu stiu dar nu seamana deloc.Cred ca este necesara o expozitie cu toate speciile de colise pentru a invata si lumea cite ceva.Sper sa nu supar pe nimeni cu cele spuse.
|
 |
|
Salut,nu prea inteleg ce vrei sa zici cu cele 2 specii de colisa pe care le enumeri in titlu,tu dai acolo o specie ,colisa chuna fosta sota si o varietate de colisa lalia(sunset dward).
Problema sta c-am asa : _ in pozele tale nu se gaseste nici una din cele spuse de tine ci este o colisa labiosa var.red.
_masculul de femela se diferentiaza ca la toate celelalte colise adica dorsala masculului se termina ascutita si culoarea este mai intensa pe cit timp la femela dorsala se termina rotunjita.
pesti tai sunt destul de tineri mai ai putina rabdare pentru a se observa diferenta mai bine.
Deci ,mai ai rabdare si incerca sa nu mai dai nume daca nu esti sigur ce specie ai(de preferat sa intrebi ce specie de peste ai decit sa afirmi ceva gresit).
Bafta.
|
 |
|
doru mihail wrote:chitron......azi am fost prin piata si intamplator am vazut cred ca zeci de astfel de broscute!!!!!!!!cata lume poate sa sfideze legislatia in vigoare!!!!! sunt curios cum ai numii treaba asta???? TRAFIC DE BROASTE TESTOASE?
Salut ,nu am avut timp sa citesc toate cele intimplate pe forum dar nu inteleg c-am ce vrei sa zici cu asta ,eu o iau ca pe un repros catre mine dar astept sa imi zici tu ce ai vrut sa zici ,ca eu nu inteleg foarte bine si nu vreau sa dau cu batul in balta.
|
 |
|
Nenea ''Sandu'' la faza asta t-ai luat tapa(nu doar tu ,ca fura alti mai mari care nu stii-ura legislatia in vigoare si se intoarsera brostiile din drum inapoi la mama lor acolo in america ,adica un import din america inapoi spre america ) si in Ramanica ca si in celelalte tari C.E. Incepind din acest an s-a stopat importul si vizarea in mod oficial a lu broasca testoasa ''pseudemys cripta elegance'' adica broasca de florida cum mai este cunoscuta pe la noi sau cea cu timple rosii. Asa ca ai varianta sa o duci la gradina zoologica sa spele aia cu aia pe crestet sau sa o tii pina ii vine rindu spre lumeaq cealalta.
Oficial ca altfel nu cred ca te baga nimeni in seama.
|
 |
|
Acum fara suparare dar tocmai ma gindeam ce te-a luat colegul la misto putin in celalalt post al tau ,dar se pare ca ti-o meriti.Te intreb si eu de ce trebuia sa mai deschizi inca un topic aici?
|
 |
|
Acu ce te pomenesti ca va apucati si de invatat thailandeza ce va apucat. 
|
 |
|
Buna seara ,
In primul rand bine ai venit pe forum,in al doi-lea trece locatia de unde esti si al trei-lea asta o treci la cumparari .
|
 |
|
Pestele tau se numeste Pterigoplichtys gibbiceps si nu ajunge decit la 30-40cm adica un otoancistroi mai mare ,adica nici coda nu o are cit un Otocinclus :-)
|
 |
|
Uitate bine si vezi daca sigur dormeau sau se odihneau.Vezi si tu aveau ochii inchisi sau nu. 
|
 |
|
Daca ai intrat sa postezi asa repede fara sa iti completezi anumite data ,baga repede acolo si tu locatia .
|
 |
|
Stai linistit ca nu esti nici primul nici ultimul dar fara suparare ai raspuns de atitea ori cred ca pina acum ai fi putut sa iti treci locatia acolo dar se pare ca esti putin mindru de tine si nu vrei sa recunosti sau sa iti corectezi pozitia.
Faci ce vrei tu, ie problema ta dar nu imi pare corect sa faci asa ceva mai ales cind iti atrag atentia mai multe persoane..
|
 |
|
Da se pare ca ie putin mai complicat :-)
|
 |
|
Hei ,cum este acum cind doriti sa luati legatura cu omul si habar nu aveti de unde este ,deci problema cu LOCATIA este o aberatie sau o necesitate?
Acum ajutatil daca aveti cum.
|
 |
|
Domnu porc imi cer scuze sper sa nu te supei dar iluminatul cu asa ceva este deja in domeniu de ceva ani ,doar ca aceste sunt de puteri ceva mai mari decit zici tu aici in instalatia ta .Este vorba de o companie americana ce face asa ceva problema este ca deocamdata preturile sunt oaresicum ridicate pentru mai toata lumea .Vorbeam despre aceste instalatii cu iluminat uniform cu Hans si Sandu acum vreo ceva ani dar am inteles ca pentru moment sunt la preturi maricele si nu cred ca se va baga nimeni in afacerea respectiva.Deci exista si se folosesc,asa ca nu m-ar mira sa iti functioneze cu eficacitate 
|
 |
|
GST-ule inaite sa te dumiresti :-) de ce ti-au explicat oameni de pe aici baga si tu LOCATIA.
Dar fa ce ti-a spus INTROS asa ar fi cel mai bine,daca vrei sa nu mai ai probleme inainte sa mai faci ceva intreaba ca nu dai cu parul  .
|
 |
|
Da se pare ca tu nu ai inteles ca era o gluma ,in afara de asta poate imi spui tu de ce as avea eu vreun interes sa si dat afara ,banat sau cum mai vrei sa ii zici.
Eu ti-am spus doar sa ai rabdare dar se pare ori esti foarte nerabdator sa bagi ceva acolo un tabel sau orice vrei tu ori nu intelegi ca nimeni nu este legat pe viata de acest forum si ca fiecare din noi mai are si o alta viata nu doar de a sta pe forum .
Asa ca iti mai spun odata ai rabdare.Oricum pina miine sau poiimine nu moare nimeni daca nu are acel tabel.
|
 |
|
oblete wrote:Am uitat sa mentionez: T5-urile de care vorbeam in postul de mai sus se infierbanta foarte tare. Depasesc cu mult tempetatura de 40 de grade la care producatorul afirma ca au flux luminos maxim. Abia pot sa tin mana pe ele cateva secunde. Cred ca au cel putin 70 de grade. La asa o temperatura nu cred ca intensitatea luminoasa mai este cea specificata. Adaug ca am montat colere la fiecare capat de tub.  Numai tuburile "horticole" se inegresc la capete. Cele Daylight sunt in regula. Varianta pe care o gasisem la PHILIPS costa in jor de 700 ron, lampa cu droser si cu corpul reflector. Mai exista pe piata si alte variante? ...nu neaparat foarte ieftine. Cei de la ADA nu au decat lampi de 150 W. La acvariul pe care vreau sa-l fac (400 l ) imi trebuie mai mult de doua lampi 550E/buc. 
Exista si T8 sau T5 dar reprezentantul pe europa cred ca nu are acum in stoc si inclusiv metal Halide de 250w si PL -uri.
|
 |
|
Da ma Ginele dar poate omul a folosito si a considerat ca ie buna,Hai sa vad poate fac o afacere si scot un produs concurent de la omul si ma iau de git cu Astia de la ADA ,DUPLA ,DENNERLE ,SEACHEM si cu fraieri aia de la TROPICA.
Rog reprezentanti firmelor sa nu citeasca ce am scris eu si imi cer scuze pentru cele scrise.
|
 |
|