| Message |
|
|
|
Salut! Cam mic acvariul pentru carasei! Ia macar 80 de litri cu o filtrare mecanica f buna, sau 100 de litri(si mai bine).
|
 |
|
|
Niste detalii nu ne dai??
Estetic vorbind, imi place.
Pietrele acelea imi par calcaroase. Fa-le testul cu otet.
Pestii tai imi par a fi: 2 scalari,6guppy, si un gourami??
Nu prea e bine, sunt specii incompatibile. Macar ia un filtru mai serios.
|
 |
|
|
|
Si mai bun:
Acvariu 10L-15lei (si e mai bun de cat bolul).
Decat un decor de plastic mai bine niste plante plutitore(10lei).
Incalzitor 25w-20lei;
Eu totusi as opta si pentru un mic filtru, macar burete(pompa 20lei) Si un burete bolbositor poti bricola f usor si costurile ajung la 1leu.
Substrat-pietris granulatie1-2mm+JBl7balls-10lei;
Niste plante-30 lei(de ex: cryptocoryne-10 lei, un pot cu vreo 6 fire de egeria pe care le mai tunzi si faci mai multe 10 lei, niste moss 10lei+plantele plutitoare mentionate mai sus). O sa mai iei plante pe parcurs.
Iluminare- o lampa cu bec economic pt acvarii bunicica-40lei.
total-126lei.Mai scump daar ar iesi ceva bun!
|
 |
|
|
|
Arata super! Bine ai venit!
|
 |
|
|
kreatoru wrote:HumanFace alea sant deja facute de profesionisti ...sant frumoase dar nu o sa aiba un incepator niciodata asa ceva.....si oricum o sa isi dea seama pe parcurs cati pesti trebuie sa ti in acvariu din experientele sale nu ?
Asta ma doare cel mai tare ca , stiu oameni la care le plac pestii dar nu s-au apucat de acvaristica finndca "un destept de la petshop " a zis ca le trebuie 1 milion de lucruri [ nici acvaristi vechi nu au atitea ] doar sa tina un acvariu de 30 l ...cu 5-6 pestisori...in el , si atunci au renuntat ....din start 
Daca are cat de cat imaginatie se poate face si ceva asemanator.
|
 |
|
|
Nu sunt de acord cu tine. Adica sa chinui niste pesti doar ca sa ii vezi? un acvariu pe ansamblu trebuie sa te relaxeze.
Uite-te aici: http://www.youtube.com/watch?v=Mg8TQUUETcc ;)
|
 |
|
|
|
@Kreatoru: CE???!!?!
Sti regula cu litri pe centimetru? La xifo ar veni cam 16L. Dar au nevoie de mult spatiu de inot, minim 70L. Eu am vazut xifo si de 8 cm eliminand ''spada''.CAt despre guppy, daca in 50L poti tine maxim 10 in 70 cati poti tine???? Acvariile din link-urile tale sunt de la un petshop asai? Atunci nu e asa mare problema pentru ca pestii stau acolo temporar.
|
 |
|
|
|
Este buna aceasta mancare? A mai incercat cineva? Pestii mei sunt hypersobrycon serpae.
|
 |
|
|
HumanFace wrote:Da doar ca au nevoie de un spatiu mare de inot, minim 70L, asta insemnand ca in 70L poti pune 5 xifo.
Despre xifo e vorba....
|
 |
|
|
|
Mi-am amintit de o planta pe care o gasesti si in natura, care poate fi crescuta in acvarii: lemna minor.
|
 |
|
|
|
Da e bun.
|
 |
|
|
Poate se refera la black phantom tetra, desi cred ca un incepator ar fi mai atras de fonatoma\cutit negru...
Daca ai black phantom tetra( http://www.google.ro/images?hl=ro&source=imghp&biw=1276&bih=656&q=black+phantom+tetra&gbv=2&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai= ) acestia trebuie sa fie minim 5 si sa aiba minim 40L de apa si multe plante, daca ai peste cutit, http://www.google.ro/images?hl=ro&biw=1276&bih=656&gbv=2&tbs=isch%3A1&sa=1&q=knife+fish&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai= (sau i se mai spune fantoma neagra) nu e asa bine... deoarece cresc mari si au nevoie de minim 300L.
|
 |
|
|
clopotel wrote:
7.am vorbit cu human face pe messenger si mi-a spus ca daca tai din varful plantelor si pun in substrat isi prind radacini si astfel le inmultesc. asa e?
Eu tiam spus ca depinde de planta. Elodea de exemplu.
|
 |
|
|
Imi place cum a iesit  .Cand o sa iei substrat iti sugerez JBL florapol! E bun si ieftin  Si sa pui peste el pietris de granulatie mai mica de 6mm, si sa il aspiri saptamanal, ca sa nu se formeze hidrogen sulfurat
Arata bine !
|
 |
|
|
|
Daca prin pastrat te referi la declorinat, nu vad de ce nu, daca butoaiele sunt curate.
|
 |
|
|
|
Mai intreb odata ai ciclat acvariul?
Medicamentul care lai luat este ok, dar mai bn il folosesti in carantina.
|
 |
|
|
|
Bine ati venit! Frumoasa poveste! De asemenea frumos acvariu! Parca pietrele alea ar arata mai bine aranjate altfel, si ar arata super cu niste moss pe ele !
Ape limpezi!
|
 |
|
|
Antoniot wrote:eu am folosit muschiul...seamana foarte mult cu java moss, s a adaptat foarte bine la temperatura de 28-29 grade, am recoltat de pe o piatra din jurul unui lac, prima oara, apoi am experimentat cu orice muschi banal gaseam.
De exempu in floreasca in gradina unui client invadase un muschi care s a dezvoltat in acvariu asemanator ca flame moss
Toate au supravietuit si dezvoltat armonios.
Chiar orice muschi? Ca eu am in gradina o tona. Si cum ai facut lai luat pur si simplu si lai bagat in acvariu? 
|
 |
|
|
Pentru fungus: http://www.jbl.de/onlinehospitaluk/perpicture/index.php?Step=3&GalleryId=2&klickedPic=003_c
Mai spun o data nu sunt 100% ca e fungus.
Poti sa dai mai multe detalii despre acvariu? Pesti, iluminare, filtrare, plante.
|
 |
|
|
|
Salut! Nu as vrea sa zic vreo prostie dar corydoras-ul cu dungi nu o sa intre in cardul celor albi.
Foarte bine ca ai si un pomaceea !
|
 |
|
|