[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: HumanFace
Forum Index » Profile for HumanFace » Messages posted by HumanFace
Salut! Cam mic acvariul pentru carasei! Ia macar 80 de litri cu o filtrare mecanica f buna, sau 100 de litri(si mai bine).
Niste detalii nu ne dai??
Estetic vorbind, imi place.
Pietrele acelea imi par calcaroase. Fa-le testul cu otet.
Pestii tai imi par a fi: 2 scalari,6guppy, si un gourami??
Nu prea e bine, sunt specii incompatibile. Macar ia un filtru mai serios.
Si mai bun:
Acvariu 10L-15lei (si e mai bun de cat bolul).
Decat un decor de plastic mai bine niste plante plutitore(10lei).
Incalzitor 25w-20lei;
Eu totusi as opta si pentru un mic filtru, macar burete(pompa 20lei) Si un burete bolbositor poti bricola f usor si costurile ajung la 1leu.
Substrat-pietris granulatie1-2mm+JBl7balls-10lei;
Niste plante-30 lei(de ex: cryptocoryne-10 lei, un pot cu vreo 6 fire de egeria pe care le mai tunzi si faci mai multe 10 lei, niste moss 10lei+plantele plutitoare mentionate mai sus). O sa mai iei plante pe parcurs.
Iluminare- o lampa cu bec economic pt acvarii bunicica-40lei.
total-126lei.Mai scump daar ar iesi ceva bun!
Arata super! Bine ai venit!
kreatoru wrote:HumanFace alea sant deja facute de profesionisti ...sant frumoase dar nu o sa aiba un incepator niciodata asa ceva.....si oricum o sa isi dea seama pe parcurs cati pesti trebuie sa ti in acvariu din experientele sale nu ?
Asta ma doare cel mai tare ca , stiu oameni la care le plac pestii dar nu s-au apucat de acvaristica finndca "un destept de la petshop " a zis ca le trebuie 1 milion de lucruri [ nici acvaristi vechi nu au atitea ] doar sa tina un acvariu de 30 l ...cu 5-6 pestisori...in el , si atunci au renuntat ....din start

Daca are cat de cat imaginatie se poate face si ceva asemanator.
Nu sunt de acord cu tine. Adica sa chinui niste pesti doar ca sa ii vezi? un acvariu pe ansamblu trebuie sa te relaxeze.
Uite-te aici: http://www.youtube.com/watch?v=Mg8TQUUETcc ;)
@Kreatoru: CE???!!?!
Sti regula cu litri pe centimetru? La xifo ar veni cam 16L. Dar au nevoie de mult spatiu de inot, minim 70L. Eu am vazut xifo si de 8 cm eliminand ''spada''.CAt despre guppy, daca in 50L poti tine maxim 10 in 70 cati poti tine???? Acvariile din link-urile tale sunt de la un petshop asai? Atunci nu e asa mare problema pentru ca pestii stau acolo temporar.
Este buna aceasta mancare? A mai incercat cineva? Pestii mei sunt hypersobrycon serpae.
HumanFace wrote:Da doar ca au nevoie de un spatiu mare de inot, minim 70L, asta insemnand ca in 70L poti pune 5 xifo.

Despre xifo e vorba....
Mi-am amintit de o planta pe care o gasesti si in natura, care poate fi crescuta in acvarii: lemna minor.
Da e bun.
Poate se refera la black phantom tetra, desi cred ca un incepator ar fi mai atras de fonatoma\cutit negru...
Daca ai black phantom tetra( http://www.google.ro/images?hl=ro&source=imghp&biw=1276&bih=656&q=black+phantom+tetra&gbv=2&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai= ) acestia trebuie sa fie minim 5 si sa aiba minim 40L de apa si multe plante, daca ai peste cutit, http://www.google.ro/images?hl=ro&biw=1276&bih=656&gbv=2&tbs=isch%3A1&sa=1&q=knife+fish&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai= (sau i se mai spune fantoma neagra) nu e asa bine... deoarece cresc mari si au nevoie de minim 300L.
clopotel wrote:
7.am vorbit cu human face pe messenger si mi-a spus ca daca tai din varful plantelor si pun in substrat isi prind radacini si astfel le inmultesc. asa e?

Eu tiam spus ca depinde de planta. Elodea de exemplu.
Imi place cum a iesit .Cand o sa iei substrat iti sugerez JBL florapol! E bun si ieftin Si sa pui peste el pietris de granulatie mai mica de 6mm, si sa il aspiri saptamanal, ca sa nu se formeze hidrogen sulfurat
Arata bine !
Daca prin pastrat te referi la declorinat, nu vad de ce nu, daca butoaiele sunt curate.
Mai intreb odata ai ciclat acvariul?
Medicamentul care lai luat este ok, dar mai bn il folosesti in carantina.
Bine ati venit! Frumoasa poveste! De asemenea frumos acvariu! Parca pietrele alea ar arata mai bine aranjate altfel, si ar arata super cu niste moss pe ele !
Ape limpezi!
Antoniot wrote:eu am folosit muschiul...seamana foarte mult cu java moss, s a adaptat foarte bine la temperatura de 28-29 grade, am recoltat de pe o piatra din jurul unui lac, prima oara, apoi am experimentat cu orice muschi banal gaseam.

De exempu in floreasca in gradina unui client invadase un muschi care s a dezvoltat in acvariu asemanator ca flame moss

Toate au supravietuit si dezvoltat armonios.

Chiar orice muschi? Ca eu am in gradina o tona. Si cum ai facut lai luat pur si simplu si lai bagat in acvariu?
Pentru fungus: http://www.jbl.de/onlinehospitaluk/perpicture/index.php?Step=3&GalleryId=2&klickedPic=003_c
Mai spun o data nu sunt 100% ca e fungus.
Poti sa dai mai multe detalii despre acvariu? Pesti, iluminare, filtrare, plante.
Salut! Nu as vrea sa zic vreo prostie dar corydoras-ul cu dungi nu o sa intre in cardul celor albi.
Foarte bine ca ai si un pomaceea !

Forum Index » Profile for HumanFace » Messages posted by HumanFace
Go to: