| Message |
|
|
|
Pff... La lumina tias recomanda doua neoane de 18,minim, sun-glo de exemplu(eu folosesc si sunt multumit).
|
 |
|
|
|
Ce sa faci:
1Doneaza toti pestii;
2Ia multe plante naturale.
3Cicleaza acvariul;
4Daca o sa vrei alti pesti(si din cate vad eu vrei cat mai variat) Ia asa: 5 neoni, 3 guppy si 4 corry.
Daca o sa ai plante naturale o sa cam trebuiasca sa renunti la pompele de aer(scot co2ul din apa).
Plante iti sugerez: egeria densa, elodea, cabomba aquatica. Ce lumina ai?
|
 |
|
|
Faza cu oglinda il ajuta, daca o faci asa, o data pe luna.De ce este el asa violent cu alti masculi din specia sa daca nu l-ar ajuta? Asa e in natura. Si acolo se harjoneste cu altii din specia lui.
booghibooghi , am uitat sa spun ca daca nu scoti guppy din acvariul mic, ori ai un betta stresat, ori niste guppy mancati. Crevetii ti-as sugera sa ii pui in acvariul mare.
|
 |
|
|
|
Da, dar tot nu ai facut Ciclul azotului.
|
 |
|
|
Salut!
Ai mari probleme in acvariu:
1Plantele artificiale fac rau+ca nu dau bine in acvarii;
2Ai pesti muuult prea multi si incompatibili:
Pentru 4 carasi numai, e prea mic acvariul.Carasii nu se tin cu guppy, xifo sau zebre.
Ce fel de sanitari ai? Daca sunt hoplosterium torchatum nu e bine....
3Lipsa plantelor naturale la atatia pesti...
4Pun pariu ca nu ai ciclat  .
Ce sa faci:
1Doneaza toti pestii;
2Ia multe plante naturale.
3Cicleaza acvariul;
4Daca o sa vrei alti pesti(si din cate vad eu vrei cat mai variat) Ia asa: 5 neoni, 3 guppy si 4 corry.(daca o sa ai multe plante si o sa vrei poti lua si creveti)
|
 |
|
|
|
Pai arata bine! E ok.
|
 |
|
|
|
Nu era gluma faza cu oglinda. Am mai auzit si eu asta pe forum, cica le face bine.
Daca tot faci comanda pentru creveti, ia-le si niste moss, o sa il adore plus ca ar arata si super in acvariul tau!
|
 |
|
|
ozy wrote:Human Face,
Am citit ca ai caridina,sunt pe albastru,oare unde gases?............,mi-ai stirnit interes,ma documentez despre ei din clipa asta!
Da, am caridina babaulti. Nu sunt albastrii. Sunt ocru-verzui transparenti. Au niste dungi si punctulete mici rosiatice. I-am luat de la Nevertebrate.ro.
Frumoase acvarii !
|
 |
|
|
|
Salut! Mai bine renunta la guppy din acvariul mic, o sa aiba probleme cu bettanul, plus ca au putin loc ;) .
Bine ai venit!
|
 |
|
|
|
Legat de femelele de betta, mai asteapta pana o sa poti sa le faci un acvariu separat de 20L.
Legat de acvariul mare:
Ia un filtru intern mai bun decat bolbositorul ala.
Renunta la background(e urat).
Ia plante de macar 50 de lei. Plante din categoria easy(cryptocoryne, valisneria, egeria densa, elodeea, cabomba aquarica, etc.)
Neoni mai ia 4.
|
 |
|
|
Macar de la numaratorul de bule sa scoti eticheta. Poze cu bolbositorul de bule o sa postez cat de curand, sa se incarce acumulatorii si sa-l gasesc  .
|
 |
|
|
|
Si eu spun ca varianta cu filtru de tigara e cea mai buna, mai ales daca bulele ajung in bataia filtrului. Ar mai fi o varianta, si anume difuzor-ul clopotel. Nu e asa bun dar... merge. Tot cea mai buna e cea cu powerhead, si mai e o varianta, una ca un labirint, tot incerc sa fac una homemade, si bineinteles nu reusesc.
|
 |
|
|
Pushkatu wrote: dar macar o sa ii dau cu inima impacata si o sa am si eu ceva cochilii la care sa ma "holbez".
Atunci ia nertinia  Acolo vezi tu cochilii la care sa te holbezi
|
 |
|
|
Despre acel compartiment: Cam cati litri are? Ca daca are mai putin de 10 eu nu as pune bomba de codoi. Ar arata super daca ai pune un strat de 1 cm de pietris cu granulatie de 3-5mm. Peste as pune moss si pistia  . Si daca are mai mult de 5 l, ar merge o piatra de aer, la o putere mica, sau un mini bolbositor homemade(cum am facut eu unul dintr-o cutie de scobitori,  , daca te intereseaza o sa pun poze)si niste RCS, asa 3-5, ar arata super. ;)
|
 |
|
|
|
Cat despre acea terasa, legat de planta, eu iti sugerez moss.daca pui pietris si substrat o sa iasa urat, pentru ca ar ocupa mult si plantele gazon sunt destul de fitzoase.
|
 |
|
|
OK atunci! Iti urez succes cu noul proiect  !
|
 |
|
|
|
Ai pm. Ma refeream la substratul pe care ai zis ca lai pus in ghiveci.
|
 |
|
|
|
Ce fel de substrat?
|
 |
|
|
|
Planta din ghiveciul acela de plastic(pot). Trebuie plantata in substrat(daca ai).
|
 |
|
|
Cam mic spatiu pentru scalari, renunta la ei. Corydoras se tin minim 4. Daca renuti si la gourami, poti lua inca doi cory.
P.s Ce e cu planta aia in pot ? 
|
 |
|
|