Spor cu proiectul !
Tinind cont ca vrei HC pe sol ai nevoie de 2 tuburi de neon sau un led . Cu un singur tub nu ai sanse sa cresti HC.
Legat de fertilizare la fel - ai musai nevoie de Macro elemente pentru plante.
Fara discutie nu e sanatos sa reduci timpul de iluminat su 6-7 ore. Cel mai sanatos este sa aplici metoda SAE. Daca ii iei mici undeva la 4 cm vor face treaba buna. Si metoda cu easy carbo este ok.
Am inteles.Daca nu este in cantitate mare nu mi-as bate capu prea tare cu ea. Iarasi SAE sint o solutie foarte buna. Si la mine se mai face bba pe lemne si cit timp am avut SAE lemnele aratau impecabil .
Poti goli 60-70% din apa din bazin si apoi cu o pensula dai cu easy carbo pe lemne . Apoi umpli cu apa. In citeva zile se curatat complet lemnul.Filrul e curat ?
Si eu zic pe partea de tuburi ca o combinatie 865 cu 830 este foarte ok. Tetrazona sint foarte frumosi. Alta specie care mie mi-a placut mult de tot sint Melanotaenia Boesemani. Mi se par exceptionali , in special masculii. Intr-un bazin mare cum ai tu s-ar simti perfect.Sint putin sensibili la calitatea apei dar daca faci saptaminal schimburi partiale de apa va fi totul ok.
Cel mai frumos scape ce a trecut vreodata pe aici.
Ca si pesti ti-as recomanda Paracheirodon simulans. Mi se par deosebit de frumosi si in acelasi timp si discreti in ansamblul general.