[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: stefanp
Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Cu 0.4 W/litru, co2 si fertilizare micro am crescut destul de ok vallisneria (dar e invaziva, ai grija daca vei pune), elodea, nucus, echinodorus, cryptocoryne, microsorium, ludwigia repens, rotala rotundifolia si mai sunt cateva specii dar nu imi vine numele acum.

Dar nu inteleg exact ce vrei sa se intample cu bobitele de manado Radacinile se vor dezvolta in profunzime, dar la suprafata bobitele tot vor "inota" daca le deranjezi.
Absolut ca acvaristica n-a inceput odata cu aparitia firmelor producatoare de filtre. Nimic de zis.
Dar suntem facuti sa evoluam. E pacat sa stagnam intr-o etapa apusa de ceva vreme. Mai ales ca acum se gasesc la tot pasul si cu preturi diverse pentru orice buzunar.

E ca si cum am incepe sa trimitem iarasi scrisori cu caleasca daca avem nevoie sa comunicam cu vecinii...Se poate, dar pentru momentul actual nu mai este o solutie viabila si ne-ar impiedica sa ajungem nivelul urmator.
Trebuie sa ne uitam in viitor, nu sa ne agatam de trecut.

Dar, cum am mai spus, decizia ii apartine lui Bogdan, noi doar dam din gura
Cand eram mic aveam si eu acvarii fara filtru. Si faceam schimburi totale de apa si pietrisul spalat pana nu mai iesea nimic din el.
Dar pe vremea aia n-aveam nici bani de unde sa iau si chiar daca as fi avut, nu se gaseau de cumparat. De asemenea, singurele informatii erau de la tanti care vindea animale in piata...
Si acvariile mergeau, aveam sute de guppy si xipho...dar in niciun caz nu atingeau un nivel tocmai ridicat...

Acum insa, genul asta de acvaristica n-ar mai trebui sa fie promovat. Mai ales pe un forum de genul asta.

Din cate stiu eu, masculul si femela se tin in acvariu doar la depus.
Acvariul de depunere trebuie sa fie fara substrat, cu ceva filtru cu debit foarte mic sau pompa de aer cu burete, ca sa nu deranjeze cuibul. Fara substrat ca sa poata culege icrele de jos.
Masculul se tine cu alevinii pana ies la inot si nu mai e nevoie ca sa ii aduca in cuib, dupa care se scoate si el si raman puii singuri in acvariu.

Intr-adevar e grozav bettanul.
Sa-ti traiasca
Si mie mi-a trecut prin cap treaba asta, mai ales ca vazusem la arcapet o femela reusita...dar asta ar insemna inca un acvariu si nu mai primesc aprobare de la forurile superioare
O poza cu Grigore. Doar una, caci nu stiu ce a patit, dar de vreo doua saptamani inebuneste cand vede aparatul foto.
Pur si simplu incepe sa se zbata, sa fuga, o data era sa sara din acvariu...
Habar n-am care e problema lui, cert e ca s-a certat cu aparatul foto

image

Pare sa o duca destul de bine. Haleste la greu. Totul ok.
Cred ca am nimerit setarea veche.

image

LE: Am adaugat doza aproape pe o saptamana de ferropol si 4 picaturi de ferropol24 (in loc de 2, cum e doza normala pe zi). Am adaugat 10 ml de fosfat, in loc de 6 cum fac dupa schimbul de apa si 5 ml de potasiu, in loc de 3.

Sper sa n-am surprize la intoarcere.
viulian wrote:Dap, si mie imi place!
Vrei sa-ti pun 'iarba' si in coltul din dreapta al acvariului ? E ceva fain la acvariile mari - abundenta de viata te captiveaza.

Si tot nu e destul de mare Am in plan pe la toamna sa il maresc la 100 cm lungime. Sper sa fie de acord si prietena L-as mari si pe latime, dar n-am cum, caci corpul de mobila are vre 42 latime...
Legat de iarba, ti-am vazut talentul la sarcofag Dar aici cu rabdare in 2-3 luni cred ca acopera si partea dreapta.

viulian wrote:
Ce se mai aude cu camera foto ? In caz ca ai uitat, cea mai faina era aceasta: http://www.emag.ro/aparate-foto-compacte/aparat-foto-digital-canon-powershot-sx210is-black--pAJ4246B002AA (800 ron) sau asta http://www.emag.ro/aparate-foto-compacte/aparat-foto-digital-canon-powershot-sx130-is-black--pAJ4345B002AA (600 RON) - de vazut si prin alte parti poate au preturi mai bune.

Nu m-ai uitat Vedem la toamna ce bani raman dupa ce refac setupurile.

@doru: Nu am zis in gluma. La inceput apa chiar n-are absolut nicio impuritate, fiind fara mizerii de la pesti si mancare. In timp se mai aduna. Bine, apa e si acum foarte limpede, dar daca te uiti de aproape, se observa cate ceva. Mai ales ca sifonarea substratului mi-e destul de greu sa o fac tinand cont ca aproape toata suprafata bazinului e acoperita de plante.
In setupul viitor am sa incerc sa reduc numarul de pesti.

Oricum, diferenta din poze e data si de alte setari cu care am pozat cred. Imaginea de mai sus e ceva mai inchisa, e o idee altfel fata de pozele pe care le fac acum. Am sa mai umblu prin setari sa vad ce-am schimbat...
Nu pune nisip fin daca vrei plante cu radacina.
Un pietris cu granulatie 1-2-3 mm e ok.

Filtrul cred ca e cam mic, ma refer la debit, care mai scade dupa ce ii pui si materiale filtrante.
Ti-as recomanda un hang-on. Mai mult spatiu pentru materiale si nu ocupa loc in acvariu.
Multumesc Dragos.

Asa arata acvariul la inceput:

image

Ce pot sa imi dau seama e ca apa era mai limpede (deh, era proaspat ) si parca e facuta altfel poza. Cred ca era aparatul pe alte setari. Tre sa le caut din nou, pare-mi-se ca erau bune
Va atasez o poza dupa o saptamana de la tundere.

image

Vineri, sambata si duminica n-am adaugat al doilea neon. De luni incoace a revenit la programul normal, 4 ore dimineata cu 39W si 5 ore seara cu 2x39W

Saptamana asta cat voi fi plecat, am sa las doar un singur neon. Adaug ferropol ul pe o saptamana, iar fosfatul si potasiu am sa pun mai mult decat pt o zi, dar nu chiar pentru o saptamana intreaga...ca sa nu fie probleme la capitolul alge. Sau cel putin sper eu ca e solutia buna.
Legat de butelie, ca sa-ti faci o idee, eu am una de 10 litri. Inaltimea e de 80 cm.
Mai bine dam doi lei si aruncam un caras intr-un bol.
Fara filtru, fara teste, fara lumina. Apa ca e moca (defapt nici asta nu e moca, da asteptam sa ploua) si o cana primita la un parastas.

E bine asa?

Acvaristica e un hobby care uneori e scump. N-a zis nimeni ca trebuie briz briz uri dar sunt unele lucruri necesare. Sunt sigur ca 80 de lei pot fi foarte rapid economisiti daca renuntam la cateva beri, tigari, prezervative, un tricou, cativa litri de benzina sau fiecare dupa ce viciu are.

Daca nu suntem dispusi la niste sacrificii, mai bine ne cautam alt hobby.

In rest, nu ma chinui sa iau la rand sa-ti explic din nou, ca n-am cu cine discuta din pacate.

P.S.: Nici mie nu mi se pare putin 80 de lei, dar daca vreau sa asigur acvariului meu cele necesare, muncesc si fac rost de bani.
Atunci in asta de 90, pune intai un strat de 2-3 cm de aquabasis si deasupra pietris inert, un strat de vreo 3 cm in fata sa zicem si undeva la 5-6 in spate. Poti cauta prin baumax/dedeman mai ieftin si dupa culoarea care iti place. Atentie doar sa nu fie nisip (adica granulatie prea mica) si nici cu granulatie prea mare.
Daca e prea mica, nu mai circula apa cu nutrienti si oxigen pe la radacini si daca e prea mare se acumuleaza detritus care va elimina toxine.
Cum spuneam mai sus, 1-2-3 mm e foarte ok.

Sau poti cumpara din petshop manado. E folosit des. E bun pentru radacini, are o culoare naturala. Doar ca e cam usor si s-ar putea sa-ti dea batai de cap la inceput.

Si cum s-a mai spus mai sus, refa bomba aia si conecteaz-o la acvariu. N-ar strica nici niste fertilizare lichida, dar cu grija la inceput.
S-ar putea sa fie firicele mici de alge. Dar la o adica, taie si tu firele respective si gata.

Cu substratul depinde si ce anume vrei sa pui in acvariu. Cum tu nu ai plante cu radacini, poti pune direct substrat inert (pietris), ceva cu granulatie 1-2-3 mm.
Daca vrei si ceva plante cu radacina, poti pune sub pietris un substrat fertil (gen aquabasis).
Eu as pune reactorul in partea opusa sorbului, ca sa nu traga gazul in filtru. Sonda pH, cat mai departe de reactor.

Merge acum link-ul din picasa si intr-adevar, alta poveste pozele

image
Intr-adevar mai trebuie plante Dar este timp. Si duap ce cresc, ai sa poti ascunde cu ele sculele de prin acvariu.

Referitor la poze, nu trebuie sa le uploadezi direct pe forum ca sa fii limitat. Ia link ul direct de la pozele din picasa si foloseste functia img. Asa apar pozele calumea in post, cele facute cu aparatul bun.

Apropos, link ul ce l-ai pus mai sus nu e bun.
Ai ramas un pic frustrat de la faptul ca te-am contrazis atunci?
Mai tii minte ce am vorbit in pm sau vrei sa le postez aici? (cred ca inca le mai am). Tu recomandai atunci teste de duritate, fosfati si alte minuni pentru ciclare. De alea iti ziceam eu ca nu e nevoie pentru inceput.

Testele pentru nh4 si no2 sunt necesare MAI ALES PENTRU UN INCEPATOR. Daca esti trecut prin cateva setupuri reusite, atunci poate le vezi din ochi si le corectezi pe parcurs.
Cele doua teste fac 80 RON. Si la o adica, nu il criticam pentru ca nu are ci il sfatuiam sa le ia ca sa stim daca intr-adevar merge si fara filtru. Chiar ar fi interesant de stiut valorile apei, caci dupa cum spuneam, apa limpede nu inseamna ca e si o apa buna din punct de vedere chimic. Poate o fi, poate nu, dar asta clar o stabilim prin TESTE.

Iar in posturile de mai sus nu am inventat eu roata, am spus niste chestii general valabile si utile, mai ales pentru un incepator (cum am zis deja). Lucruri pe care le-am asimilat si eu de la altii care le-au scris inaintea mea.

Acuma e curios si interesant cum ai tinut tu asa in tine si ai asteptat sa ma intepi acum Ti-ai frecat mainile de bucurie dupa ce ai apasat pe "submit" ?
Nu e nevoie sa raspunzi la intrebarea asta, ca sa nu continuam off-topicul. Si nici pe pm te rog sa nu-mi scrii, caci o sa ne pierdem timpul degeaba eu explicandu-ti iarasi ce am vrut sa ii scriu omului si tu n-ai sa vrei sa intelegi.
O noapte faina iti doresc...sau ce-a mai ramas din ea
Lasa-le timp sa se obisnuisca.
Dupa ce incepi sa faci aditie si de co2 si un program de fertilizare vor fi ok.

Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Go to: