[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Ancamarketing
Forum Index » Profile for Ancamarketing » Messages posted by Ancamarketing
Stau sa vad daca il ataca cineva Deja perleaza.
De ieri stau cu ochii beliti la gazon sa vad cine se dedulceste cu el ca in unele locuri au disparut frunzele si au ramas doar betele.
Cei trei melci Pomacea erau calare fiecare pe cate o tufa.
Au zburat direct in zapada, porcii.
Nu mai cumpar nimic, merg cu asta ca e f bun. Am citit azi instructiunile înc? o data si trebuie facut un reglaj din capcaul de sus. Mâine il scot si il spal si il reglez. Azi am donat Blue Acara împreuna cu cei vreo suta de pui si am desfiintat bazinele mici. Ma concentrez pe cel mare.
Si am adaugat in asta trei Laetacara Dorsigera.
M am saturat de stat cu mâinile in apa.
Îmi ajunge .
Mâine urmatoarea runda.
piratuxxx wrote:

Anca sa nu renunti niciodata, plante sunt destule, pesti asemenea.

Multumesc

Eu sunt optimista ca o sa merga si gazonul asta. Nu are nici macar 24 h de la plantare, asa ca va tin la curent cu evolutia lui.
Porcu wrote:
In conditiile actuale cred ca-i un reglaj de bun simt .

Multumesc Faraonu', ma gandeam ca este prea putin dar am zis sa vad cum merge.
Asta nu mi e greu sa fac, dar abia are o saptamana, e de munca daca trebuie curatat asa de des.
Am reglat la 2-3 bule pe sec, pana ce ma dumiresc cu sonda de pH. Nu am test vizual de Co2, nu il masor cu nimic.
Gazele acumulate sunt din ce in ce mai multe si se elibereaza cu zgomot. Stau la TV si se aude la cateva minute o bolboroseala.
beje wrote:
Cum planuiesc sa fac:
- un acvariu de 50-60 o sa fie achizitionat zilele astea si va fi pregatit pentru a primi pestii pentru cateva zile. Pestii nu vor primi mancare o zi inainte de transfer si o zi dupa, iar dupa aia doar cu tzaraita. Sper sa reusesc sa ciclez repede acvariul
- filtrul va fi mutat in acvariul mic pentru a il tine in parametri. Aici planific sa mut buretii si sa spal carcasa filtrului doar cu apa calduta. Imediat dupa ce carcasa e uscata ii pun buretii si il pun sa functioneze in acvariul mic

Eu spun asa: pune apa in bazinul de tranzitie din bazinul actual, spala filtru si buretii in apa din vechiul acvariu, sau daca nu e jegos mai bine nu l speli deloc acum, si pune l direct in acvariul de tranzitie. De ce tre sa se usuce carcasa???ca doar se uda iar cand o bagi in acvariu.
beje wrote:
- acvariul mare va fi golit total si va fi spalat. eu planific sa il spal doar cu apa si cu un burete abraziv de bucatarie. Aveti alte recomandari?

Fara burete abraziv, se zgarie foarte usor sticla, eventual cu partea moale a buretelui de bucatarie. Au mai patit o si altii.
beje wrote:
- dupa uscare o sa pun substraturile unul dupa altul, cam 5 cm din 9in1 si cam 2-3 din cristalele inerte, o sa umplu cu apa si o sa il las la "ciclat". O sa il ajut cu ceva bacterii si cu 2 din cei 3 bureti ai filtrului. Sper ca in 3-4 zile sa intre cat de cat in parametri ca sa pot muta pestii (nu prea as vrea sa ii tin mult in "inchisoare")
- in astea cateva zile pana se cicleaza sper sa reusesc si sa fac un mic aquascaping, buturugi si plantare.

Daca aveti ceva sfaturi sau linkuri unde sa citesc va rog sa ma ajutati.
Multumesc.

Eu as zice ca invers trebuie inaltimea la substrat 2-3 cm cel fertil si 5 cm cel inert
sau daca vrei 5 cm fertil trebuie macar 5 cm inert.
3-4 zile e prea putin pentru ciclare cu toate bacteriile din comert si tot e putin, asteapta macar doua saptamani in conditiile in care pui bacterii si filtrul vechi gata ciclat. Si asa e la limita.
Spor.
Am nevoie de ajutorul vostru in privinta reactorului.
Cand l am montat in primele zile scotea bule fine, destul de multe, acum nu se mai vad in schimb se acumuleaza gazele in partea de sus si se elibereaza toate odata.
Am citit instructiunile care zic ca daca sunt prea multe gaze eliberate deoadata sa inchid robinetul putin.
Am pus robinetul de reglaj la jumatatea cursei dintre inchis si deschis si e aceeasi situatie.
Foarte ciudat este ca in primele zile robinetul era deschis maxim, powerheadul acelasi, si se vedeau bule fine si la un interval regulat ieseau si bule mari pe deasupra dar mai putine decat acum.
Nu am umblat deloc la el pana ieri si totusi acum se acumuleaza mai mult gaz in partea de sus. De ce oare? De la depunerile de pe el? Areo usoara pojghita maronie dar nu e tare.
Ce sa i fac?
Da stiu ca ai pus punctul pe I[b], Seby.

Eu nu vad situatia asa de nasoala, am mai cumpart si eu cate ceva la acvariu nu am primit totul.
Bazinul are 325 l brut si ~ 250 l net.
Lumina:
- 2 buc drossere electronice Osram 2x54 W
- 4 buc neoane T5 Osram (2x830 si 2x 865)
deci sunt deja 216 W.

Fertilizare:
- 5 ml Easy Carbo zilnic
- 5 pic Ferropol 24 zilnic
- 60 ml Ferropol saptamanal
- 25 ml Kalium saptamanal.
deci si aici este ceva, ceva.

Ca sa impac si capra si discusii am coborat de vre o luna temperatura la 28 grade. Oricum am doi discusi care au crescut frumos si cred ca sunt pereche, deoarece stau numai impreuna si intre ei nu se bat , dar acum dupa ce a murit ala micu negricios stau calare pe cel de al treilea, il cauta si pe dupa boscheti si il bat. Cred ca il omoara si pe asta. Deci vor ramane doi.

Filtrare:
- 1 buc JBL 901 cu MicroMec si trei sertare cu Siporax cu burete pe IN
- 1 buc filtru intern 1400l/h cu doua cartuse - unul cu burete, unul cu Siporax

- Co2 presurizat cu reactor Dennerle cyclo turbo, actionat de un powerhead de 650 l/h

Eu consider ca am toate echipamentele si conditiile sa cresc chiar si gazon, mai putin experienta, aici aveti dreptate.

Sunt foarte multumita cu ce am primit pana acum, nu ma intelegeti gresit, dar nu vreau sa fortez mana nimanui, sau sa indatorez pe cineva.
Nu mai spun vorba sotului" da de ce primesti TU atatea cadouri" , ma bagati in sedinta sa dau explicatii.

Nu trebuie sa ti ceri scuze, poate ai dreptate, mai ales ca e prima data cand incerc sa cresc cuba.
Ai putea sa ma ajuti cu un sfat in schimb
Merci ptr sustinere Stefan.
Bobi deja te bucuri de necazul meu. Poate ca nu o sa mearga dar totusi...Eu pot macar sa sper.
qwerty wrote:Ooo@Anca ai Pogostemon, super. Eu am fost astazi in Ungaria, am intrat si la Trophus, dar nu mai aveau Pogostemon. Data trecuta aveau bazinul plin.

Da am .
Nici eu nu am vazut nicaieri de vânzare dar uite ca baietii au pus mana de la mana si m au ajutat. Îmi place tare mult plantuta asta
Asta e acvariul meu Razvan @ Paranoid Jack cu plantutele de la tine.
Multumesc
Da si ce gazon frumos compact, cre ca avea cam patru cm. Superb.
dan.pavelescu wrote:Sa fii sanatoasa

1 - nu sunt domn, sunt copil
2 - pogostemonii sunt cado' de la Razvan

Copile pentru min esti un mare Domn. : ok:
Multumesc lui Razvan, se pare ca acvaristica ne uneste pe toti.
HC ul
Azi m am întâlnit cu un coleg acvarist din Iasi, Razvan si mi a dat un pot imens de cuba si câteva fire de Pogostemon, gratis cu plata facuta de Domnul Pavelescu.
Multumesc frumos colegilor.
Dupa doua ore de stat cu mana in apa am reusit sa le plantez si am scos doua mâini de Vallisneria care se intinsese in draci. Am facut loc pentru plantele care vor veni de la Batman.
Scuzati pozele dar apa e tulbure dupa defrisare.
Acum vad ca Sae si Cory stau numai pe cuba sper sa nu il scoata. I am hranit bine ca sa plece de acolo.
Doamne Ajuta, sa fie primit!
De asta de plastic gasesti la magazinele de bricolaj la gradina, ptr irigatii. Gardena sunt mai calitative.

Forum Index » Profile for Ancamarketing » Messages posted by Ancamarketing
Go to: