[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: aurecj
Forum Index » Profile for aurecj » Messages posted by aurecj
dan.pavelescu wrote:Nu mai vorbesc cu voi, sunteti urati si grasi

SI toti stam cu capul in jos, nu?!...
dan.pavelescu wrote:Eu stiu, ca am avut multi colegi unguri in Austria, dar mi-e rusine

In Bucuresti poate ti-o fi rusine, dar pe aici pe la noi nu-i nicio rusine sa ai colegi unguri...

PS: La Multi Ani, Levi... chiar daca ti-am zis-o si la tel...
Eu cu Aiptasia X doar le-am inmultit... Aveam vreo 4-5 destul de mari, iar dupa 'tratamentul facial" cu Aiptasia X m-am trezit cu vreo 20-30 mici in toata zona respectiva... Solutia de a scapa de ele s-a dovedit a fi o "recolta" de peperminti "proaspeti", adica de-aia care n-au apucat sa puna gura pe uscaciuni sau congelaturi... In 3 zile dupa ce am bagat 3 creveti in acvariu, mi-au topit vreo 30 de aiptasii (de la mici la mari) de parca nici n-ar fi fost.

Pana la urma, se dovedeste inca o data ca acvaristica tine si de noroc, nu e chiar numai stiinta.. sau poate o fi stiinta, dar clar mult peste ceea ce cunoastem noi...

CreatoR wrote:Nu conteaza e al meu si numai al meu

Sa-ti traiasca, sa infloreasca, dar grija sa nu-l atingi cu mana, ca inteapa ca toti dracii...
Shubi wrote:Tu realizezi ca acusi il ajungi pe Koala, ai 52 pagini !!!

Si macar koala o are pe Suri....
dan.pavelescu wrote:E TDS metrul-ul meu ala

Atunci cred ca trebuia bagat invers in apa... sau nu?!
dan.pavelescu wrote:
systhem wrote:daca sa intampla ceva imi trimite din coralul acela

Eu zic sa extinzi garantia si la echipamente

Si fa-ti asigurare pe casa... cat mai mare si la un asigurator cat mai serios...
dan.pavelescu wrote:
mugurel wrote:Uita-te pe sub gusta anemonei poate pazeste ni?te icre ....

Azi am vazut pestisorul cum a dat cateva ture de bazin, nu parea a fi bolnav/dezechilibrat. Am pandit mai mult, pana s-a dus la locul unde se ascunde si m-am uitat cu lanterna. Daca icrele au forma unor puncte mici si albe, atunci..

Ce misto... e clar... tre' sa te inscrii la un curs de "moase acvatice"...

Eu am avut 2 nemo aproape 2 ani in acvariu, dar n-au avut nicio treaba unul cu celalalt... stateau unul intr-o parte, altul in alta, a acvariului... si acum, ca unul mi-a murit, celalalt e "teroristul" acvariului, adica nu mai pot baga nimic in acvariu din cauza lui, ca fugareste orice chestie care apare noua si incepe sa miste...
dan.pavelescu wrote:Un pic de progres:

image

Sa mor daca n-am crezut ca ti-ai lipit linoleu pe spatele acvariului... A trebuit sa maresc poza sa vad ce naiba ai facut acolo...

Buna lucrare... sunt curios cand naiba o sa ajung is eu in stadiul asta, ca la cum ma misc....
dan.pavelescu wrote:Nea Dragos, omul a primit-o cadou de la sotie. Credeti-ma ca e ultra reef safe, nu are incotro

Asa zic si eu... e reef-safe... adica ramane doar ea cu reefu' acolo... adica orice nu misca, va fi in siguranta...
kirucd wrote:Daca nu ma insel dizolvarea bicarbonatului e mai usor de facut daca apa este calda. Cel putin asa este la Reef Foundation B,
daca apa nu este calda spre fierbinte nu se dizolva complet.

Da, corect, ai dreptate... si eu incalzesc apa inainte de a baga bicarbonat (am uitat sa specific, mea culpa), in sensul ca dupa ce pun apa de osmoza in sticla bag sticla in apa calda, sa se incalzeasca si abia apoi fac "maglavaisul"...
Blue14 wrote:Cum se dozeaza bicarbonatul, ca si eu am carent de kh?

Ca s-o spun pe scurt, eu fac ceva de genul urmator: intr-o sticla de 500ml de apa plata, de exemplu, pun 400 ml apa osmoza si un plic de bicarbonat de sodiu Dr Oetker (eu asta l-am folosit) de 50 grame. Imi rezulta o solutie din care se dozeaza 24ml pentru 100 l de apa din acvariu, pentru a creste kH-ul cu 1 dKh.

Eu avand acvariu de aprox 50 litri, dozez 12ml pentru a creste 1dKh.

Mai departe, fiecare va puteti face calculul, in functie de volum.

Grija la dizolvarea bicarbonatului in apa, ca precipita. Trebuie facuta usor si adaugand putin cate putin bicarbonat. Recomandat ar fi chiar sa se foloseasca un recipient mai mare (1-2 litri) cu mai multa apa de osmoza si sa se refaca tot calculul de mai sus ca atare, deoarece atunci se evita mai usor precipitarea.

Sper ca ai inteles.
Eu mi-am luat separat A si C (B nu l-am luat, ca pentru alk folosesc bicarbonat). Le-am preparat intr-o sticla de 500ml fiecare (Ca intr-o sticla, Mg in alta, ca sa pot doza cat vreau din fiecare), folosind 400 ml de apa si restul, dupa instructiuni, prafuri .

Mg mi s-a precipitat si mie in sticla in care l-am preparat, asta pe langa ca mi-a deformat sticla, cand am incercat sa-l dizolv si s-a incalzit ca naiba... Dar dupa aceea, l-am dozat fara probleme (si il dozez in continuare) si chiar am masurat valorile dupa dozare si erau asa cum ar fi trebuit, adica in functie de dozaj, mi-au crescut valorile.
In Turda stiu ca este ceva crescator de pesti, dar nu stiu sigur unde sa-ti spun ca este localizat... In urma cu mai bine de 10 ani, cand mi-am facut primul acvariu, era pe ceva stradute prin spatele primariei, dar de atunci nu stiu cate/cum s-au schimbat pe acolo. Dar garantat este in oras, deoarece in toamna cand mi-am vandut acvariul cu discusi, cel care a fost de l-a luat de la mine, imi zicea ca s-a oprit in Turda la un crescator )in drum spre Alba-Iulia, deci sigur era Turda, nu Campia) de i-a lasat lui discusii ce i-a luat de la mine si si-a luat alti pesti la schimb.

In afara de asta, linistit iti poti comanda si online sau de pe forumuri (depinde ce pesti vrei), mai ales peste vreo luna, cand deja vremea permite transportul fara probleme is pe distante mai lungi. Eu mi-am adus discusi chiar si din Bucuresti fara probleme.
dan.pavelescu wrote:Faina lucrare, lui Pavelescu ii place mult!

Daca si acum cand o vede cu capul in jos ii place, iti dai seama ce satisfactie o sa aiba Liliacu' mai tarziu, cand se intuneca si o vede pe bune?!
Mie mi se pare ca arata foarte bine si nu cred ca mai ai nevoie de alta piatra. Gandeste-te ca o sa ai corali care vor trebui asezati pe jos si o sa primesti corali care vor veni cu pietre. Parerea mea este sa ramai cu cata e acum si o sa vezi in timp daca mai e cazul, desi, iti spun din nou, parerea mea e ca nu mai ai nevoie de alta piatra.
Zsido wrote:Bine ca iti cauti balamale si tu inca nu ai lamapa,pompe si restu acareturilor,plm ce om

Pai si pe ce naiba ai vrea sa-mi agat lampa, pompele si acareturile, daca n-am un stand si un acvariu?!

Lampi si de-alea gasesti, ca e plina lumea... bani sa ai... dar cu balamalele... nu e asa usor...
Zsido wrote:Bah ce faci? ceva noutati?

Da...

Caut balamale... pentru usile de sticla... Nu o sa inteleaga nimeni ce legatura au cu acvariul, dar no... poate vreau sa-mi fac acvariu cu usi... Sa mai als pestii sa umble liberi prin casa, din cand in cand...
Shubi wrote:20150304_105332

E clar... Daca n-a fost pana cum langa frigider, se "relocheaza" acum...
Oau, ce misto arata... Bine de tot a crescut, de cand l-am vazut ultima oara... Nu situ ce naiba mai produceti voi acolo in fabrica, dar la acvariu ii place...

Forum Index » Profile for aurecj » Messages posted by aurecj
Go to: