[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Faye
Forum Index » Profile for Faye » Messages posted by Faye
Daca nu sari calul cu popularea acvariului, da. Cum spuneam, e mai bun decat un filtru intern. Pentru 30l nici nu vad ce altceva ar merge. Poate un filtru hang-on, daca acvariul va fi fara capac, in care sa pui ceva material filtrant ca lumea(sera minisiporax, eheim substrat pro tot mini). Dar oricum, va trebui sa mergi cu cele doua in paralel pentru un timp.
Eu iti recomand sa le pastrezi pe cele pe care le ai deja.
De fapt buretele ala cu talpa ingreunata e mai bun decat unul intern din punct de vedere al filtrarii bio, pentru ca fiind buretele mai mare, poate gazdui mai multe bacterii. Filtrul intern face in schimb filtrare mecanica, retine impuritatile din apa, dar necesita spalari dese, ceea ce decimeaza populatia de bacterii.
Nu trebuie s-o iei chiar de la cap. Buretii si substratul contin bacterii pe care daca le muti dintr-un acvariu in altul se cheama ca e mai mult de jumatate ciclat.
Trebuie sa scapi de pestii mari, care nu-si au locul acolo si sa te orientezi catre ceva mic si colorat, care sa bucure fetita.
Nici in 30l mare lucru nu poti sa faci.

Aaaa, si pentru supararea si plansul copilului, cand ai drum pe la pet shopul unde ai fost atat de bine sfatuit, poate ii scapi un cot in burta vanzatorului. Sau doua.
Daca fac user cu alt nick, tre' sa schimb si IP si Mac address?
Pentru Liliacul se gaseste!
image
Pentru restul, sa-mi sugereze cineva o banca ingaduitoare sau eventual uituca.
Mai bine pe langa sare pui patrunjel si doi morcovi. Daca e mai mare decat acvariul, ce-ai facut? L-ai bagat indoit?
Lucian wrote:...sa vedem ce o sa faca cand, pentru reusita proiectului conform regulamentului forumului nostru, o sa trebuiasca sa ude noul bazin cu cei care au contribuit "vocal" la acest topic

Vand bilete pentru vizionarea planetariului, asa cum bine sugera Liliacul mai sus, iar din incasari va cinstesc cu apa minerala.
Nu vreau sa va pun in pericol nici sanatatea, nici permisul de conducere.

Acum imi iau ban!
Eu nu inteleg cum dai sfaturi la toti cei care au pesti bolnavi, dar nu stii cum sa-i tratezi pe ai tai.
Baktopur de la petshop.
Eh, nah! P-asta cu email-ul n-am avut resurse s-o gandesc. PM am trimis de ieri, de cand mi l-ai recomandat. Saru'mana!
Cum dau de omu' asta?
Corect.
Atunci cat e de mare?
Pavelescule, cat o sa fie bazinul ala care te sperie? Dulce sau neimportant?
Cum sa pun guppy? Sunt periculosi. Vrei sa raman fara americani?

Apropo, a murit un GT. L-a alergat frati-su pana si-a dat duhu'.

E doar un nigro, nenea. Crezi ca o sa-l stranga acvariul pe la subtiori?

Si pentru nelinistile tale personale pe care ti le-ai exprimat pe alt topic, raspunsul structuristului a fost: "Ce ba, esti nebun? Eu am facut blocul sa cada? Ce inseamna 2 tone? Pune acvariul linistit, nu se intampla nimic."
Acvariul va fi lipit direct pe pozitie, nicio sansa sa il faci in alta parte! Mai ales ca va fi undeva la etajul 4, intr-un bloc fara lift. Nu ca ar fi avut loc in lift oricum.
Mie mi se pare un supliciu si sa cari foile de geam de 3 metri lungime sus.
Rezultatul, sunt sigura, va fi spectaculos, dar pana va fi gata e un cosmar!
Chiar ca de nerefuzat! Super ocazie, bafta cu bazinul! Frumoasa viata in Targoviste...
Urma si backgroundul. Arata bine alea cu bucati separate,care dau impresia de caverna, cum are elis la ciclidele lui. Dar nu stiu cat de bine se pupa genul ala cu americanele.

Ok, deci overflow-ul e o cutie, animalul fasole n-ar fi operatie pe creier, dar parca tot mai bine il face altcineva, care se pricepe, decat sa ne testam indemanarea pe sanatatea parchetului.
Nu stiu daca am incredere in cel cu care am vorbit pentru lipit acvariul sa faca si overflow. Nu parea ca stie cu ce se mananca sumpul, a trebuit sa intrebe un prieten.
Initial l-am contactat pe Dan Pepika, dar au trecut 3 saptamani deja si inca nu mi-e trimis o oferta.
Intrebare: De unde iau overflow? Dragos se mai ocupa cu asta? In ultimul timp nu l-am mai vazut deloc pe forum.
L.E. Scurgere si schimb la picatura exista deja.

Forum Index » Profile for Faye » Messages posted by Faye
Go to: