| Message |
|
|
|
Pai i-au murit deja toti pestii si nu pare sa fi invatat nimic din greseala asta. Continua sa puna poze cu buretei.
|
 |
|
|
|
Oameni buni, va uzati tastura degeaba. Aruncati un ochi pe celelalte topicuri pe care le-a deschis. I s-a explicat si rasexplicat, ca la gradinita. Fiecare explicatie repetata cel putin o data. Omul ori e pus pe mistouri, sa ne testeze nervii, ori nu intelege limba romana.
|
 |
|
|
Suportul l-am facut eu cu manuta mea(proiectul si imbinarea, de debitat l-au debitat cei de la firma care a livrat palul). E super tapan, nu se clatina deloc, spatele e prins si de peretii verticali si de placile orizontale de sus si de jos, plus ca mai are si cateva rafturi care mai contribuie si ele la rigiditate. La fel si fata. Standul e ascuns in spatele unei canapele iar accesul la filtru se face printr-o laterala.
Despre mancarimea in coor, in mine nu am prea mare incredere, s-ar putea sa ma apuce, dar ma bazez pe scalari sa faca scandal daca apare ceva nou. Nu vreau agresiuni deloc in bazin. Vor mai veni 10 cory si probabil cativa neoni, ca mai sunt doar 14.
Cand am facut transferul am decoperit craniul unui ancistrus.  Fetita albino voalata s-a dus. Imi pare tare rau pentru ea. Deci o sugativa in minus. Si am mai pierdut pe nea SAE, pe care il luasem cu 3 zile inainte. A sarit din galeata in care au stat pestii vreo 2 ore, cat am asezat noul acvariu pe pozitie. L-am gasit uscat pe parchet.
Un filtru+prefiltru pe liber ar fi, dar nu prea am unde sa-l bag, ca sa si am acces usor la el.
|
 |
|
|
Cei care au impachetat au gresit. Tropheus s-a oferit sa vina sa ia pestii(gresiti) de la mine de acasa, ca sa nu ma mai trambalez eu din Pantelimon pana pe Grivita. Ar fi murit sigur, plimbati intr-o zi prin 3 ape diferite, asa ca au ramas si aia la amicul meu.
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:Faye, fa urmatoarea proba, in caz ca ti-au mai ramas resturi de pal de la constructia standului. Uda o bucata de pal si vezi ce se intampla 
Mai am resturi de pal, o sa fac experimentul. Standul mare n-a prea avut ocazia sa se ude, pentru ca scot apa cu furtunul, bag alta apa tot cu furtunul, deocamdata n-au fost accidente. Dar din acelasi pal am facut si o masuta pe care am un acvariu mic, de 50l, in care sunt puiutii de cory. Pe ala l-am udat la greu. In ultima luna cel putin, am stat numai cu mainile in acvariu si apa s-a tot scurs pe masuta, dar inca nu da semne ca s-ar umfla. Nici macar cantul ala lipit cu fierul nu a inceput sa se dezlipeasca.
In orice caz, nu ma simt foarte linistita, voi construi un al stand. Pana atunci o sa am grija sa nu-l ud pe cel existent.
ocean wrote:In mod sigur rezista standul(parca sase foi verticale ai spus), chiar si udat putin adica la modul ca-ti mai curge pe el din galeata sau furtun-banuiesc ca nu e pal golas , filtrarea iti face fata, ai si substrat nu? Filtrare ai si de acolo, in timp o poti suplimenta
Da, sunt 6 pereti verticali si 3 foi orizontale. E pal melaminat, cantuit doar pe unde se vede.
Substratul vechi s-a deciclat, pentru ca nu m-am organizat cum trebuie si n-am avut in ce sa-l pastrez pana s-a facut tranzitia dintr-un acvariu in altul. Asa ca pana la urma l-am spalat temeinic cu apa de la robinet.  Apa este albicioasa acum, dar asa mi se intampla de fiecare data dupa o curatenie mai serioasa. De obicei isi revine intr-o zi, sa vedem acum.
|
 |
|
|
|
O canistra 1500, dar cu debitul sugrumat de prefiltru, 4 litri siporax+2 litri matrix, pentru 3 scalari, 15 neoni, 10 cory, 5 ancistrusi. Merg cu filtrarea asta de 2 ani, cam aceiasi pesti. A crescut cantitatea de apa, pestii raman tot astia.
|
 |
|
|
|
Am inteles. Deci nu cade la noapte, cade dupa ce se uda. Am ceva timp la dispozitie sa fac unul de metal.
Cu filtrarea ce fac?
|
 |
|
|
|
Pentru ca m-am grabit, pentru ca m-am orientat dupa standul de la Juwel, pentru ca mi-e groaza de balamuc in casa.
Pe de alta parte am asa un ghimpe mic. Acvariul (e al meu! al meu e!) e foarte foarte greu. Eu nu pot nici sa-l imping. L-au carat 4 barbati.
Acum e plin ochi, n-a cazut, n-a parait standul, dar in timp ma gandesc... sunt sanse sa cedeze?
|
 |
|
|
Tine standul, au ba? Juwel Rio 400 are tot stand de pal, duce cam aceeasi greutate si e mai firav ca al meu. Asta e singurul lucru care ma mai linisteste.
L.E. Nu vazusem postul lui Lucian. Deci pot sa dorm la noapte.  M-au cam speriat toti nenii astia care-si fac standurile din fier.
|
 |
|
|
Mai nenea, ala mare e al amicului cu discusii de-> aici. Te-am mai bagat eu in ceata, acu' un an. A trecut omul pe americane si a cumparat toti pestii din Amazon si imprejurimi. Acu' n-are incotro si tre' sa schimbe acvariul, asa ca face piscina aia de o tona jumate. Eu il ajut cu stiu eu si cu ce stiti voi.
La mine se discuta la alt nivel. Am avut pana azi borcanul cu cei 3 scalari si i-am mutat in ceva mai maricel. Stau la etajul 1. Nu mi-e frica de planseu, mi-e usor frica de stand.
|
 |
|
|
Azi am renuntat la borcan (180l) si am trecut la ceva un pic mai mare, probabil ultimul upgrade.
Bazin 150/50/50, 375l brut, geam de 15, fara intaritoare, fara fund dublu.
Am 2 griji.
Acvariul e sustinut de vechiul stand din pal, pe care am tinut borcanul. Sunt 6 pereti verticali din pal de 18, fund tot din pal de 18 si blat dublu. Am scos picioarele reglabile si am pus placa direct pe dusumea. Va rezista in timp?
Filtrarea  . Va trebui suplimentata, avand in vedere ca va fi acelasi numar de pesti in mai multa apa, practic aceeasi masa biologica?
|
 |
|
|
|
Astazi am pus oficial capac borcanului.
|
 |
|
|
|
A mai fost o problema in afara de guianacara. Punga de cory, la care nu m-am uitat deloc pana acasa, nu continea specia pe care o comandasem. Acum i-am oprit si pe aia, urmeaza sa ii aduca pe cei doriti odata cu restul de pesti care n-au sosit.
Un cory a murit in timpul aclimatizarii, dar au stat si mult mai mult in punga, pentru ca nu ne hotarasem daca sa-i ducem inapoi sau nu.
|
 |
|
|
|
Pentru autocuratare o sa monteze niste pompe ascunse in "pietre" d-alea din poliester, care nu merg incontinuu, doar cateva minute pe zi sa impinga mizeria catre o inginerie de sorb care colecteaza. Nu stiu sa explic principiul de functionare, pentru ca nici mie nu mi s-a explicat ca lumea, eu neasistand la discutie.
Pentru condensul din stand, un capac peste sump din care ies niste tevi gen serpentina de la tuica, ce conduc condensul inapoi in sump.
O sa facem pozNe cand va veni timpul.
|
 |
|
|
|
Da, sefu'! Ai dreptate, asa o sa fac.
|
 |
|
|
|
Baiatul asta, Dan, e fenomenal. Iti anticipeaza nedumeririle/nelinistile/dorintele inainte sa le exprimi. A venit cu solutii si pentru "autocuratarea" bazinului, condensul din stand, eliminarea riscului de inundatie prin infundarea scurgerii de la schimbul la picatura si mai sunt idei d-astea menite sa-ti faca viata mai usoara, dar e 3 dimineata si memoria nu ma mai ajuta.
O sa iasa ceva fantastic.
|
 |
|
|
lordgogoasa wrote:SAlutare de unde ai luat red terror? si eu vreau si nu gasesc nicaieri.
multumesc
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/400/27597.page#p321486
|
 |
|
|
|
Au venit. Ai tai fac o escala de cateva zile in Bucuresti, la sfatul celor de la Tropheus si al colegilor.
|
 |
|
|
|
Pestii vin azi. La 13.30 aterizeaza. Cei de la Tropheus ma suna sa ma anunte cand putem merge dupa ei. Eu va anunt pe voi.
Anca, ti-i trimit azi, dar nu stiu exact la ce ora. Te sun si-ti zic cand i-am trimis.
|
 |
|
|
Pai nu merge asa! Ideea era sa nu stiti ca sunt eu pe noul cont. De acolo schimbat IP si Mac. Cautam solutii sa scap de datorie.
|
 |
|
|