Message |
|
iti multumesc. interesant articolul. dar as fii interesat de raspunsul cuiva care a mai incercat asa ceva, sau ceva asemanator.
|
 |
|
cineva din constanta interesat de chitala?? nu vreau neaparat piranha, ca vad ca nu are nimeni, dar vorbim pe forum
|
 |
|
am pus o intrebare atat de idioata, la care nu imi poate raspunde nimeni??
|
 |
|
salut tuturor. am o intrebare, la care as vrea sa imi raspunda cineva care cunoaste cu adevarat ciclidele americane. Am un acvariu de 200l, in care traiesc(de cateva ore) un flower horn mascul care are cam 25cm, si un labiatum femela, care are cam 18cm. Intrebarea este: oare as putea incrucisa aceste 2 specii?? pana acum, nu s-au batut deloc, in schimb scurma tot avariul, imi muta tot substratul. in acvariu au pietre, dar sunt si 2 bucati de tigla rosie(de pamant ars). astept raspunsurile voastre. va multumesc
|
 |
|
daca vei mai citi, incearca sa pui metronidazol in apa. o pastila la 20l, si faci schimb de apa la 24 de ore 50%. si repeti pana il faci bine. cam 4-5 zile. pe urma o sa faci o pauza si vezi ce se intampla. sper sa auzim de bine de scalarul tau
|
 |
|
totusi, incearca si scoate "blonda" de acolo, ca iti streseaza toti pestii. vrei sa ai pesti stresati??
|
 |
|
eu cu apa de la robine am facut schimb pana acum. nu am de mult acvariul de discusi. dar nu am probleme din cauza apei. problema mea era un scalar rautacios care imi tinea puii la repect. acum am scos scalarii de acolo, si nu mai am probleme...zic eu
|
 |
|
da ai dreptate. eu incerc sa fac totul ca la carte. si...pana la urma..cum sa procedez??pun general tonic? sa las temperatura mai jos??
|
 |
|
fii atent la mine: eu-sofer pe basculanta. tata-sofer pe basculanta. ce inseamna asta? eu pot sa imi aduc acasa 2 masini de piatra. tata poate sa imi aduca o masina de nisip. asa am scutit 60% din banii de constructie. la capitolul filtrare, momentan o sa incerc cu 2 filtre externe....nu o sa fie multi pesti, si pe masura ce mai adun bani, poate trec la ceva mai performant. la iluminare, 8 neoane. alea mari...cat poate sa coste 1?? 50ron, mai mult nu este....si geamul de 10mm, are la alma glass pe strada justitiei este 20E fara TVA. pt cine mai vrea, puteti lua de acolo cu cea mai mare incredere, taie super bine. mie imi trebuiesc 8 ochiuri, in rest beton
|
 |
|
la partea financiara sa nu va ganditi...cu 2 paleti de ciment, o bascula de nisip, pietris...si altele in ale constructiilor...se face. eu zic acum, ca mai mult de 6000de lei nu o sa ma coste. schimb de apa fac numai de la robinet si nu am avut probleme. la capitolul piranha...sunt pacu. dar asa ne place la toti sa ii alintam. ii tin separati ca nu am loc pt toti intr-un acvariu, si sunt de dimensiuni diferite. de la 5cm pana la 32
|
 |
|
este foarte mult ce vrei tu acolo. incearca sa ramai cu 3 perechi de ramirezi....bafta multa
|
 |
|
momentan sunt foarte mici au vreo 3-4cm ...ce sa faca in 300l?? am luat 3, din lipsa de spatiu. spune-mi te rog, rezolv ceva cu General tonic?? cand vor creste, o sa ii pun intr-un acvariu de aproape 250l, 90*90*30
|
 |
|
este primul acvariu de discus pe care il am. as incerca sa pun niste general tonic..dar as vrea sa intreb prima data. sunt convins ca, chiar si pt un profesionist este bine sa asculte un sftat. asta pt tine, si fara sa te superi...am fost sofer de tir, am kilomertii cu spatele cat au altii cu fata, si inca intreb ceva daca nu sunt sigur. nu imi place sa ma joc cu vietile...chiar si a pestilor..iti multumesc
|
 |
|
salut. am achizitionat de 1 saptamana 3 pui de discus. unul dintre ei, este ok, se plimba, mananca....este ok, ceilalti 2, se plimba foarte putin, stau ascunsi in spatele incalzitorului, si nu prea mananca. acvariul in care ii tin este de 60l, este plantat...mediu, iar temperatura este de 32 de grade. in acelasi acvariu mai sunt 2 scalari, si 2 ramirezi.mancare-tetra discus. astept raspunsurile voastre. multumesc
|
 |
|
salut alex. scalarul este un peste deosebit. ii tre o ingrijire mai....cu amanuntul. ii trebuie o temperatura cam de 28grade. un acvariu de 100-120l, in care poti tine vreo4-5exemplare, care se vor alege ei in perechi. cat sunt mici nu ii poti deosebi mascul/femela, doar cand ajung la maturitate, masculului ii iese fruntea in evidenta. dar daca ai grija de ei, si ii hranwsti corespunzator, ai grija la aschimburile de apa...poti sa ai pui cam in 8-9luni. la mancare nu sunt foarte pretentiosi. incearca sa le dai macare granulata. succes
|
 |
|
unde are loc intalnirea??
|
 |
|
da, sunt constantean, dar am cea mai proasta conexiune de net, ca nu reusesc sa incarc nici macar o poza
|
 |
|
si eu ma bucur sa fiu aici, o sa pun niste poze, dar imi cer scuze de aglomeratia creata  . despre camera filtrelor, cred ca o sa ma descurc, nu sunt chiar incepator, si..inca ceva, sper ca la anu pe vremea asta sa am propria mea crescatorie..monentam am 4 acvarii acasa, mai am unul la birou, in care am 2 piranha, si unul la soacra mea la braila in care am 2 carasi...sper sa iasa ceva . eu sunt Poarta alba jud Cta, si voi incerca sa fac ceva ce in cta nu mai este...decat la acvariu....in acvariul cel mare, vor locui cei 7pacu, impreuna cu 2 notopterus chitala, si 2 pangasius.
|
 |
|
dupa cum ma recomanda si id-ul, numele meu este paunescu nicolae. momentam am 4 acvarii..unul de 200l, in care am oscar si pacu, unul de 250, in care am 2 chitala, 2 pangasius, si 2 sinodontus eupterus, mai am unul de 60l, in care am 3 discusi, si unul de 50l in care am vreo 10vivipari. In curand incep constructia unei case(de data asta a mea), si in proiect am un acvariu din beton la urmatoarele dimensiuni: lungime 5metrii, latime 2 metrii, inaltime 1,8metrii. toate bune si ok pana aici......o singura problema...la care vine si intrebarea...,daca il izolez cu fibra de sticla in interior, si pe fata sa fac doar 8 ochiuri de sticla la 90*90cm intre stalpii de beton, o sa fie ok??? ma intereseaza mai mult treaba cu fibra de sticla...nu o sa imi strice chimia apei??? Astept raspunsurile voastre, si pt cei interesati putem vb si la telefon
|
 |
|
schimb 2 chitala cam marisori...30cm.. vreau piranha, dar nu vreau pacu, mai am inca 7 pacu, si nu ma ajuta cu nik.
|
 |
|