Author |
Message |
paunescu.nicolae
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/10/2010 00:31:51
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
paunescu.nicolae
Junior member
IP:
|
salut. am achizitionat de 1 saptamana 3 pui de discus. unul dintre ei, este ok, se plimba, mananca....este ok, ceilalti 2, se plimba foarte putin, stau ascunsi in spatele incalzitorului, si nu prea mananca. acvariul in care ii tin este de 60l, este plantat...mediu, iar temperatura este de 32 de grade. in acelasi acvariu mai sunt 2 scalari, si 2 ramirezi.mancare-tetra discus. astept raspunsurile voastre. multumesc
This message was edited 1 time. Last update was at 10/10/2010 00:32:36
|
|
 |
calin_gherman
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/10/2010 00:40:34
|
calin_gherman
Ultra High Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/182e6c2d3d78eef40e5dac7da77a748f.jpg)
IP:
|
Pai...intr-un alt post spuneai ca ai multe acvarii si te pricepi la pesti....discusii sunt pesti speriosi, acvarelul tau e minuscul chiar si ptr niste pui, iar prezenta scalarilor si a ramirezilor categoric ii inhiba, ei fiind noii veniti. Plus ca 3 sunt putini, cu mancarea inca nu s-au adaptat...candidati "ideali" ptr deces daca nu schimbi lucrurile.
|
http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817 |
|
 |
paunescu.nicolae
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/10/2010 00:50:51
|
paunescu.nicolae
Junior member
IP:
|
este primul acvariu de discus pe care il am. as incerca sa pun niste general tonic..dar as vrea sa intreb prima data. sunt convins ca, chiar si pt un profesionist este bine sa asculte un sftat. asta pt tine, si fara sa te superi...am fost sofer de tir, am kilomertii cu spatele cat au altii cu fata, si inca intreb ceva daca nu sunt sigur. nu imi place sa ma joc cu vietile...chiar si a pestilor..iti multumesc
|
|
 |
HumanFace
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/10/2010 00:53:20
|
HumanFace
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/c2e06e9a80370952f6ec5463c77cbace.jpg)
IP:
|
Pentru discusi, tias sugera un acvariu de 300L bine plantat si sa fie minim 6.
|
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/40/13235.page Amazon
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20174.page Nano plantat
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/80/16583.page Nanoreef |
|
 |
paunescu.nicolae
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/10/2010 01:00:51
|
paunescu.nicolae
Junior member
IP:
|
momentan sunt foarte mici au vreo 3-4cm ...ce sa faca in 300l?? am luat 3, din lipsa de spatiu. spune-mi te rog, rezolv ceva cu General tonic?? cand vor creste, o sa ii pun intr-un acvariu de aproape 250l, 90*90*30
|
|
 |
HumanFace
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/10/2010 11:47:05
|
HumanFace
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/c2e06e9a80370952f6ec5463c77cbace.jpg)
IP:
|
Pai hai sa zicem ca pentru niste discusi 3-4cm, ajung 60-150 L, dar candajung mari le trebuie spatiu mai mare! Si discusii macar cat sunt mici trebuie tinuti minim 6. Eu totusi as lasa temperatura la 29-30Grade.
|
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/40/13235.page Amazon
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20174.page Nano plantat
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/80/16583.page Nanoreef |
|
 |
paunescu.nicolae
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/10/2010 21:38:21
|
paunescu.nicolae
Junior member
IP:
|
da ai dreptate. eu incerc sa fac totul ca la carte. si...pana la urma..cum sa procedez??pun general tonic? sa las temperatura mai jos??
|
|
 |
cristi_Cta
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/10/2010 00:48:00
|
cristi_Cta
Junior member
IP:
|
conteaza si cu ce ii hranesti, am avut si eu aceasi problema in primele 2 zile cand am incercat sa ii hranesc cu tetra discus si doar 1 imi manca din 4 ... dar azi mi-am facut o mixtura si mananca de sparg  .
|
|
 |
florinel
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/10/2010 01:03:56
|
florinel
Junior member
IP:
|
Salut paunescu.nicolae,problema care o ai cu discusi tai,este una relativ simpla si oricine are(sau a avut discusi),stie ca atat discusi cat si pui lor sunt niste pesti foarte speriosi!Cu general tonic de la tatratec,crezi ca o sa rezolvi o problema ca si stresul discusilor?De curiozitate te intreb ai citit prospectul medicamentului sa vezi pentru ce se foloseste?nici general tonic nici ridicarea temperaturi nu va ajuta nici un fel la rezolvarea problemelor,cresc discusi de ceva timp,atat pui cat si maturi,stiu ce vorbesc crede ma!Nu legat nici de mancare pe care o dai discusilor,este vorba de acomodarea lor,cu noul lor camin,incearca sa petreci cat mai mult timp cu ei,sa stai cam 10-15min cu ei inainte de a lea da mancare,cat si in timpu ce le dai de mancare,sa cureti acvariul,filtreaza pietrisul cat mai des astfel ei o sa se obisnuiasca cu tine,acuma tine de acvaristi cat de exerimentat este,dar si de discusi,unui pui dupa cateva zile deja nu sunt mai speriosi,sunt ok din toate punctele de vedere,unui pui dupa 2 luni isi dau drumul,totul este vorba de timp!Ai mai avut discusi?
Cu respect si sper sa nu supar pe cineva!
This message was edited 2 times. Last update was at 15/10/2010 01:05:40
|
|
 |
pc.ciprian
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/10/2010 01:34:07
|
pc.ciprian
Moderator
![[Avatar]](/forum/images/avatar/4cf33e18ede11b79827bc78b7f2075ae.jpg)
IP:
|
florinel wrote:Salut paunescu.nicolae,problema care o ai cu discusi tai,este una relativ simpla si oricine are(sau a avut discusi),stie ca atat discusi cat si pui lor sunt niste pesti foarte speriosi!Cu general tonic de la tatratec,crezi ca o sa rezolvi o problema ca si stresul discusilor?De curiozitate te intreb ai citit prospectul medicamentului sa vezi pentru ce se foloseste?nici general tonic nici ridicarea temperaturi nu va ajuta nici un fel la rezolvarea problemelor,cresc discusi de ceva timp,atat pui cat si maturi,stiu ce vorbesc crede ma!Nu legat nici de mancare pe care o dai discusilor,este vorba de acomodarea lor,cu noul lor camin,incearca sa petreci cat mai mult timp cu ei,sa stai cam 10-15min cu ei inainte de a lea da mancare,cat si in timpu ce le dai de mancare,sa cureti acvariul,filtreaza pietrisul cat mai des astfel ei o sa se obisnuiasca cu tine,acuma tine de acvaristi cat de exerimentat este,dar si de discusi,unui pui dupa cateva zile deja nu sunt mai speriosi,sunt ok din toate punctele de vedere,unui pui dupa 2 luni isi dau drumul,totul este vorba de timp!Ai mai avut discusi?
Cu respect si sper sa nu supar pe cineva!
Cred ca e printre cele mai bune sfaturi primite de pana acum. Acelasi lucru ti-l zic si eu, Discusii in general au o personalitate f puternica, pana cand se vor obisnui cu bazinul, cu miscarea de pe langa acvariu, si in primu rand cu tine vor sta ascunsi . Cand ii hranesti incearca sa le pui 2-3 granule si deasupra lor sa cada pe langa ei poate le mai starnesti intereseul. In rest cat mai multa atentie pt ei
|
Inceputul | 100x60x45 first setup ADA | 100x60x45 JBL | 30cm ADA Cube | 100x60x45 Tropica Garden | 100x60x45 Tropica Moss | 30cm Nano Reef Cube (inceputul) | 100x60x45 Rimless Reef | 200x80x65h Reef Coloristic | ... ? |
|
 |
florinel
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/10/2010 16:05:19
|
florinel
Junior member
IP:
|
Am mai citit undeva ca discusi(pui) daca isi duc traiul in comun cu alti pesti cum ar fi neoni,atunci se acomodeaza mai usor,nu se sperie asa de usor,si in final se acomodeaza si cu acvaristul dar cu actiunile pe care le face el in acvariu!drept urmare intrun acvari de 260 de litri,cu ceva plante dar putine si ceva buturugi,cresc 3 pui de discus leopard au cam 5-6 cm si 3 pigeon tiger dar sunt putin mai mici,pe langa ei am bagat 30 de neoni destul de marisori!dupa ce am pus neoni la cateva zile am observat deja o schimbare in comportamentul discusilor,erau speriosi dar nu ca la inceput, deja erau mai degajati cu mine,vineau la mancare dintre mine,acuma nici unul dintre ei nu mai sta dupa plante sau dupa incalzitor!
Nu stiu cat de buna este aceasta metodata,sau care este probabilitatea ca ea sa functioneze dar in cazul discusilor mei a dat rezultate!
Multumesc colegului nostru care(pc.ciprian),ma aprobat!
Numa bine!
|
|
 |
mariusvlad
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/10/2010 09:50:40
|
mariusvlad
Junior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/f2925f97bc13ad2852a7a551802feea0.jpg)
IP:
|
Este ceva normal pentru un discus care provine din acvariul steril al unui crescator sa stea ascuns o perioada atunci cand ajunge in acvariu plantat. Pentru el, plantele si nisipul sunt necunoscute si reprezinta un potential pericol.
Ca sa scurtezi durata de acomodare in cazul acesta ar fi trebuit achizitionate cel putin 6 exemplare (inca nu e tarziu).
Acvariul tau este perfect ca dimensiune pentru puii de discus pana mai cresc. Un acvariu prea mare nu isi are rostul deocamdata.
Incearca sa reduci lumina sau chiar sa renunti de tot la ea pe perioada zilei caci discusii nu sunt mari iubitori de lumina.
Ia legatura cu persoana de la care ai achizitionat discusii si intreaba cu ce au fost hraniti. In general sunt pesti mofturosi care trec mai greu pe un alt tip de hrana daca nu cunosc culoarea hranei in primul rand, consistenta si gustul. Poti cumpara pentru inceput hrana de la cel care ti ia vandut.
Daca scalarii sunt mult mai mari decat discusii, acestia din urma vor fi timorati.
Ramirezii adulti pot devenii agresivi si teritoriali cu discusii atunci cand sunt in perioada de imperechere.
Am lasat la urma calitatea apei deoarece eu o consider cea mai importanta.
PH-ul trebuie sa fie cuprins intre 5 si 7.5. Discusii supravietuiesc si la valori mai mici sau mai mari dar nu mai prea mananca.
Nitritii nu trebuie sa depaseasca valoarea de 0.3 mg/l.
Nitratii trebuie sa fie sub 50 mg/l.
Duritatea nu este asa de importanta incat sa iti imbolnaveasca discusii.
Temperatura de acomodare este de 32 grade in primele 2-3 saptamani dupa care trebuie scazuta la 29-30 grade.
Pentru cresterea poftei de mancare poti sa bagi 6 lingurite de sare fara iod la tot acvariul.
Succes.
|
|
 |
|